Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: video files do not play correctly

  1. #11
    Join Date
    May 2007
    Beans
    314
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: video files do not play correctly

    Have you tried some other software? I have seen the same behavior in Fedora-16 but it occurs only in Totem (didn't try vlc), but other players work just fine.

  2. #12
    Join Date
    Nov 2011
    Beans
    434
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: video files do not play correctly

    Quote Originally Posted by AlexDudko View Post
    Have you tried some other software? I have seen the same behavior in Fedora-16 but it occurs only in Totem (didn't try vlc), but other players work just fine.
    I saw no difference when I tried vlc. Now I've put back the X.Org radeon drivers, and now videos seem to play, shall we say, sufficiently.

    Only now I can't get any 3d acceleration. Playing UFOai with the older card I got a semi decent 40-50fps with all the fancy shadings etc turned off (not that the game would have actually worked with them on), but now I'm getting less than 10fps - even as it is a turn based game, that's just horrible. I started another thread about it though, http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1886853

  3. #13
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    /dev/root
    Beans
    Hidden!

    Re: video files do not play correctly

    Try LXDE! This desktop interface is lightweight and allows more of your computing power to your applications.

  4. #14
    Join Date
    Nov 2011
    Beans
    434
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: video files do not play correctly

    Quote Originally Posted by sudodus View Post
    Try LXDE! This desktop interface is lightweight and allows more of your computing power to your applications.
    Thanks for the tip, but wouldn't I be treating the symptoms instead of the problem?

  5. #15
    Join Date
    May 2008
    Location
    Sverige
    Beans
    1,133

    Re: video files do not play correctly

    Quote Originally Posted by kurja View Post
    Thanks for the tip, but wouldn't I be treating the symptoms instead of the problem?
    Well, yes you are right,but it might help until you find a good driver for your graphics card. If you 'only' install LXDE as an extra desktop environment, it costs very little to try.

  6. #16
    Join Date
    Nov 2011
    Beans
    434
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: video files do not play correctly

    I just noticed that *some* files do play correctly, weird thing is that a file that does play correctly is a "dv avi" file from a video camera while other similar files do not play correctly. Is there a tool that shows me which codec a file needs/uses? Because I think that this is a codec issue.

  7. #17
    Join Date
    May 2008
    Location
    Sverige
    Beans
    1,133

    Re: video files do not play correctly

    Normally the video players show what codec is used (there is a menu entry for it). Often the file browser (Nautilus) can display it too (right click on the file and select properties ...)

    You can also find it running mplayer or ffmpeg from the command line while playing or trying to convert. Both of these tools can manage a lot of encodings (codecs). Also vlc can manage a lot of encodings. I hope that at least one of these tools can manage your files.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •