Results 1 to 8 of 8

Thread: Mouse pointer not working properly in VMware Workstation

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Beans
    10

    Exclamation Mouse pointer not working properly in Ubuntu 11.04 Guest inside VMware Workstation

    Hey guys. I installed Ubuntu 11.04 today in vmware workstation 7.1.3 build-324285, with Windows 7 as host. My mouse is not working properly in it. It won't point at where it should be pointing. I installed vmware tools and that also didn't help. Googling did result in something related to 'vmmouse' VMwareKB but Ubuntu 11.04 doesn't use xorg.conf so I donno how to solve this. Any idea? Here is the video of the problem. http://www.youtube.com/watch?v=F_WQHm5Oabc
    Last edited by Bit Hacker; August 25th, 2011 at 08:20 AM. Reason: Added video of the problem

  2. #2
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    California
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Studio 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Mouse pointer not working properly in VMware Workstation

    Sounds like a vmware driver problem, I'll see if I get the error after installing 11.04 ...time to reboot!
    What is the hosting OS?
    Last edited by duke.tim; August 25th, 2011 at 02:31 AM.
    User:To friend or not to friend--that is the question:
    Whether 'tis nobler to take an arrow to the knee or to suffer
    the slights and add's of outrageous fortune
    Or to take arms against a sea of trolls And by opposing feed them. www.evicsis.com

  3. #3
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    New Hamsha
    Beans
    1,275
    Distro
    Kubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: Mouse pointer not working properly in VMware Workstation

    I also have the same problem.
    Workaround:

    1. Un-Capture the mouse.
    2. Hover the mouse pointer directly over the place where it is in the VM.
    3. Capture the mouse.

    I hope this helps!
    AMD A4-3400 w/ Radeon HD 6410D, 8 GB Corsair Vengeance DDR3 1333Mhz, Kubuntu 14.04, SliTaz 4.0, Windows 8.1, Ubuntu 14.04 VM
    " ... Love your neighbor as you love yourself."

  4. #4
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    California
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Studio 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Mouse pointer not working properly in VMware Workstation

    I do not get a mouse error. Maybe like mentioned above you need to change some settings

    User:To friend or not to friend--that is the question:
    Whether 'tis nobler to take an arrow to the knee or to suffer
    the slights and add's of outrageous fortune
    Or to take arms against a sea of trolls And by opposing feed them. www.evicsis.com

  5. #5
    Join Date
    Jan 2009
    Beans
    10

    Re: Mouse pointer not working properly in VMware Workstation

    The host is Windows 7. Take a look at the video of the problem. http://www.youtube.com/watch?v=F_WQHm5Oabc . This problem occurred even when I booted into ubuntu live.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2009
    Beans
    10

    Re: Mouse pointer not working properly in VMware Workstation

    bump?

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •