Results 1 to 4 of 4

Thread: No network connection

  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Beans
    18

    No network connection

    Hi,

    I've got a broadband connection that uses the Vodafone HG556a router. The problem is that Ubuntu (11.04) doesn't connect: it keeps trying for a while (like a minute or so), and then gives up.

    On the other hand, wifi connections work perfectly well, it's just tha cable connection. I've tried with different cables, with the same result.

    I've deleted and reconfigured the wired connection many times. I usually go for the auto eth connection, with the default parms. Nothing seems to work.

    Any ideas?

    Thx.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    United States
    Beans
    4,459
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: No network connection

    Network manager basically sets itself up. What is the driver, that is the culprit maybe.
    Unusual mostly wired works and wifi does not.
    Open a terminal and copy and paste these commands.
    Code:
    sudo lshw -C network
    Code:
    lspci -k
    Show us just the network cards in the lspci -k
    Remember hence where you come and pass it down.
    Ubuntu Forums member #899097 and Ubuntu Member:
    http://www.ubuntupocketguide.com/index_main.html
    Main Page -

  3. #3
    Join Date
    May 2011
    Beans
    18

    Re: No network connection

    The lspci command yields:

    Code:
    00:07.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
        Subsystem: Wistron Corp. Device 1053
        Kernel driver in use: 8139too
        Kernel modules: 8139too, 8139cp
    While the lshw yields:

    Code:
      *-network               
           description: Ethernet interface
           product: RTL-8139/8139C/8139C+
           vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
           physical id: 7
           bus info: pci@0000:00:07.0
           logical name: eth0
           version: 10
           serial: 00:00:e2:a0:bd:43
           size: 100Mbit/s
           capacity: 100Mbit/s
           width: 32 bits
           clock: 33MHz
           capabilities: pm bus_master cap_list rom ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd autonegotiation
           configuration: autonegotiation=off broadcast=yes driver=8139too driverversion=0.9.28 duplex=full latency=64 link=yes maxlatency=64 mingnt=32 multicast=yes port=MII speed=100Mbit/s
           resources: irq:11 ioport:2000(size=256) memory:ec005000-ec0050ff memory:90020000-9002ffff
      *-network
           description: Wireless interface
           physical id: 1
           bus info: usb@1:5
           logical name: wlan0
           serial: 00:21:91:84:31:e9
           capabilities: ethernet physical wireless
           configuration: broadcast=yes driver=rt73usb driverversion=2.6.38-10-generic firmware=1.7 link=no multicast=yes wireless=IEEE 802.11bg
    Any clue?

  4. #4
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    United States
    Beans
    4,459
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: No network connection

    Does not look to be a problem but I have read 20 articles on the 2 drivers listed though 8139too and 8139cp. 8139too is the correct one. I will bump this to the front there has got to be Many users who have this card been around forever. I believe a user name chili555 has a box with this card and if no one gives you a solution I will ask him to help you out.
    I would have blacklisted 8139cp but that does not seem to do it in Forums I have searched.
    Someone give this user a hand please.
    Remember hence where you come and pass it down.
    Ubuntu Forums member #899097 and Ubuntu Member:
    http://www.ubuntupocketguide.com/index_main.html
    Main Page -

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •