Results 1 to 2 of 2

Thread: slapadd error

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Beans
    22
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    slapadd error

    Code:
    Old server:
    Linux 2.6.22-14-server #1 SMP Tue Feb 12 03:10:53 UTC 2008 x86_64
    (Ubuntu 7.10)
    @(#) $OpenLDAP: slapd 2.3.35 (Mar  5 2008 15:13:34) $
            buildd@king:/build/buildd/openldap2.3-2.3.35/debian/build/servers/slapd
    
    
    New Server:
    Ubuntu 11.04 (GNU/Linux 2.6.38-8-server x86_64)
    @(#) $OpenLDAP: slapd 2.4.23 (Apr  7 2011 18:00:55) $
            buildd@allspice:/build/buildd/openldap-2.4.23/debian/build/servers/slapd

    I am trying to migrate my ldap from one server to another. An LDIF has been exported from the old server. I exported the data from the old server using

    Code:
    slapcat -l
    I install slapd on the new server:

    Code:
    apt-get install slapd ldap-utils
    I verified slapd was working on the new server (clean install, able to administrate and connect using jexplorer). I verified the slapd.conf and DB_CONFIG files on the new server against the old, and to the best of my knowledge, everything looked good. I added some lines to the DB_CONFIG, how much memory it should use, etc.

    Code:
    set_cachesize 8 0 16
    set_lk_max_objects 1500
    set_lk_max_locks 1500
    set_lk_max_lockers 1500
    set_flags DB_LOG_AUTOREMOVE

    I stopped slapd, removed the database file from the new server.

    Code:
    cd /var/lib/ldap/
    rm *__db.* *.bdb alock log.*
    Imported the data using:

    Code:
    sudo slapadd -l Fullbackup-09-03-11.ldif
    It took about 20 hours to complete and ended with the following message:

    Code:
    Closing DB...Error, entries missing!
    entry 1: dc=domain,dc=com
    entry 2: dc=ldap,dc=domain,dc=com
    I've done some searching around on the net and I think the solution might be something simple but haven't found my exact problem.

    Is there a log file or something I can look at or a quick command I can run that might give me a hint as to what is wrong?

    I can't post the contents of the ldif file because it's over 2GB in size, but if there is a section that might be helpful to look at, I can certainly post that.

    As always, all help is greatly appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Beans
    22
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: slapadd error

    The problem stemmed from the fact that the configuration files (rootDSE) had the suffix as dc=domain,dc=com.

    I'm not entirely sure how everything works, I just knew that I needed my base DN to be dc=prod,dc=ldap,dc=domain,dc=com. I did that by editing the config files directly, then importing the ldif.

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1860022

    Not saying what I did was right, but for lack of any knowledge to the contrary, I'm sharing.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •