Results 1 to 10 of 13

Thread: Smplayer Issue || 11.04

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    India
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Mate 15.04 Vivid Vervet

    Wink Smplayer Issue || 11.04

    Hi,

    Problem is when I open any file with Smplayer it won't play


    Code:
    /usr/bin/mplayer -noquiet -nofs -nomouseinput -vc ffh264vdpau,ffmpeg12vdpau,ffwmv3vdpau,ffvc1vdpau, -afm hwac3 -sub-fuzziness 1 -identify -msglevel demux=6 -slave -vo vdpau -ao alsa -nokeepaspect -framedrop -nodr -double -input conf=/usr/share/smplayer/input.conf -stop-xscreensaver -wid 41943396 -monitorpixelaspect 1 -*** -embeddedfonts -***-line-spacing 0 -***-font-scale 1 -***-styles /home/user0/.config/smplayer/styles.*** -fontconfig -font Arial -subfont-autoscale 0 -subfont-osd-scale 20 -subfont-text-scale 20 -subcp ISO-8859-1 -subpos 100 -cache 1000 -osdlevel 0 -prefer-ipv4 -slices -channels 2 -softvol -softvol-max 153 -aspect 16:9 file:///home/user0/Videos/New%20HD%20Videos/video.mkv
      MPlayer 1.0rc4-4.5.2 (C) 2000-2010 MPlayer Team
     mplayer: could not connect to socket
     mplayer: No such file or directory
     Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.
      Playing file:///home/user0/Videos/New%20HD%20Videos/video.mkv.
     File not found: '/home/user0/Videos/New%20HD%20Videos/video.mkv'
     Failed to open file:///home/user0/Videos/New%20HD%20Videos/video.mkv.
       Exiting... (End of file)
     ID_EXIT=EOF
    But when I drag n drop the same file to the Smplayer window playback starts without any issues.
    Ubuntu Mate 15.04
    free
    showing high ram usage ? Read this
    When people say "you've changed " there's a 95% chance that you just stopped acting the way they wanted you to.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2006
    Beans
    7,225

    Re: Smplayer Issue || 11.04

    Is the problem corrected if you remove the spaces from the path to the file? Perhaps rename the offending folder something like:

    Code:
    /home/user0/Videos/New_HD_Videos/video.mkv
    You think that's air you're breathing now?

  3. #3
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    India
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Mate 15.04 Vivid Vervet

    Re: Smplayer Issue || 11.04

    Quote Originally Posted by andrew.46 View Post
    Is the problem corrected if you remove the spaces from the path to the file? Perhaps rename the offending folder something like:

    Code:
    /home/user0/Videos/New_HD_Videos/video.mkv
    Nope. Tried that ^. File not found.
    Ubuntu Mate 15.04
    free
    showing high ram usage ? Read this
    When people say "you've changed " there's a 95% chance that you just stopped acting the way they wanted you to.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2006
    Beans
    7,225

    Re: Smplayer Issue || 11.04

    Quote Originally Posted by linuxyogi View Post
    Nope. Tried that ^. File not found.
    Hmmm.... seems a little odd. 'File not found' usually means there is an error in the path. The problem you are facing I suspect is that because of the way the SMPlayer desktop files are set up they will often have a problem with spaces in either path to the file and/or in the filename itself. Perhaps drag the file to the Desktop and right-click + open with SMPlayer from this location?
    You think that's air you're breathing now?

  5. #5
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    India
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Mate 15.04 Vivid Vervet

    Re: Smplayer Issue || 11.04

    Tried copying the video file to Desktop & playing it from there.

    mplayer log shows different kinds of errors.

    Please see attachment.
    Attached Files Attached Files
    Ubuntu Mate 15.04
    free
    showing high ram usage ? Read this
    When people say "you've changed " there's a 95% chance that you just stopped acting the way they wanted you to.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Metro Boston
    Beans
    9,987
    Distro
    Kubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Smplayer Issue || 11.04

    Code:
    [h264_vdpau @ 0xb67b3e20]AVC: nal size 548161
    [h264_vdpau @ 0xb67b3e20]no frame!
    Error while decoding frame!
    Looks like the high-profile H.264 problem that Andrew and I discussed over here.

    Also this error looks a bit dicey:

    Code:
    [format] Sample format big-endian AC3 not yet supported
    You might not get any audio even if you fix the video problem.

    As I suggested in the other thread, one option is to try mplayer2. (Andrew, any pointers to a good mplayer2 PPA?)

    One other option might be to try viewing the video with the "xv" driver rather than VDPAU. The error is thrown by the H.264/VDPAU decoder; maybe using xv or opengl as the video driver might avoid it.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •