Page 14 of 19 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast
Results 131 to 140 of 182

Thread: 11.10 Oneiric (AMD 64) AMD E-450, ATI HD 6320 AMD Catalyst 11.8

  1. #131
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Maryland
    Beans
    2,251

    Re: 11.10 Oneiric (AMD 64) AMD E-450, ATI HD 6320 AMD Catalyst 11.8

    You could try...

    http://www.liberiangeek.net/2012/01/...neiric-ocelot/

    It says oneiric but it will still work

  2. #132
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    New Zealand
    Beans
    440
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: 11.10 Oneiric (AMD 64) AMD E-450, ATI HD 6320 AMD Catalyst 11.8

    Quote Originally Posted by collisionystm View Post
    You could try...

    http://www.liberiangeek.net/2012/01/...neiric-ocelot/

    It says oneiric but it will still work
    Downloading.. about 40minutes.
    Will let you know how it goes

  3. #133
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Maryland
    Beans
    2,251

    Re: 11.10 Oneiric (AMD 64) AMD E-450, ATI HD 6320 AMD Catalyst 11.8

    Quote Originally Posted by jonnyboysmithy View Post
    Downloading.. about 40minutes.
    Will let you know how it goes
    sweetttt

    make sure to re-install your amd drivers once you boot into 3.2.. oh and run aticonfig again lol

  4. #134
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    New Zealand
    Beans
    440
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: 11.10 Oneiric (AMD 64) AMD E-450, ATI HD 6320 AMD Catalyst 11.8

    Lol 40 minutes later it still gonna take another 30+ minutes
    I LOVE my connection speed!! (SARCASM )

  5. #135
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    New Zealand
    Beans
    440
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: 11.10 Oneiric (AMD 64) AMD E-450, ATI HD 6320 AMD Catalyst 11.8

    Ok, the new kernel runs nicely.
    I restarted and purged then reinstalled the driver as before. (AND remebered to run aticonfig)
    No go. Still getting scrambled splash screen.

  6. #136
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Maryland
    Beans
    2,251

    Re: 11.10 Oneiric (AMD 64) AMD E-450, ATI HD 6320 AMD Catalyst 11.8

    Quote Originally Posted by jonnyboysmithy View Post
    Ok, the new kernel runs nicely.
    I restarted and purged then reinstalled the driver as before. (AND remebered to run aticonfig)
    No go. Still getting scrambled splash screen.

    aarrrrgggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    Is there an option in your bios to completely disable the intel card?

    I read on another forum that you may see a 'windows xp mode' in the bios

  7. #137
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    New Zealand
    Beans
    440
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: 11.10 Oneiric (AMD 64) AMD E-450, ATI HD 6320 AMD Catalyst 11.8

    Sorry for the long reply delay. No such option. I can't find anything related to graphics or xp mode.
    I'm experimenting with older distributions hoping it will work.

  8. #138
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Århus, Denmark
    Beans
    223
    Distro
    Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: 11.10 Oneiric (AMD 64) AMD E-450, ATI HD 6320 AMD Catalyst 11.8

    Well, enough allready with 12.1
    I went back to 11.12. And the one or twice a day freezes and suspend problems stopped.

  9. #139
    Join Date
    Jul 2008
    Beans
    223

    Re: 11.10 Oneiric (AMD 64) AMD E-450, ATI HD 6320 AMD Catalyst 11.8

    This reply is hoping some one from this well read thread can help me with my HP Envy-2195ca - arghhhhh here are my notes (as long as they are)

    For 2 months and over 100 hours, I have been trying to get my new HP Envy 2195ca Laptop working with Ubuntu using the Switchable discrete AMD/ATI HD 6850m graphics card and not the embedded Intel hd3000 low end card, with no success. I think perhaps I am missing something basic and don't know what it is??? Here is what I have tried (part thereof) :
    ‣ Installed using additional drivers - seemingly successfully - ie. says enabled, and active and green dot, but
    • running ATI's CCC gives:
    ∘ There was a problem initializing Catalyst Control Center Linux edition. It could be caused by the following.
    ∘ No AMD graphics driver is installed, or the AMD driver is not functioning properly.
    ∘ Please install the AMD driver appropriate for you AMD hardware, or configure using aticonfig.
    ‣ Installed from the amd website: amd-driver-installer-12-1-x86.x86_64.run, (previous version over the past 2 months as well)
    • sudo apt-get install ia32-libs
    • created the 3 debian packages seemingly successfully and installed all three:
    ∘ fglrx_8.930-0ubuntu1_amd64.deb, plus 2 similarly named ones
    • For the first time using 12.1 today I seemingly successfully ran:
    ∘ aticonfig --initial -f, with no errors BUTTTTTT
    ‣ after a reboot just a black screen with a few tiny white dots flicking around
    • and safe mode works fine
    • I can get back into Ubuntu Normal mode by deleting
    ∘ /etc/X11/xorg.conf (perhaps I just need the right file contents for switchable graphics)
    ‣ Again PLEASE HELP. and Thanks in advance
    ‣ Here is some additional information
    • lspci -nn | grep VGA
    ∘ 00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0116] (rev 09)
    ∘ 01:00.0 VGA compatible controller [0300]: ATI Technologies Inc Broadway [ATI Mobility Radeon HD 6800 Series] [1002:68a8]
    • Recommended configuration for X.org
    ∘ No configuration is necessary for ATI driver in the modern versions of Ubuntu. You can safely take away your xorg.conf and your computer will run fine.
    • To see if your driver uses KMS (Kernel Mode Setting), run command
    ∘ ack@Arawn:~$ dmesg | grep drm
    [ 9.153946] [drm] Initialized drm 1.1.0 20060810
    [ 9.400960] [drm] MTRR allocation failed. Graphics performance may suffer.
    [ 9.402250] [drm] Supports vblank timestamp caching Rev 1 (10.10.2010).
    [ 9.402255] [drm] Driver supports precise vblank timestamp query.
    [ 13.040646] fbcon: inteldrmfb (fb0) is primary device
    [ 13.040932] fb0: inteldrmfb frame buffer device
    [ 13.040935] drm: registered panic notifier
    [ 13.049332] [drm] Initialized i915 1.6.0 20080730 for 0000:00:02.0 on minor 0


    • vgaswitcheroo
    ∘ Never has worked and probably because there is NEVER a file called
    ‣ /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch
    ‣ root@Arawn:/home/ack# echo DIGD > /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch
    • bash: /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch: No such file or directory
    ∘ root@Arawn:/home/ack# grep -i switcheroo /boot/config-3.0.*
    ‣ /boot/config-3.0.0-16-generic:CONFIG_VGA_SWITCHEROO=y
    ∘ To test if vga_switcheroo is enabled, look for the switch file:
    ‣ ls -l /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch
    • ls: cannot access /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch: No such file or directory
    ∘ never once had this switch file with or without open source/fglrx/ or no driver at all
    ‣ If you are not using the open-source radeon driver (or the nouveau driver in case of nvidia hardware), there won't be a /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch file. (ignoring hacks like asus-switcheroo and byo-switcheroo). Disabling KMS ("modeset=0") turns off this functionality too.
    • hmmmmmm
    ‣ Soooo
    • The last thing in my many attempts was to reinstall ubuntu to install the amd/ati driver thru additionhal drivers (post release) as I read that this was the only one to work with vgaswitcheroo. Oddly after the reinstall of Ubuntu and no updates I saw the switch file (/sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch) for my first time (Ubuntu 3.0.0-12) (no additional driver yet). Then I tried to install the ati driver no luck - errors so I thought I should update Ubuntu - restart and try again. After the restart my kernel was at 3.0.0-16 from 12, and no /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo folder at all

    I will now try updating Ubuntu 11.10's kernel to 3.2 as mentioned in a previous post, though without much optimism

    Thanks for any response

  10. #140
    Join Date
    May 2007
    Beans
    35
    Distro
    Ubuntu

    Angry Re: 11.10 Oneiric (AMD 64) AMD E-450, ATI HD 6320 AMD Catalyst 11.8

    Quote Originally Posted by markackerman8@gmail.com View Post
    This reply is hoping some one from this well read thread can help me with my HP Envy-2195ca - arghhhhh here are my notes (as long as they are)

    [...]

    I will now try updating Ubuntu 11.10's kernel to 3.2 as mentioned in a previous post, though without much optimism

    Thanks for any response
    I've had very similar problems with an Acer Aspire 7535 (IIRC), which had a double ATI card (can't remember the exact models now), one low-end to save juice, the other high-end that should have offered some better performance.
    I waited two years (then I sold it, and in the meanwhile I got stuck on Win7), and in the end the only thing was to wait for some more recent kernel or more importantly a Catalyst update, which managed (two years after I had bought the damn thing) to finally let me use the "high end" card, with a level of performance though absolutely dismal.

    I never got it to work properly under any distro/variant/version, and I'm still stuck with ATI and their leisurely driver development pace on two other systems (a desktop, under which GTK3 is a horrible mess) and a netbook (C-50 based, without the proprietary drivers it's a very warm brick, with them is very barely usable).

    I'm thinking about gettin' an Nvidia card for the desktop, but about the netbook I either sell it and go for Atom/ION2 or get a Win7 license (yeah, one of the great things about it was that it came with some Linux distro--no M$ tax, yay!) -- it's the only platform that lets me see 720p video on my beautiful 720p netbook. The main reason I chose this model in the first place...

Page 14 of 19 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •