Page 6 of 17 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast
Results 51 to 60 of 165

Thread: Wifi not working on my HP Pavilion dv6000 laptop.

  1. #51
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Beans
    14,709
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Wifi not working on my HP Pavilion dv6000 laptop.

    Hi, your welcome! I am glad to help.

  2. #52
    Join Date
    Aug 2011
    Beans
    6

    Re: Wifi not working on my HP Pavilion dv6000 laptop.

    Wildmanne39, my issue is similar to the many posts in this thread. Im hoping you can help me as well. I started a thread here: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1834714

  3. #53
    Join Date
    Aug 2011
    Beans
    6

    Re: Wifi not working on my HP Pavilion dv6000 laptop.

    merveilleux, amigo!!

    @wildemann39, I followed your instructions in post #47 (tinkering just a little, because I don't know where "Desktop" is), and in mere seconds, the icons flashed, and I was connected to the net via wifi. I'm sending this message from my firefox browser in Ubuntu on my new wifi connection.

    for what it's worth, and there's not much to see here, here is the log of my installation:
    cat $0

    B43LOC=.

    #Re: Wifi not working on my HP Pavilion dv6000 laptop.
    #Hi, Down load this zip file to your jump drive then drag and drop the file to your desktop. Right-click it and select Extract Here. Open a terminal and do:
    #Code:
    sudo mkdir /lib/firmware/b43
    #sudo cp Desktop/b43/* /lib/firmware/b43
    sudo cp ${B43LOC}/b43/* /lib/firmware/b43
    sudo rmmod -f b43
    sudo rmmod -f ssb
    sudo modprobe b43
    #make sure your wired connection is not connected even though it is not currently working. This should get your wireless working.
    #Thank you
    #Attached Files
    # b43.zip (101.4 KB, 1 views)

  4. #54
    Join Date
    Aug 2011
    Beans
    6

    Re: Wifi not working on my HP Pavilion dv6000 laptop.

    @bkratz...

    Thank you for your suggestion. I didn't use it because, candidly, the method proposed by wildmanne39 looked easier. I took what looked like the shortest route downhill, and it worked, which of course makes me feel very good. But you provided me with a fallback, which on closer examination looks like a good, easily applied choice.

    Best wishes.

  5. #55
    Join Date
    Apr 2009
    Beans
    2,601

    Re: Wifi not working on my HP Pavilion dv6000 laptop.

    Quote Originally Posted by spicetrader View Post
    @bkratz...

    Thank you for your suggestion. I didn't use it because, candidly, the method proposed by wildmanne39 looked easier. I took what looked like the shortest route downhill, and it worked, which of course makes me feel very good. But you provided me with a fallback, which on closer examination looks like a good, easily applied choice.

    Best wishes.
    I am just glad you got it working!

  6. #56
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Beans
    14,709
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Wifi not working on my HP Pavilion dv6000 laptop.

    Hi, your welcome! I am glad I could help.

  7. #57
    Join Date
    Jun 2011
    Beans
    2

    Re: Wifi not working on my HP Pavilion dv6000 laptop.

    me also facing same problem in pavillion 2000 ..... earlier wi fi was working fine on ubuntu but now a days it just runs on windows-7 and never goes on in ubuntu ...

  8. #58
    Join Date
    Aug 2011
    Beans
    2

    Re: Wifi not working on my HP Pavilion dv6000 laptop.

    Hi.
    Had the same problem on my dv6000 but got it working, My problem now is that every time I restart the PC I need to do a sudo modprobe b43.
    Maybe the answer was missed so could you please restate how to make b43 to auto load on startup.
    I did try to place it in my system session startup as "modprobe b43" without the sudo as I thought it would be unnecessary to so sudo at the startup of the session but this did not work.

    thanx

  9. #59
    Join Date
    Apr 2009
    Beans
    2,601

    Re: Wifi not working on my HP Pavilion dv6000 laptop.

    Quote Originally Posted by The CJMan View Post
    Hi.
    Had the same problem on my dv6000 but got it working, My problem now is that every time I restart the PC I need to do a sudo modprobe b43.
    Maybe the answer was missed so could you please restate how to make b43 to auto load on startup.
    I did try to place it in my system session startup as "modprobe b43" without the sudo as I thought it would be unnecessary to so sudo at the startup of the session but this did not work.

    thanx

    Is this what you tried to do? if not it should load it automagically for you


    Code:
    sudo su
    echo b43 >> /etc/modules
    exit

  10. #60
    Join Date
    Jul 2011
    Beans
    19
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Wifi not working on my HP Pavilion dv6000 laptop.

    Hi,

    I also have a dv6000 laptop, with 10.10 just installed. Wireless worked fine in 11.04 and in Windows, but not when I installed 10.10.

    Code:
      *-network               
           description: Ethernet interface
           product: RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller
           vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
           physical id: 0
           bus info: pci@0000:07:00.0
           logical name: eth0
           version: 06
           serial: 2c:27:d7:b4:f8:bc
           size: 100MB/s
           capacity: 1GB/s
           width: 64 bits
           clock: 33MHz
           capabilities: pm msi pciexpress msix vpd bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt 1000bt-fd autonegotiation
           configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=r8169 driverversion=2.3LK-NAPI duplex=full ip=192.168.1.34 latency=0 link=yes multicast=yes port=MII speed=100MB/s
           resources: irq:45 ioport:4000(size=256) memory:c0404000-c0404fff memory:c0400000-c0403fff
      *-network
           description: Network controller
           product: Intel Corporation
           vendor: Intel Corporation
           physical id: 0
           bus info: pci@0000:0d:00.0
           version: 34
           width: 64 bits
           clock: 33MHz
           capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list
           configuration: driver=ndiswrapper latency=0
           resources: irq:17 memory:c4500000-c4501fff
    Code:
    NetworkManager Tool
    
    State: connected
    
    - Device: eth0  [Auto eth0] ----------------------------------------------------
      Type:              Wired
      Driver:            r8169
      State:             connected
      Default:           yes
      HW Address:        2C:27:D7:B4:F8:BC
    
      Capabilities:
        Carrier Detect:  yes
        Speed:           100 Mb/s
    
      Wired Properties
        Carrier:         on
    
      IPv4 Settings:
        Address:         192.168.1.34
        Prefix:          24 (255.255.255.0)
        Gateway:         192.168.1.254
    
        DNS:             192.168.1.254
        DNS:             195.241.77.55
        DNS:             195.241.77.58
    Code:
    0d:00.0 Network controller [0280]: Intel Corporation Device [8086:008b] (rev 34)
    Code:
    lo        no wireless extensions.
    
    eth0      no wireless extensions.
    Code:
    0: hci0: Bluetooth
        Soft blocked: no
        Hard blocked: no
    1: hp-wwan: Wireless WAN
        Soft blocked: no
        Hard blocked: no
    Code:
    lo        Interface doesn't support scanning.
    
    eth0      Interface doesn't support scanning.
    and lsmod | grep b43 doesn't produce anything. The wireless toggle key doesn't do anything except turn bluetooth on and off. I've been trying to work this out for the past couple of hours and still haven't found a solution. Anyone? My wireless card is an Intel Centrino Wireless N1030. Loaaads of thanks in advance!

Page 6 of 17 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •