Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 31

Thread: Help me make my webcam working

  1. #11
    Join Date
    Sep 2009
    Beans
    2,330

    Re: Help me make my webcam working

    thinking this may be the auto gain in guvcview
    see if you can turn it off

  2. #12
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Chisinau, Moldova
    Beans
    21
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Help me make my webcam working

    Nobody can help me?

  3. #13
    Join Date
    Sep 2009
    Beans
    2,330

    Re: Help me make my webcam working

    look in your system/preferences multimedia systems selector open it
    click video wright down what plugin is up
    change the plugin to something else use the bottom test button
    should see your cam come on

  4. #14
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Chisinau, Moldova
    Beans
    21
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Help me make my webcam working

    Quote Originally Posted by no2498 View Post
    look in your system/preferences multimedia systems selector open it
    click video wright down what plugin is up
    change the plugin to something else use the bottom test button
    should see your cam come on
    OK, how can I access "Multimedia Systems Selector" in Ubuntu 11.10?
    There is System Settings in Ubuntu 11.10 and no System/Preferences etc.

  5. #15
    Join Date
    Jan 2009
    Beans
    36
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Help me make my webcam working

    @no2498 Hey, it's nice that you try to help people but just running dmesg in of itself will just display some system output, it can't and won't change anything. So maybe it would be better if you would not advocate that anymore.

  6. #16
    Join Date
    Sep 2009
    Beans
    2,330

    Re: Help me make my webcam working

    ive seen dmesg load a cam grabber on my two computer's sorry

    dumitru im still using 10.04 so im no help for that way
    try this in a terminal
    type
    gstreamer-properties click enter

    click video

  7. #17
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Chisinau, Moldova
    Beans
    21
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Help me make my webcam working

    Quote Originally Posted by no2498 View Post
    ive seen dmesg load a cam grabber on my two computer's sorry

    dumitru im still using 10.04 so im no help for that way
    try this in a terminal
    type
    gstreamer-properties click enter

    click video
    no2498, thanks for trying to help me. I did what you said. I tried different settings but nothing happened.
    Last edited by dumitru; December 14th, 2011 at 06:44 AM.

  8. #18
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stin paralia
    Beans
    49
    Distro
    Xubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Help me make my webcam working

    long shot but u never know... Had a similar sounding problem with a Syntek webcam the other day on an SL300 laptop - everything seemed fine except I just got a black screen. After tonnes of lsusb/dmesg...ing I eventually did this and it worked...but doan ask me why

    unload the driver module: sudo modprobe -r uvcvideo
    Then reload with the correct parameter: sudo modprobe uvcvideo quirks=16


    and if that works then make it permanent:

    edit the options file (u might have to create one) in:

    cd /etc/modprobe.d
    gksudo gedit options

    At the bottom (or just add it if empty) add the following line:

    options uvcvideo quirks=16

    and save, reboot and done!


    T


  9. #19
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Chisinau, Moldova
    Beans
    21
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Help me make my webcam working

    Quote Originally Posted by TiberiusT View Post
    long shot but u never know... Had a similar sounding problem with a Syntek webcam the other day on an SL300 laptop - everything seemed fine except I just got a black screen. After tonnes of lsusb/dmesg...ing I eventually did this and it worked...but doan ask me why

    unload the driver module: sudo modprobe -r uvcvideo
    Then reload with the correct parameter: sudo modprobe uvcvideo quirks=16


    and if that works then make it permanent:

    edit the options file (u might have to create one) in:

    cd /etc/modprobe.d
    gksudo gedit options

    At the bottom (or just add it if empty) add the following line:

    options uvcvideo quirks=16

    and save, reboot and done!


    T

    Wow, man! I was so glad when I could see the image captured by my webcam, but it is only a static image and only when I turn on Cheese or Skype.
    I think we are close to the solution. It's almost working, maybe it needs another line or parameter?!

  10. #20
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stin paralia
    Beans
    49
    Distro
    Xubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Help me make my webcam working

    Quote Originally Posted by dumitru View Post
    I think we are close to the solution. It's almost working, maybe it needs another line or parameter?!
    Groan! Video works fine in the SL300 I used that on. I couldn't find any details on what the quirks settings actually do and the guy who resolved it that way didn't either. Maybe someone else?


    T

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •