Results 1 to 7 of 7

Thread: Adobe Flash not working

  1. #1
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Dundee, Scotland
    Beans
    47
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Adobe Flash not working

    Hi

    I've posted this before and I pretty sure I'm not the only one having problems but I'm honestly thinking on giving up on Ubuntu if this continues.

    So I'll explain from the start.

    Adobe flash is not working for any of my videos, it's completely random, inconsistent and have me at my wits ends.

    Every time I think I've cracked it, it goes to the previous problem.

    At the the present moment when I run a youtube video I stop and select another video and now and again my entire computer will crash, it's not just youtube, it's other videos via blip.tv, dailymotion, etc.

    If I try to skip the video at a certain point, it will crash.

    I try to enlarge it, it will crash.

    I have two videos running it will crash.

    I have tried it both in firefox and Chromium and have exactly the same problem

    Yes, I have tried using flash aid and it doesn't make any difference.

    I've tried uni stalling and uploading from the site physically and from the Ubuntu store.

    My last case of action will be to wipe my entire computer and make a fresh install with Ubuntu or Mint.

    And I'm pretty sure I'm not the only one from installing 11.10 were things have gone wrong with this, I've read people complaining about this same issue.

    I'm just trying to find out what it is.

    Thanks

    Jonny

  2. #2
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Williams Lake
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Adobe not working, driving me insane!!!

    Because you have tried so many different things, I'd suggest you just make sure that libflashplayer.so is installed in the correct place. Open a terminal and type:

    Code:
    locate libflashplayer.so
    If you have the file in any other location but /usr/lib/mozilla/plugins, remove them.

  3. #3
    beew is offline Iced Blended Vanilla Crème Ubuntu
    Join Date
    Jun 2010
    Beans
    2,785

    Re: Adobe not working, driving me insane!!!

    Install flash-aid addon for Firefox, then run the script in Wizard mode. It will clean up conflicting versions, install the latest version (you can choose either the stable version in the repo or the beta from Adobe lab, which sometimes work better) and do some optimization

    If that doesn't work try the flashvideoreplacer addon so you don't need flash at all for Youtube and a few other supported sites. Flash doesn't seem to work very well with Windows either. At work I have a 64 bit Windows 7 machine and Youtube also freezes or goes into slow motion quite a bit.
    Last edited by beew; November 26th, 2011 at 04:16 AM.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    third planet from the sun
    Beans
    473
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Adobe not working, driving me insane!!!

    next time can you post your other two links so we can see what has been tried?

    what are the specks on your system?

    memory/processor/video card

    and have you disabled graphic acceleration in flash control?

  5. #5
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Dundee, Scotland
    Beans
    47
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Adobe not working, driving me insane!!!

    Okay so I've typed locate libflashplayer.so in the terminal and these are my results.

    /usr/lib/adobe-flashplugin/libflashplayer.so
    /usr/lib/firefox-addons/plugins/libflashplayer.so
    /usr/lib/mozilla/plugins/libflashplayer.so

    So I'm guessing I would remove the top two.

    How do I go about wiping these completely off, is there a command in terminal to do this?

    Jonny

  6. #6
    beew is offline Iced Blended Vanilla Crème Ubuntu
    Join Date
    Jun 2010
    Beans
    2,785

    Re: Adobe not working, driving me insane!!!

    If you don't know which one to remove just run flash-aid in wizard mode and choose to install the stable version of flash from repo. It will remove the wrong ones.

    I don't know for sure either. If you know for sure just run
    sudo rm pathtoflashversiontoremove

  7. #7
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Dundee, Scotland
    Beans
    47
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Adobe Flash not working

    Okay I've tried removing the top two

    /usr/lib/adobe-flashplugin/libflashplayer.so
    /usr/lib/firefox-addons/plugins/libflashplayer.so

    with the following command line after

    sudo rm

    and I'm still getting the exact same problem.

    Though this time it's loading them a little while then refusing to do so.

    I've got a few pics in what I keep getting.

    I press play and then I get the following.
    Attached Images Attached Images

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •