Results 1 to 8 of 8

Thread: No Sound After Update

  1. #1
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Beans
    12
    Distro
    Lubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Exclamation No Sound After Update

    I recently updated my kernel and now sound won't play. I booted an older kernel with grub and sound came back fine. So I think it's a kernel issue, but I wouldn't know how to report it on Launchpad. I made no other changes before sound was lost.

    Comp is a Dell Mini 9 Netbook. Running Ubu 10.04UNR.
    C'mon, try Linux. You know you buntu!


    Dell Inspiron 910 (Mini 9) Netbook running:
    currently Lubuntu 14.04; formerly Ubuntu 8.04 and 10.04

  2. #2
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Toronto, Canada
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Xubuntu Development Release

    Re: No Sound After Update

    Information on reporting audio bugs can be found towards the end of this article: https://wiki.ubuntu.com/DebuggingSoundProblems.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Kent UK
    Beans
    33
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: No Sound After Update

    I've also just noticed that I've lost sound on my Dell Mini 9 with Ubuntu 10.04.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Kent UK
    Beans
    33
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Lightbulb [SOLVED] Re: No Sound After Update

    Found the fix for those who have lost sound on the Dell Mini 9 after the update to kernel 2.6.32-34.

    Edit the file alsa-base.conf by running the following command:-

    Code:
    gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
    Add this line to the end of the file, save, and reboot

    Code:
    options snd-hda-intel model=dell
    The launchpad bug is here;-

    https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...er/+bug/841308
    Last edited by danellisuk; October 8th, 2011 at 10:56 PM.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Tucson, AZ
    Beans
    136
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: No Sound After Update

    I had the same problem. Thanks for the advise. I now have sound again!
    Dell Mini 9n running 12.04; 32gb SSD; 2gb RAM; white

  6. #6
    Join Date
    Mar 2010
    Beans
    24

    Re: No Sound After Update

    Idem dito!
    Thanks for this info! The audio on my Mini 9 is working again!

  7. #7
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Beans
    12
    Distro
    Lubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: [SOLVED] Re: No Sound After Update

    Thanks danellisuk! I have sound again without having to load previous kernels. I guess I don't need to add the bug to launchpad if they already know it's there.
    C'mon, try Linux. You know you buntu!


    Dell Inspiron 910 (Mini 9) Netbook running:
    currently Lubuntu 14.04; formerly Ubuntu 8.04 and 10.04

  8. #8
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Kent UK
    Beans
    33
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: [SOLVED] Re: No Sound After Update

    Hi Tonya_in_FL, it's cool to hear when a post helps people, so thanks for the feedback.

    I included a link to the bug, because a neat feature of launchpad is you can mark the bug as affecting you (in the upper left). This allows developers to track how many people an issue affects, if an issue affects many people, it is more likely be fixed properly, so go ahead if you can.

    Additionally, if you are interested, you can subscribe to the bug (right hand side) and receive updates about the progress of the bug.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •