Results 1 to 5 of 5

Thread: Installing Lubuntu 11.04 on a Dell Mini 9 netbook

  1. #1
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    16

    Installing Lubuntu 11.04 on a Dell Mini 9 netbook

    Has anyone managed this?
    I tried this afternoon and had all kinds of fatal errors.
    I will try again soon and file bug reports but some of the errors were so vague as to be worthless.
    But here's one I confirmed: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...ty/+bug/630990

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    16

    Re: Installing Lubuntu 11.04 on a Dell Mini 9 netbook

    Running graphical installer from live-USB, crashes:
    ubi-partman failed with exit code 10.

    The only things that look like errors in the syslog are
    ubiquity: sh: getcwd() failed:No such file or directory
    ubiquity: shell-init: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent
    directories: No such file or directory.
    These are repeated several times.
    Also
    kernel : lxinput[5293]: segfaultat 21 ip ... error in libX11.so.6.3.0
    ubiquity: debconf: DbDriver "targetdb": could not open /target/var/cache/debconf/config.dat

    My HD had a just-formatted ext4 partition on it at the time. Any ideas?

  3. #3
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Here
    Beans
    10,476

    Re: Installing Lubuntu 11.04 on a Dell Mini 9 netbook

    Bad installer? Try making it again.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    16

    Re: Installing Lubuntu 11.04 on a Dell Mini 9 netbook

    Fixed it by installing Ubuntu 10.04LTS

    But not after one final quirk: creating a boot USB in a later Ubuntu makes a broken boot disk, but I found the answer here http://www.linuxquestions.org/questi...-image-829397/ - you have to type help then press enter at the boot prompt. Sigh.

    Will try again in several months time ... in the mean time, any advice welcome.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    16

    Re: Installing Lubuntu 11.04 on a Dell Mini 9 netbook

    Quote Originally Posted by kerry_s View Post
    Bad installer? Try making it again.
    This was one of the really odd errors I ran into this afternoon
    * boot from USB, start install process or live disk works once.
    * boot from same USB, you get a blank screen and a freeze.
    * reimage USB from same ISO.
    * boot from USB, start install process or live disk will now work.
    WTF? It was almost like the mere act of starting the installer or live session corrupted the USB.

    I did find this page https://help.ubuntu.com/community/Lu...MinimalInstall which has a separate installer for Lubuntu but after downloading mini.iso I couldn't write it it the USB.

    That page says "The team are working on a minimal installation cd." so hopefully in 3 months time the 11.10 set of installs will work for me.

    Agh. One of the reasons I wanted to move to Lubuntu was all the Ubuntu bloat, and the damn Ubiquity installer stopped me. Ironic. I note that page says "The graphical installation system (Ubiquity) requires more RAM than lubuntu needs to run."

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •