Results 1 to 4 of 4

Thread: Audio cut out problems w/ Ubuntu 11.10 64bit on Compaq Presario CQ62

  1. #1
    Join Date
    Dec 2011
    Beans
    1

    Audio cut out problems w/ Ubuntu 11.10 64bit on Compaq Presario CQ62

    Hey guys, I did a fresh install of Ubuntu 11.10 64bit yesterday from Ubuntu 10.xx 64bit.

    I've noticed that my audio cuts system wide after using either webcam or Firefox (youtube/flash).

    I was wondering if there the was a way I could easily view the daemon process to reset it without a reboot.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    /run/shm
    Beans
    826
    Distro
    Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Audio cut out problems w/ Ubuntu 11.10 64bit on Compaq Presario CQ62

    To restart ALSA (Advanced Linux Sound
    Architecture - what loads the audio drivers and controls your soundcard) it is enough to type this
    Code:
    sudo service alsa reload
    or use this if it refuses to reload
    Code:
    sudo service alsa force-reload
    Now if you just want to restart Pulseaudio (What manages the application sounds and tells ALSA on which soundcard to play the sound) it is usually enough to just kill pulseaudio.
    Code:
    killall -9 pulse
    Note: I'm on my phone and the commands are on top of my head
    Quote Originally Posted by Linus Torvalds
    "Most good programmers do programming not because they expect to get paid or get adulation by the public, but because it is fun to program."

  3. #3
    Join Date
    May 2007
    Beans
    236
    Distro
    Ubuntu

    Re: Audio cut out problems w/ Ubuntu 11.10 64bit on Compaq Presario CQ62

    Quote Originally Posted by Lisiano View Post
    To restart ALSA (Advanced Linux Sound
    Architecture - what loads the audio drivers and controls your soundcard) it is enough to type this
    Code:
    sudo service alsa reload
    or use this if it refuses to reload
    Code:
    sudo service alsa force-reload
    Now if you just want to restart Pulseaudio (What manages the application sounds and tells ALSA on which soundcard to play the sound) it is usually enough to just kill pulseaudio.
    Code:
    killall -9 pulse
    Note: I'm on my phone and the commands are on top of my head
    ~$ killall -9 pulse
    pulse: no process found
    ~$ sudo service alsa reload
    alsa: unrecognized service
    ~$ sudo service alsa force-reload
    alsa: unrecognized service
    ~$ killall -9 alsa
    alsa: no process found

    ??

  4. #4
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    BC, Canada
    Beans
    132
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Audio cut out problems w/ Ubuntu 11.10 64bit on Compaq Presario CQ62

    Quote Originally Posted by davethewave83 View Post
    ~$ killall -9 pulse
    pulse: no process found
    ~$ sudo service alsa reload
    alsa: unrecognized service
    ~$ sudo service alsa force-reload
    alsa: unrecognized service
    ~$ killall -9 alsa
    alsa: no process found

    ??
    I have what appears to be the same problem. It started with an Ubuntu update maybe 3 weeks ago. Now the sound lasts for the first 5-10 minutes of uptime, but then it goes completely silent. I get the same "unrecognized service" notices, above.

    Here's my similar but unresolved thread: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1915782
    Last edited by rybu; January 29th, 2012 at 07:17 AM.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •