Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13

Thread: Ubuntu 11.10 on Dell Studio 1558 (Fan problem)

  1. #11
    Join Date
    Jul 2010
    Beans
    24

    Re: Ubuntu 11.10 on Dell Studio 1558 (Fan problem)

    Quote Originally Posted by bentley4 View Post
    K guys, I solved my problem. Not sure if it will help in your case though:
    Go to 'System settings'=>additional drivers.
    Then install the 'ATI/AMD proprietary FGLRX graphics driver'.
    Reboot after installation. That should do it.
    If that doesn't work check this:
    http://board.blackbuntu.com/thread-786.html
    After I did that, somehow Xsensors didn't show core temperature for some reason, here's how to make them show again:
    http://askubuntu.com/questions/54817/xsensors-shows-only-one-temperature

    I would like to add this has worked for me as well. The fan has noticeably quitened since installing the proprietary drivers. For reference, I am using Linux Mint based on Debian, with the main/contrib and non-free repositories on squeeze.

    Code:
    sudo apt-get install fglrx-driver
    I am also having the issue where my GPU temperature is no longer showing under sensors, I'll have to dig some more.

  2. #12
    Join Date
    Dec 2011
    Beans
    4

    Unhappy Re: Ubuntu 11.10 on Dell Studio 1558 (Fan problem)

    I have the same problem in Asus N55SF.

  3. #13
    Join Date
    Nov 2007
    Beans
    51

    Re: Ubuntu 11.10 on Dell Studio 1558 (Fan problem)

    Quote Originally Posted by byb3 View Post
    I would like to add this has worked for me as well. The fan has noticeably quitened since installing the proprietary drivers. For reference, I am using Linux Mint based on Debian, with the main/contrib and non-free repositories on squeeze.

    Code:
    sudo apt-get install fglrx-driver
    I am also having the issue where my GPU temperature is no longer showing under sensors, I'll have to dig some more.
    I am having the same issue but this solution did not work for me.. i get

    $sudo apt-get install fglrx-driver
    E: Package 'fglrx-driver' has no installation candidate

    infact i have the Intel HD graphics 3000 not the ATI card.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •