Results 1 to 5 of 5

Thread: OpenArena OpenGL Problem

  1. #1
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    New Zealand
    Beans
    265
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    OpenArena OpenGL Problem

    When ever I click on OpenArena I get the following error at startup then nothing?

    Code:
    GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem
    . See /home/terry/.openarena/baseoa/crashlog.txt for details.
    Here are the contents of the crashlog file

    Code:
    ioq3 1.36+svn1933-1/Ubuntu linux-x86_64 Apr  4 2011
    ----- FS_Startup -----
    Current search path:
    /home/terry/.openarena/baseoa
    /usr/lib/games/openarena/baseoa/pak6-patch085.pk3 (559 files)
    /usr/lib/games/openarena/baseoa/pak6-misc.pk3 (229 files)
    /usr/lib/games/openarena/baseoa/pak5-TA.pk3 (139 files)
    /usr/lib/games/openarena/baseoa/pak4-textures.pk3 (1753 files)
    /usr/lib/games/openarena/baseoa/pak2-players.pk3 (669 files)
    /usr/lib/games/openarena/baseoa/pak2-players-mature.pk3 (231 files)
    /usr/lib/games/openarena/baseoa/pak1-maps.pk3 (100 files)
    /usr/lib/games/openarena/baseoa/pak0.pk3 (1042 files)
    /usr/lib/games/openarena/baseoa
    
    ----------------------
    4722 files in pk3 files
    execing default.cfg
    execing q3config.cfg
    couldn't exec autoexec.cfg
    Hunk_Clear: reset the hunk ok
    ----- Client Initialization -----
    Couldn't read q3history.
    ----- Initializing Renderer ----
    -------------------------------
    QKEY found.
    ----- Client Initialization Complete -----
    ----- R_Init -----
    SDL_Init( SDL_INIT_VIDEO ) FAILED (No available video device)
    SDL_Init( SDL_INIT_VIDEO ) FAILED (No available video device)
    Setting r_mode -1 failed, falling back on r_mode 3
    SDL_Init( SDL_INIT_VIDEO ) FAILED (No available video device)
    ----- Client Shutdown (Client fatal crashed: GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem
    ) -----
    RE_Shutdown( 1 )
    -----------------------
    GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem
    My hardware is an nVidia GTX470 and using the drivers from ubuntu 'additional drivers'.

    OS - Ubuntu 11.04 x64

    Kernel 2.6.38-8-generic

    Any suggestions would be appreciated.

    Cheers

  2. #2
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    New Zealand
    Beans
    265
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: OpenArena OpenGL Problem

    I have also just tried installing the latest nVidia drivers from their website and still the same problem when trying to start game.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    New Zealand
    Beans
    265
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: OpenArena OpenGL Problem

    Anyone able to help ? Please

  4. #4
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    New Zealand
    Beans
    265
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: OpenArena OpenGL Problem

    **Bump** anyone any ideas at all?

    More information here after trying from terminal

    Code:
    terry@COMMODORE:~$ openarena
    ioq3 1.36+svn1933-1/Ubuntu linux-x86_64 Apr  4 2011
    ----- FS_Startup -----
    Current search path:
    /home/terry/.openarena/baseoa
    /usr/lib/games/openarena/baseoa/pak6-patch085.pk3 (559 files)
    /usr/lib/games/openarena/baseoa/pak6-misc.pk3 (229 files)
    /usr/lib/games/openarena/baseoa/pak5-TA.pk3 (139 files)
    /usr/lib/games/openarena/baseoa/pak4-textures.pk3 (1753 files)
    /usr/lib/games/openarena/baseoa/pak2-players.pk3 (669 files)
    /usr/lib/games/openarena/baseoa/pak2-players-mature.pk3 (231 files)
    /usr/lib/games/openarena/baseoa/pak1-maps.pk3 (100 files)
    /usr/lib/games/openarena/baseoa/pak0.pk3 (1042 files)
    /usr/lib/games/openarena/baseoa
    
    ----------------------
    4722 files in pk3 files
    execing default.cfg
    execing q3config.cfg
    couldn't exec autoexec.cfg
    Hunk_Clear: reset the hunk ok
    ----- Client Initialization -----
    Couldn't read q3history.
    ----- Initializing Renderer ----
    -------------------------------
    QKEY found.
    ----- Client Initialization Complete -----
    ----- R_Init -----
    SDL_Init( SDL_INIT_VIDEO ) FAILED (No available video device)
    SDL_Init( SDL_INIT_VIDEO ) FAILED (No available video device)
    Setting r_mode -1 failed, falling back on r_mode 3
    SDL_Init( SDL_INIT_VIDEO ) FAILED (No available video device)
    ----- Client Shutdown (Client fatal crashed: GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem
    ) -----
    RE_Shutdown( 1 )
    -----------------------
    GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem
    Last edited by terrykiwi83; June 23rd, 2011 at 07:21 AM.

  5. #5
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    New Zealand
    Beans
    265
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: OpenArena OpenGL Problem

    fixed it myself by doing the following:

    Code:
    sudo apt-get remove libsdl1.2debain-all
    sudo apt-get install libsdl1.2debain-dev
    Then I went to libsdl.org and downloaded the latest .tar and configure, make, make install and all worked a treat!

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •