Results 1 to 2 of 2

Thread: Ubuntu 10.04 hangs on loading screen after video driver updates

  1. #1
    Join Date
    Aug 2011
    Beans
    7

    Ubuntu 10.04 hangs on loading screen after video driver updates

    Details:
    Ubuntu 10.04.3
    Nvidia GeForce Go 7600

    Background:
    I was attempting to install new Nvidia drivers. When they didn't work, I madly attempted to uninstall, reinstall, different drivers and configuration files following advice posted on forums. There were many, many installs and restarts during this process, causing a variety of problems and errors. Currently, I have purged all the nvidia drivers except the nvidia-current ones with the xorg.conf file generated by running nvidia-xconfig.

    Current problems:
    Boot process gets to purple Ubuntu screen with 5 changing dots beneath, but hangs there forever. Pressing esc reveals that the boot process gets to "checking battery state [ok]", but fails to load the login screen. Pressing ctrl-alt F1 allows me to log-in and startx successfully starts Xorg with the proper Nvidia drivers.

    Question:
    How can I fix things so that the system does not hang at the Ubuntu loading screen? Or, how can I diagnose what is causing the error?

    I suspect there may be a problem with the xorg.conf file that's being generated by nvidia-xconfig. Please take a look:
    Code:
    # nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
    # nvidia-xconfig:  version 1.0  (buildmeister@builder75)  Thu Apr 22
    11:44:23 PDT 2010
    
    Section "ServerLayout"
       Identifier     "Layout0"
       Screen      0  "Screen0"
       InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
       InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    EndSection
    
    Section "Files"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
       # generated from default
       Identifier     "Mouse0"
       Driver         "mouse"
       Option         "Protocol" "auto"
       Option         "Device" "/dev/psaux"
       Option         "Emulate3Buttons" "no"
       Option         "ZAxisMapping" "4 5"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
       # generated from default
       Identifier     "Keyboard0"
       Driver         "kbd"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
       Identifier     "Monitor0"
       VendorName     "Unknown"
       ModelName      "Unknown"
       HorizSync       28.0 - 33.0
       VertRefresh     43.0 - 72.0
       Option         "DPMS"
    EndSection
    
    Section "Device"
       Identifier     "Device0"
       Driver         "nvidia"
       VendorName     "NVIDIA Corporation"
    EndSection
    
    Section "Screen"
       Identifier     "Screen0"
       Device         "Device0"
       Monitor        "Monitor0"
       DefaultDepth    24
       SubSection     "Display"
           Depth       24
       EndSubSection
    EndSection
    Any advice or help is greatly appreciated! Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2011
    Beans
    7

    Re: Ubuntu 10.04 hangs on loading screen after video driver updates

    There are no errors in my Xorg.0.log file, but I've indentified these warnings. There were more warnings, but I was able to make them go away. These are the ones that I can't find fixes for by googling. I'm not sure if they highlight the cause of the main problem, but if anyone has ideas for fixing these, please let me know.

    Code:
    $ grep -n WW /var/log/Xorg.0.log
    15:	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    111:(WW) Warning, couldn't open module kbd
    163:(WW) Aug 10 19:13:58 NVIDIA(0): ACPI: Error: Unable to find the brightness file path under
    164:(WW) Aug 10 19:13:58 NVIDIA(0):     /proc/acpi/video. The NVIDIA X driver will not be able to
    165:(WW) Aug 10 19:13:58 NVIDIA(0):     respond to ACPI brightness change hotkey events.
    216:(WW) Warning, couldn't open module kbd

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •