Results 1 to 2 of 2

Thread: Asus Eee PC T101MT wireless network does not work

  1. #1
    Join Date
    Apr 2010
    Beans
    7
    Distro
    Xubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Unhappy Asus Eee PC T101MT wireless network does not work

    I installed Oneiric Ocelot on the Asus Ebut now I can't ee PC T101MT, but now I can't access the internet. I connected via wireless network, and network applet, as well as ifconfig, says everything is fine. However, I can neither resolve google.com, nor even ping the router, which is at 192.168.0.1:
    septi@septi-T101MT:~$ ifconfig
    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 20:cf:30:36:6d:47
    UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)
    Interrupt:46

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)

    wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 74:f0:6d:72:a8:60
    inet addr:192.168.0.106 Bcast:192.168.0.255 Mask:255.255.255.0
    inet6 addr: fe80::76f0:6dff:fe72:a860/64 Scope:Link
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:272 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:122 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:60464 (60.4 KB) TX bytes:18863 (18.8 KB)

    septi@septi-T101MT:~$ iwconfig
    lo no wireless extensions.

    eth0 no wireless extensions.

    wlan0 IEEE 802.11bgn ESSID:"Network25715"
    Mode:Managed Frequency:2.457 GHz Access Point: 1C:AF:F7:44:2E:7E
    Bit Rate=40.5 Mb/s Tx-Power=20 dBm
    Retry long limit:7 RTS thrff Fragment thrff
    Power Managementff
    Link Quality=43/70 Signal level=-67 dBm
    Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
    Tx excessive retries:1 Invalid misc:1 Missed beacon:0

    septi@septi-T101MT:~$ ping google.com
    ping: unknown host google.com
    septi@septi-T101MT:~$ ping 192.168.0.1
    PING 192.168.0.1 (192.168.0.1) 56(84) bytes of data.
    ^C
    --- 192.168.0.1 ping statistics ---
    29 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 28223ms
    The funny thing is that network worked very fine during installation (updates were downloaded successfully). But now I have to boot into that sluggish microsoft thingy to post this question

    Anyone can help?

  2. #2
    Join Date
    Jul 2007
    Beans
    12

    Re: Asus Eee PC T101MT wireless network does not work

    I've got the exact same problem, It's a bit disconcerting.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •