Results 1 to 10 of 10

Thread: bugs in getting some things to play in gmusicbrowser

  1. #1
    Join Date
    Sep 2011
    Beans
    148

    bugs in getting some things to play in gmusicbrowser

    sometimes i get
    Code:
    Playing error : Failed to parse stream at /usr/bin/../share/gmusicbrowser/gmusicbrowser_gstreamer-0.10.pm line 135.
    when i try to play something [always on some songs]
    other times i get
    Code:
    Error reading tag for
    when trying to add something.


    thanks.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2011
    Beans
    148

    Re: bugs in getting some things to play in gmusicbrowser

    no help??

  3. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Beans
    143
    Distro
    Xubuntu 13.10 Saucy Salamander

    Re: bugs in getting some things to play in gmusicbrowser

    I've seen something similar twice. Once when I had a missing codec for handling MP3, and once when gmusicbrowser hadn't noticed that my files had moved. In the latter case, I opened up the settings and rescanned my music library and all was well.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2011
    Beans
    148

    Re: bugs in getting some things to play in gmusicbrowser

    hi,

    how can i make sure i have all the MP3 codecs i need ??


  5. #5
    Join Date
    Sep 2009
    Beans
    14

    Re: bugs in getting some things to play in gmusicbrowser

    To add extra codecs please read and look for the xubuntu link on this page!

    https://help.ubuntu.com/community/RestrictedFormats

    Also ffmpeg may help with music streaming! Search for it in the synaptic package manager!

  6. #6
    Join Date
    Sep 2011
    Beans
    148

    Re: bugs in getting some things to play in gmusicbrowser

    hi,

    i get the same error messages still, after installing the restricted extras and ffmpeg.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2011
    Beans
    148

    Re: bugs in getting some things to play in gmusicbrowser

    i tried running the problematic MP3s in banshee and this time get
    [Error 00:16:43.926] GStreamer stream error: Decode
    when i play the song that will add and the rest of the songs from that folder just don't add with no error message shown.


    i think these MP3s played fine in exaile before i swithched to xubuntu from ubuntu.

  8. #8
    Join Date
    Jan 2009
    Beans
    143
    Distro
    Xubuntu 13.10 Saucy Salamander

    Re: bugs in getting some things to play in gmusicbrowser

    Might be worth installing exaile just to verify, but either there's an error in your MP3 files (unlikely if you've played them before), there's an error in the MP3 codec, or the codec isn't installed (properly or at all).

    That's probably stating the obvious though.

  9. #9
    Join Date
    Sep 2011
    Beans
    148

    Re: bugs in getting some things to play in gmusicbrowser

    hi

    no they won't run in exaile either

  10. #10
    Join Date
    Sep 2011
    Beans
    148

    Re: bugs in getting some things to play in gmusicbrowser

    well i may have recently changed these tags - they are from an album whose tags were annoying me. i tried changing them again in esaytag but that did nothing - i got the same error after deleting the songs from the library and trying again.

    i don't have all my library on gmusicbrowser yet. i tied adding all of it and it crashed [the whole of ubuntu i mean - i just got an indecipherable text display] half way through.
    recently my external hard drive failed [i dropped it] and its current incarnation was a rushed backup of the former before it clicked itself to death or whatever.

    is there any way i can scan the ex hard drive for mp3s or flac that are corrupted??

    thanks for any advice whatsoever.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •