Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Lubuntu on Fujitsu Amilo laptop

  1. #1
    Join Date
    Jan 2010
    Beans
    34

    Lubuntu on Fujitsu Amilo laptop

    Recently loaded Lubuntu on Fujitsu Amilo La1703 (previously Vista) and I have two issues that I can't sort out:
    1. No Wifi (worked previously) ... ethernet ok.
    2. Minitube will not play any videos

    Any advice on either of these problems?
    Thanks
    Paul

  2. #2
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Reykjavík, Ísland
    Beans
    9,407
    Distro
    Lubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Lubuntu on Fujitsu Amilo laptop

    For the wifi problem, this forum is a better place:
    http://ubuntuforums.org/forumdisplay.php?f=336
    About problems due to upgrading
    Bringing old hardware back to life.
    Please visit Quick Links -> Unanswered Posts

  3. #3
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Here
    Beans
    9,689

    Re: Lubuntu on Fujitsu Amilo laptop

    you need to use the ppa version for minitube.

    Code:
    sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
    sudo apt-get update
    sudo apt-get upgrade

  4. #4
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Santander, Spain
    Beans
    1,751
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Lubuntu on Fujitsu Amilo laptop

    Lubuntu 11.04 installed on pentium III, CPU 1 GHz, Ram 512 MB, 64 Mb of them for the sis 630/730 videocard. I installed minitube from repositories and I couldn't see any video with it. So I uninstalled.

    I installed VLC and I can see youtube videos through the url, also you can try smplayer.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2010
    Beans
    34

    Re: Lubuntu on Fujitsu Amilo laptop

    Thanks kerry_s,
    Minitube now plays movies ... almost! If I touch anything it crashes back to the Login screen! (even moving the window or resizing). Is there a setting I need to adjust? Thanks

  6. #6
    Join Date
    Jan 2010
    Beans
    34

    Re: Lubuntu on Fujitsu Amilo laptop

    mörgæs,
    Thanks for the link. I found the instructions for installing the correct WLAN driver and now the WiFi is working! If anyone else has a similar problem with a Fujitsu Amilo La1703 then the answer is here http://www.uprize.no/?q=node/1

  7. #7
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    StartUbuntu
    Beans
    4,245
    Distro
    Ubuntu Gnome Development Release

    Re: Lubuntu on Fujitsu Amilo laptop

    Enjoy using Lubuntu and hope all your problems got fixed

  8. #8
    Join Date
    Jan 2010
    Beans
    34

    Re: Lubuntu on Fujitsu Amilo laptop

    I spoke a bit too soon regarding the WiFi! When I rebooted the computer the wireless was lost again. I went back through the instructions to fix it and established that I need to put "sudo modprobe ndiswrapper" into the terminal to get it going again. Not a big problem ... but it would be useful if anyone could explain how to stop the computer forgetting!
    Thanks

  9. #9
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    StartUbuntu
    Beans
    4,245
    Distro
    Ubuntu Gnome Development Release

    Re: Lubuntu on Fujitsu Amilo laptop

    Quote Originally Posted by ixusubunt View Post
    I spoke a bit too soon regarding the WiFi! When I rebooted the computer the wireless was lost again. I went back through the instructions to fix it and established that I need to put "sudo modprobe ndiswrapper" into the terminal to get it going again. Not a big problem ... but it would be useful if anyone could explain how to stop the computer forgetting!
    Thanks
    What is the output of:

    Code:
    sudo lshw -C network
    Please wrap up the output with "CODE" tags or select and click "#".

  10. #10
    Join Date
    Jan 2010
    Beans
    34

    Re: Lubuntu on Fujitsu Amilo laptop

    Amjjawad,

    This is the output

    *-network
    description: Ethernet interface
    product: VT6102 [Rhine-II]
    vendor: VIA Technologies, Inc.
    physical id: 12
    bus info: pci@0000:00:12.0
    logical name: eth0
    version: 7c
    serial: 00:a0:d1:c5:4e:8b
    size: 100Mbit/s
    capacity: 100Mbit/s
    width: 32 bits
    clock: 33MHz
    capabilities: pm bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd autonegotiation
    configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=via-rhine driverversion=1.5.0 duplex=full ip=192.168.0.10 latency=64 link=yes maxlatency=8 mingnt=3 multicast=yes port=MII speed=100Mbit/s
    resources: irq:23 ioport:4800(size=256) memory:d9300400-d93004ff
    *-network
    description: Wireless interface
    physical id: 2
    logical name: wlan0
    serial: 00:30:05:d9:9f:d1
    capabilities: ethernet physical wireless
    configuration: broadcast=yes driver=ndiswrapper+sis163u driverversion=1.56+Silicon Integrated Systems ip=192.168.0.11 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11g


    Thanks

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •