Results 1 to 5 of 5

Thread: hplip installation problems

  1. #1
    Join Date
    Aug 2011
    Beans
    4

    Angry hplip installation problems

    Iam running UBUNTU 10.4 and have just bought new HP printer and needed to install hplip 3.11.7 as its not on 3.10.2 list and followed instructions on web site . Installation failed to install dependencies libusb-dev and libsane-dev with errors 100

    I tried rerunning after restarting the machine (old windows trick) and got the following

    warning: HPLIP removal failed. The previous install may have been installed using a tarball or this installer.
    warning: Continuing to run installer - this installation should overwrite the previous one.
    hplip-install[1454]: info: :
    hplip-install[1454]: info: :
    hplip-install[1454]: info: :[01mRUNNING POST-PACKAGE COMMANDS[0m
    hplip-install[1454]: info: :[01m-----------------------------[0m
    hplip-install[1454]: info: :OK
    hplip-install[1454]: info: :
    hplip-install[1454]: info: :
    hplip-install[1454]: info: :[01mRE-CHECKING DEPENDENCIES[0m
    hplip-install[1454]: info: :[01m------------------------[0m
    scheduler is running

    error: A required dependency 'libusb (libusb - USB library)' is still missing.
    error: Installation cannot continue without this dependency.
    error: Please manually install this dependency and re-run this installer.


    I am a beginner and not sure how to go about installing manually or why it failed with error 100

    Any help gratefully received John

  2. #2
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Los Angeles
    Beans
    60
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: hplip installation problems

    I had this same issue and followed the following guide with success.


    http://hplipopensource.com/hplip-web...all/index.html


    Hope this helps.


    Metaxa

  3. #3
    Join Date
    Aug 2011
    Beans
    4

    Re: hplip installation problems

    Thanks for suggestion but I have tried that and still get

    Running 'sudo apt-get install --assume-yes libusb-dev'
    Please wait, this may take several minutes
    error: Package install command failed with error code 100
    Would you like to retry installing the missing package(s) (y=yes*, n=no, q=quit) ?

    Retry gets the same error so I am stuck

  4. #4
    Join Date
    Aug 2011
    Beans
    4

    Re: hplip installation problems

    I have tried to install libusb-dev manually as suggested and got the following


    john@john-mill:~$ sudo apt-get install libusb-dev
    [sudo] password for john:
    Reading package lists... Done
    Building dependency tree
    Reading state information... Done
    Some packages could not be installed. This may mean that you have
    requested an impossible situation or if you are using the unstable
    distribution that some required packages have not yet been created
    or been moved out of Incoming.
    The following information may help to resolve the situation:

    The following packages have unmet dependencies.
    libusb-dev: Depends: libusb-0.1-4 (= 2:0.1.12-14) but 2:0.1.12-14ubuntu0.2 is to be installed
    E: Broken packages
    john@john-mill:~$

    Can someone please explain what I do about the unmet dependencies?

    Does this mean my software needs updating?

    I use the machine to run EmC2 and don't want to do anything to upset production - just trying to use new printer!

  5. #5
    Join Date
    Aug 2011
    Beans
    4

    Smile Re: hplip installation problems

    Have managed to get there by ignoring automatic option and then selecting a subset of options ignoring network and scanner options. It has then loaded usb-dev, I am pleased but very puzzled as to what is going on.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •