Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: Compiz cube has a glitch when rotates, and looses window focus

  1. #11
    Join Date
    May 2009
    Location
    Illinois (United States)
    Beans
    440
    Distro
    Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Compiz cube has a glitch when rotates, and looses window focus

    Finally, a solution.

    Proposed updates for Compiz.

    Add this ppa to your software sources.

    deb http://ppa.launchpad.net/vanvugt/com...roposed/ubuntu precise main

    Then just do a regular software update.

    Seems to solve all my problems.

    I did it a couple weeks ago, and have not found a downside yet.

  2. #12
    Join Date
    Jun 2012
    Beans
    5

    Re: Compiz cube has a glitch when rotates, and looses window focus

    @cbanakis
    thanks it works

  3. #13
    Join Date
    Jul 2012
    Beans
    5

    Re: Compiz cube has a glitch when rotates, and looses window focus

    Hello,

    This worked for me, but now about 1 week later it stopped working. I am not sure how to fix it again .. i tried to update but had none available.

    Thank you for the initial fix - any idea how i can get it working again? The flahy is killing me!

  4. #14
    Join Date
    May 2009
    Location
    Illinois (United States)
    Beans
    440
    Distro
    Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Compiz cube has a glitch when rotates, and looses window focus

    Yeah, stopped working for me as well.

    Must have been another update that broke it again.

    Bah!!!

  5. #15
    Join Date
    May 2009
    Location
    Illinois (United States)
    Beans
    440
    Distro
    Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Compiz cube has a glitch when rotates, and looses window focus

    Found another fix on launchpad.

    Works great.

    sudo apt-get install synaptic

    sudo apt-add-repository ppa:vanvugt/compiz-preproposed

    sudo apt-get update

    sudo apt-get install compiz=1:0.9.7.8-0ubuntu1vvpreproposed2 compiz-core=1:0.9.7.8-0ubuntu1vvpreproposed2 compiz-gnome=1:0.9.7.8-0ubuntu1vvpreproposed2 compiz-plugins=1:0.9.7.8-0ubuntu1vvpreproposed2 compiz-plugins=1:0.9.7.8-0ubuntu1vvpreproposed2 compiz-plugins-default=1:0.9.7.8-0ubuntu1vvpreproposed2 libdecoration0=1:0.9.7.8-0ubuntu1vvpreproposed2

    (it will downgrade packages, allow it to continue)

    Start synaptic

    in "Search filter": put "compiz"

    select every package that has a (!) next to it.

    Select Package -> lock version

    (they become red)

    exit synaptic

    Reboot or Restart X/Compiz.

  6. #16
    Join Date
    May 2009
    Location
    Illinois (United States)
    Beans
    440
    Distro
    Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Compiz cube has a glitch when rotates, and looses window focus

    I believe this thread should be solved now.

  7. #17
    Join Date
    Apr 2006
    Beans
    225

    Re: Compiz cube has a glitch when rotates, and looses window focus

    cbanakis: but it's not fixed yet in the mainstream packages...
    Cy

  8. #18
    Join Date
    May 2008
    Location
    Waukegan, IL
    Beans
    106
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Compiz cube has a glitch when rotates, and looses window focus

    For two years now I was unable to use the cube due to the problem you have just sloved for me.

    back to the old good days of the cube.

    Thank you.

  9. #19
    Join Date
    May 2008
    Location
    Waukegan, IL
    Beans
    106
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Issue is back

    The issue is back with latest update.

    The fix :
    sudo apt-get install compiz=1:0.9.7.8-0ubuntu1vvpreproposed2 compiz-core=1:0.9.7.8-0ubuntu1vvpreproposed2 compiz-gnome=1:0.9.7.8-0ubuntu1vvpreproposed2 compiz-plugins=1:0.9.7.8-0ubuntu1vvpreproposed2 compiz-plugins=1:0.9.7.8-0ubuntu1vvpreproposed2 compiz-plugins-default=1:0.9.7.8-0ubuntu1vvpreproposed2 libdecoration0=1:0.9.7.8-0ubuntu1vvpreproposed2

    Now causes and issue after login, where you land on a page with the default desktop background and not keyboard or mouse functionality unless you to go terminals : alt-ctl-f1

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •