Page 130 of 131 FirstFirst ... 3080120128129130131 LastLast
Results 1,291 to 1,300 of 1301

Thread: Graphics Resolution- Upgrade /Blank Screen after reboot

  1. #1291
    Join Date
    Apr 2013
    Beans
    3

    Re: Graphics Resolution- Upgrade /Blank Screen after reboot

    This isn't good. Did an upgrade, graphic performance went down the tubes, and I'm stuck at 1024x768. It's a 1920x1200 monitor...

    Do you think the next upgrade will fix it?

    I reinstalled the nvidia drivers, tried a higher version (304->310), the "updates" versions, no dice. I was never able to install drivers from "Software & Updates" to begin with, but that's a different story. I got by using tty console, and guessing package names. It was working fine for awhile.

    Video adapter:
    Code:
    01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GK106 [GeForce GTX 650 Ti Boost] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])    Subsystem: eVga.com. Corp. Device 3657
        Subsystem: eVga.com. Corp. Device 3657


    Edit: looks like I'm back in business. Followed nvidia steps in OP, I think specifically it was the nvidia-xconfig command that fixed my problem but idk. Guess there was something wrong with my xorg config. Now it looks like I'm using the plain oss drivers, which is fine by me.
    Last edited by dnixbuntu; July 9th, 2013 at 06:24 AM.

  2. #1292
    Join Date
    Mar 2013
    Beans
    12

    Re: Graphics Resolution- Upgrade /Blank Screen after reboot

    I have a Macbook pro (2008) that I'm trying to install Ubuntu. I'm having purple/black screen no matter what I do...where should I begin?

    it has NVIDIA M8600GT video card
    2.4 core duo
    4 gb ram
    Last edited by dasaint80; July 15th, 2013 at 12:53 AM.

  3. #1293
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    USA
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Graphics Resolution- Upgrade /Blank Screen after reboot

    Quote Originally Posted by dasaint80 View Post
    I have a Macbook pro (2008) that I'm trying to install Ubuntu. I'm having purple/black screen no matter what I do...where should I begin?

    it has NVIDIA M8600GT video card
    2.4 core duo
    4 gb ram
    Following the instructions in the first and links in the second posts for NVidia Cards... Even though it is "Apple/MAC" The main machine specific part of it is modulized in the Linux kernel... so other graphics specifics modules and layers work basically the same on top of that, making it appear "universal." So a graphics method for a Linux or UNIX x86 is the same for an ARM, MAC, Other Arch, Phone, other mechanically specific device, etc... Is basically the same on the upper layers.

    Having said that- Use "nomodeset" as a boot option until you can install an NVidia Graphics driver, either via "Additional Drivers" or manually using the instructions referred to through Post 1 or Post 2.
    Multi-Boot= Various flavours of Windows, Linux and Unix... Ubuntu user # 33563, Linux user # 533637
    Sticky: [all variants] Graphics Resolution- Upgrade /Blank Screen after reboot
    Boot Info Script courtesy of community member meierfra

  4. #1294
    Join Date
    Sep 2011
    Beans
    2

    Re: Graphics Resolution- Upgrade /Blank Screen after reboot

    Quote Originally Posted by MAFoElffen View Post
    Forcing Grub to Show Menu

    On some machines, holding the shift key down continuously will cause a keyboard buffer overflow. In that cause, reboot and repeatedly press the shift key.

    If that doesn't work, then I've found a way to hardcode force the grub menu to show it's darn face. Here are the instructions:


    - Boot from a LiveCD. (Only required if your sys is unbootable)
    After the shift key thing failed, I tried booting from a live usb stick, but it didn't work (already set the machine to boot from the usb stick). Would a live CD make a difference?

  5. #1295
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    4

    Re: Graphics Resolution- Upgrade /Blank Screen after reboot

    saw I had an update today so I updated before I was going to go to bed. there were updates involving nvidia and a Linux kernel. everything seemed fine. it said to restart so I did. booted up to a black screen with a lot of white text talking about stuff starting and stopping. it sat there for awhile so I powered off and turned back on. now when I boot every time it gets to the purple Ubuntu loading screen and then goes to a black screen with a cursor in the top left corner. holding shift does not open grub. f10 opens some kind of prompt for my password but its like my keyboard doesn't work when I try to type it in. any help here would be greatly appreciated as I have a lot of work on this computer. it is an Asus et2411.


    edit: turns out I needed to also press ESC while holding shift to open grub. I'm in grub but not sure what to do next.


    edit 2: here is what comes up when I remove quiet splash from the kernal boot: http://imgur.com/CYJvCxx

    it just sits there once it gets that far.

    edit 3: started an old kernel and it brought up ttyl. typed in startx and it said FATAL: Module nvidia_304_updates not found. at one point. I'm guessing this is the issue.

    edit 4: It seems the nVidia drivers that were installed during the update could have been in the problem. I purged nvidia* and then everthing worked fine. I used apt-get to install the current drivers, but I'm not sure if they are the right ones at this pont.
    Last edited by kmoneylongshanks; August 21st, 2013 at 06:21 AM.

  6. #1296
    Join Date
    Feb 2011
    Beans
    1

    Re: Graphics Resolution- Upgrade /Blank Screen after reboot

    Cheers mates!
    I finally managed to get my Asrock ITX2700 board with Intel PowerVR SGX545 (using DVI as output source) showing text instead of black screen with Ubuntu 12.04 LTS Server with this:


    sudo pico /etc/default/grub (use pico or what ever editor you like)


    edited line to look like this: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=" quiet nomodeset video=LVDS-1:d "
    saved it (crtl + x, y)
    and ran:
    sudo update-grub
    sudo reboot now


    ps. Do not use video=LVDS-1:d -option if you are using laptop, it will disable laptop's own screen.

  7. #1297
    Join Date
    Nov 2006
    Beans
    161

    Re: Graphics Resolution- Upgrade /Blank Screen after reboot

    Laptop specs: Sony Vaio SVE1712Z1EB (Radeon HD7650M).

    Today I've tried again Ubuntu 13.04, and doesn't start like Ubuntu 12.04(02). Ubuntu 13.04 shows a full violet screen.
    I've tried to add nomodeset on kernel, and remove quiet and splash, and this is the error:

    init: lightdm main process (2023) terminated with status 1
    init: failsafe-x main process (2911) terminated with status 1
    Solutions?

  8. #1298
    Join Date
    Nov 2006
    Beans
    161

    Re: Graphics Resolution- Upgrade /Blank Screen after reboot

    Today, I've tried again, and this is the result:



    With nomodeset I get the prompt, with an error on xorg.0.log "cannot access v_bios" error.

    Code:
    [    25.858] (II) VESA: driver for VESA chipsets: vesa
    [    25.858] (II) modesetting: Driver for Modesetting Kernel Drivers: kms
    [    25.858] (II) FBDEV: driver for framebuffer: fbdev
    [    25.858] (++) using VT number 7
    
    [    25.858] (II) [KMS] drm report modesetting isn't supported.
    [    25.858] (II) [KMS] drm report modesetting isn't supported.
    [    25.858] (II) [KMS] drm report modesetting isn't supported.
    [    25.858] (II) [KMS] drm report modesetting isn't supported.
    [    25.858] (II) [KMS] drm report modesetting isn't supported.
    [    25.858] (WW) Falling back to old probe method for modesetting
    [    25.858] (WW) Falling back to old probe method for fbdev
    [    25.858] (II) Loading sub module "fbdevhw"
    [    25.858] (II) LoadModule: "fbdevhw"
    [    25.858] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfbdevhw.so
    [    25.870] (II) Module fbdevhw: vendor="X.Org Foundation"
    [    25.870] 	compiled for 1.13.3, module version = 0.0.2
    [    25.870] 	ABI class: X.Org Video Driver, version 13.1
    [    25.870] (EE) Screen 0 deleted because of no matching config section.
    [    25.870] (II) UnloadModule: "radeon"
    [    25.870] (EE) Screen 0 deleted because of no matching config section.
    [    25.870] (II) UnloadModule: "radeon"
    [    25.870] (EE) Screen 0 deleted because of no matching config section.
    [    25.870] (II) UnloadModule: "radeon"
    [    25.870] (EE) Screen 0 deleted because of no matching config section.
    [    25.870] (II) UnloadModule: "radeon"
    [    25.870] (II) Loading sub module "vbe"
    [    25.870] (II) LoadModule: "vbe"
    [    25.870] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libvbe.so
    [    25.872] (II) Module vbe: vendor="X.Org Foundation"
    [    25.872] 	compiled for 1.13.3, module version = 1.1.0
    [    25.872] 	ABI class: X.Org Video Driver, version 13.1
    [    25.872] (II) Loading sub module "int10"
    [    25.872] (II) LoadModule: "int10"
    [    25.872] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libint10.so
    [    25.874] (II) Module int10: vendor="X.Org Foundation"
    [    25.874] 	compiled for 1.13.3, module version = 1.0.0
    [    25.874] 	ABI class: X.Org Video Driver, version 13.1
    [    25.874] (II) VESA(0): initializing int10
    [    25.874] (EE) VESA(0): Cannot read V_BIOS (3) Input/output error
    [    25.874] (II) UnloadModule: "vesa"
    [    25.874] (II) UnloadSubModule: "int10"
    [    25.874] (II) Unloading int10
    [    25.874] (II) UnloadSubModule: "vbe"
    [    25.874] (II) Unloading vbe
    [    25.874] (II) UnloadModule: "radeon"
    [    25.874] (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
    [    25.874] 
    Fatal server error:
    [    25.874] no screens found
    [    25.874] (EE) 
    Please consult the The X.Org Foundation support 
    	 at http://wiki.x.org
     for help. 
    [    25.874] (EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
    [    25.874] (EE) 
    [    25.880] Server terminated with error (1). Closing log file.
    Last edited by psychok9; September 15th, 2013 at 06:23 PM.

  9. #1299
    Join Date
    May 2007
    Location
    Barcelona, Spain
    Beans
    85
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Graphics Resolution- Upgrade /Blank Screen after reboot

    Last weekend I decided to upgrade my AMD64 system from 12:04 to 13.04
    I managed to do all the 12.10 procedure online but on reboot I have a blank screen with backlight on.
    Following the procedures here:
    - I can boot to a command prompt -
    - I can run fine from my old 12.04 live usb (don't have a 12.10 live usb)
    - The monitor is ACER P203W (1680 x 1050)

    Running tests
    Code:
      lspci -vnn | grep -i VGA
    00:02.0 VGA compatible controller [0300] : Intel Corporation 82945G/GZ Integrated Graphics Controller [8086:2772] (rev 02) (prog-if 00 [VGA controller])
    and /var/log/Xorg.0.log gives

    Code:
    [    10.591] 
    X.Org X Server 1.13.0
    Release Date: 2012-09-05
    [    10.591] X Protocol Version 11, Revision 0
    [    10.591] Build Operating System: Linux 2.6.42-37-generic x86_64 Ubuntu
    [    10.591] Current Operating System: Linux norman-desktop 3.5.0-41-generic #64-Ubuntu SMP Wed Sep 11 15:36:42 UTC 2013 x86_64
    [    10.591] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.5.0-41-generic root=UUID=355cb2eb-c136-4ad9-b632-66a7b8415d7b ro acpi_osi=Linux quiet splash vt.handoff=7
    [    10.591] Build Date: 11 April 2013  11:49:23PM
    [    10.591] xorg-server 2:1.13.0-0ubuntu6.1~precise3 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support) 
    [    10.591] Current version of pixman: 0.26.0
    [    10.591] 	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    	to make sure that you have the latest version.
    [    10.591] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    [    10.591] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Tue Oct  1 17:25:51 2013
    [    10.617] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
    [    10.617] (==) No Layout section.  Using the first Screen section.
    [    10.617] (==) No screen section available. Using defaults.
    [    10.617] (**) |-->Screen "Default Screen Section" (0)
    [    10.617] (**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
    [    10.617] (==) No monitor specified for screen "Default Screen Section".
    	Using a default monitor configuration.
    [    10.617] (==) Automatically adding devices
    [    10.617] (==) Automatically enabling devices
    [    10.617] (==) Automatically adding GPU devices
    [    10.635] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
    [    10.635] 	Entry deleted from font path.
    [    10.635] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi/" does not exist.
    [    10.635] 	Entry deleted from font path.
    [    10.635] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi/" does not exist.
    [    10.635] 	Entry deleted from font path.
    [    10.643] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi" does not exist.
    [    10.643] 	Entry deleted from font path.
    [    10.643] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi" does not exist.
    [    10.643] 	Entry deleted from font path.
    [    10.643] (WW) The directory "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType" does not exist.
    [    10.643] 	Entry deleted from font path.
    [    10.643] (==) FontPath set to:
    	/usr/share/fonts/X11/misc,
    	/usr/share/fonts/X11/Type1,
    	built-ins
    [    10.643] (==) ModulePath set to "/usr/lib/x86_64-linux-gnu/xorg/extra-modules,/usr/lib/xorg/extra-modules,/usr/lib/xorg/modules"
    [    10.643] (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
    	If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
    [    10.643] (II) Loader magic: 0x7f42e58b9c20
    [    10.643] (II) Module ABI versions:
    [    10.643] 	X.Org ANSI C Emulation: 0.4
    [    10.643] 	X.Org Video Driver: 13.0
    [    10.643] 	X.Org XInput driver : 18.0
    [    10.643] 	X.Org Server Extension : 7.0
    [    10.643] (II) config/udev: Adding drm device (/dev/dri/card0)
    [    10.645] (--) PCI:*(0:0:2:0) 8086:2772:1849:2772 rev 2, Mem @ 0xfde80000/524288, 0xd0000000/268435456, 0xfde40000/262144, I/O @ 0x0000cc00/8
    [    10.645] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
    [    10.645] Initializing built-in extension Generic Event Extension
    [    10.645] Initializing built-in extension SHAPE
    [    10.645] Initializing built-in extension MIT-SHM
    [    10.645] Initializing built-in extension XInputExtension
    [    10.645] Initializing built-in extension XTEST
    [    10.645] Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
    [    10.645] Initializing built-in extension SYNC
    [    10.645] Initializing built-in extension XKEYBOARD
    [    10.645] Initializing built-in extension XC-MISC
    [    10.645] Initializing built-in extension SECURITY
    [    10.645] Initializing built-in extension XINERAMA
    [    10.645] Initializing built-in extension XFIXES
    [    10.645] Initializing built-in extension RENDER
    [    10.645] Initializing built-in extension RANDR
    [    10.645] Initializing built-in extension COMPOSITE
    [    10.645] Initializing built-in extension DAMAGE
    [    10.645] Initializing built-in extension MIT-SCREEN-SAVER
    [    10.645] Initializing built-in extension DOUBLE-BUFFER
    [    10.645] Initializing built-in extension RECORD
    [    10.646] Initializing built-in extension DPMS
    [    10.646] Initializing built-in extension X-Resource
    [    10.646] Initializing built-in extension XVideo
    [    10.646] Initializing built-in extension XVideo-MotionCompensation
    [    10.646] Initializing built-in extension XFree86-VidModeExtension
    [    10.646] Initializing built-in extension XFree86-DGA
    [    10.646] Initializing built-in extension XFree86-DRI
    [    10.646] Initializing built-in extension DRI2
    [    10.646] (II) LoadModule: "glx"
    [    10.680] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
    [    10.680] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
    [    10.680] 	compiled for 1.13.0, module version = 1.0.0
    [    10.680] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 7.0
    [    10.680] (==) AIGLX enabled
    [    10.681] Loading extension GLX
    [    10.681] (==) Matched intel as autoconfigured driver 0
    [    10.681] (==) Matched intel as autoconfigured driver 1
    [    10.681] (==) Matched vesa as autoconfigured driver 2
    [    10.681] (==) Matched modesetting as autoconfigured driver 3
    [    10.681] (==) Matched fbdev as autoconfigured driver 4
    [    10.681] (==) Assigned the driver to the xf86ConfigLayout
    [    10.681] (II) LoadModule: "intel"
    [    10.703] (WW) Warning, couldn't open module intel
    [    10.703] (II) UnloadModule: "intel"
    [    10.703] (II) Unloading intel
    [    10.704] (EE) Failed to load module "intel" (module does not exist, 0)
    [    10.704] (II) LoadModule: "vesa"
    [    10.704] (WW) Warning, couldn't open module vesa
    [    10.704] (II) UnloadModule: "vesa"
    [    10.704] (II) Unloading vesa
    [    10.704] (EE) Failed to load module "vesa" (module does not exist, 0)
    [    10.704] (II) LoadModule: "modesetting"
    [    10.704] (WW) Warning, couldn't open module modesetting
    [    10.704] (II) UnloadModule: "modesetting"
    [    10.704] (II) Unloading modesetting
    [    10.704] (EE) Failed to load module "modesetting" (module does not exist, 0)
    [    10.704] (II) LoadModule: "fbdev"
    [    10.705] (WW) Warning, couldn't open module fbdev
    [    10.705] (II) UnloadModule: "fbdev"
    [    10.705] (II) Unloading fbdev
    [    10.705] (EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0)
    [    10.705] (==) Matched intel as autoconfigured driver 0
    [    10.705] (==) Matched intel as autoconfigured driver 1
    [    10.705] (==) Matched vesa as autoconfigured driver 2
    [    10.705] (==) Matched modesetting as autoconfigured driver 3
    [    10.705] (==) Matched fbdev as autoconfigured driver 4
    [    10.705] (==) Assigned the driver to the xf86ConfigLayout
    [    10.705] (II) LoadModule: "intel"
    [    10.705] (WW) Warning, couldn't open module intel
    [    10.705] (II) UnloadModule: "intel"
    [    10.705] (II) Unloading intel
    [    10.705] (EE) Failed to load module "intel" (module does not exist, 0)
    [    10.706] (II) LoadModule: "vesa"
    [    10.706] (WW) Warning, couldn't open module vesa
    [    10.706] (II) UnloadModule: "vesa"
    [    10.706] (II) Unloading vesa
    [    10.706] (EE) Failed to load module "vesa" (module does not exist, 0)
    [    10.706] (II) LoadModule: "modesetting"
    [    10.706] (WW) Warning, couldn't open module modesetting
    [    10.706] (II) UnloadModule: "modesetting"
    [    10.706] (II) Unloading modesetting
    [    10.706] (EE) Failed to load module "modesetting" (module does not exist, 0)
    [    10.706] (II) LoadModule: "fbdev"
    [    10.707] (WW) Warning, couldn't open module fbdev
    [    10.707] (II) UnloadModule: "fbdev"
    [    10.707] (II) Unloading fbdev
    [    10.707] (EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0)
    [    10.707] (EE) No drivers available.
    [    10.707] 
    Fatal server error:
    [    10.707] no screens found
    [    10.707] (EE) 
    Please consult the The X.Org Foundation support 
    	 at http://wiki.x.org
     for help. 
    [    10.707] (EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
    [    10.707] (EE)
    where I see it is failing to load intel, VGA and fbdev and I'm at the limits of my capacities wit all of this - learning as I go along.

    Greatful for any help

  10. #1300
    Join Date
    Apr 2009
    Beans
    13

    Re: Graphics Resolution- Upgrade /Blank Screen after reboot

    Quote Originally Posted by MAFoElffen View Post
    [...]
    Notes:
    If after you do all the above and it doesn't for some reason, please post the /var/log/nvidia-installer.log and /var/log/Xorg.0.log files.
    I try a coulple of times but always ends up on a Blank Screen

    nvidia-instaler.log

    nvidia-installer log file '/var/log/nvidia-installer.log'
    creation time: Mon Oct 14 20:52:29 2013
    installer version: 275.09.07

    PATH: /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin

    option status:
    license pre-accepted : false
    update : false
    force update : false
    expert : false
    uninstall : false
    driver info : false
    precompiled interfaces : true
    no ncurses color : false
    query latest version : false
    no questions : false
    silent : false
    no recursion : false
    no backup : false
    kernel module only : false
    sanity : false
    add this kernel : false
    no runlevel check : false
    no network : false
    no ABI note : false
    no RPMs : false
    no kernel module : false
    force SELinux : default
    no X server check : false
    no cc version check : false
    run distro scripts : true
    no nouveau check : false
    run nvidia-xconfig : false
    sigwinch work around : true
    force tls : (not specified)
    force compat32 tls : (not specified)
    X install prefix : (not specified)
    X library install path : (not specified)
    X module install path : (not specified)
    OpenGL install prefix : (not specified)
    OpenGL install libdir : (not specified)
    compat32 install chroot : (not specified)
    compat32 install prefix : (not specified)
    compat32 install libdir : (not specified)
    utility install prefix : (not specified)
    utility install libdir : (not specified)
    installer prefix : (not specified)
    doc install prefix : (not specified)
    kernel name : (not specified)
    kernel include path : (not specified)
    kernel source path : (not specified)
    kernel output path : (not specified)
    kernel install path : (not specified)
    precompiled kernel interfaces path : (not specified)
    precompiled kernel interfaces url : (not specified)
    proc mount point : /proc
    ui : (not specified)
    tmpdir : /tmp
    ftp mirror : ftp://download.nvidia.com
    RPM file list : (not specified)
    selinux chcon type : (not specified)

    Using: nvidia-installer ncurses user interface
    -> License accepted.
    -> Installing NVIDIA driver version 275.09.07.
    -> Running distribution scripts
    executing: '/usr/lib/nvidia/pre-install'...
    -> done.
    -> The distribution-provided pre-install script failed! Continue installation
    anyway? (Answer: Yes)
    -> Performing CC sanity check with CC="cc".
    -> Performing CC version check with CC="cc".
    ERROR: The kernel header file
    '/lib/modules/3.8.0-31-generic/build/include/linux/version.h' does not
    exist. The most likely reason for this is that the kernel source files
    in '/lib/modules/3.8.0-31-generic/build' have not been configured.
    ERROR: Installation has failed. Please see the file
    '/var/log/nvidia-installer.log' for details. You may find suggestions
    on fixing installation problems in the README available on the Linux
    driver download page at www.nvidia.com.


    [ 10.850]
    X.Org X Server 1.13.3
    Release Date: 2013-03-07
    [ 10.850] X Protocol Version 11, Revision 0
    [ 10.850] Build Operating System: Linux 3.2.0-37-generic x86_64 Ubuntu
    [ 10.850] Current Operating System: Linux gnubook 3.8.0-31-generic #46-Ubuntu SMP Tue Sep 10 20:03:44 UTC 2013 x86_64
    [ 10.850] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.8.0-31-generic root=UUID=139086ae-732c-4f07-bfab-4f2a43cdfb31 ro quiet splash vt.handoff=7
    [ 10.851] Build Date: 17 April 2013 10:43:13PM
    [ 10.851] xorg-server 2:1.13.3-0ubuntu6 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support)
    [ 10.851] Current version of pixman: 0.28.2
    [ 10.851] Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    to make sure that you have the latest version.
    [ 10.851] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    [ 10.851] (++) Log file: "/var/log/Xorg.failsafe.log", Time: Mon Oct 14 16:43:23 2013
    [ 10.851] (++) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf.failsafe"
    [ 10.851] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
    [ 10.851] (==) No Layout section. Using the first Screen section.
    [ 10.851] (**) |-->Screen "Default Screen" (0)
    [ 10.851] (**) | |-->Monitor "Configured Monitor"
    [ 10.852] (**) | |-->Device "Configured Video Device"
    [ 10.852] (==) Automatically adding devices
    [ 10.852] (==) Automatically enabling devices
    [ 10.852] (==) Automatically adding GPU devices
    [ 10.852] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
    [ 10.852] Entry deleted from font path.
    [ 10.852] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi/" does not exist.
    [ 10.852] Entry deleted from font path.
    [ 10.852] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi/" does not exist.
    [ 10.852] Entry deleted from font path.
    [ 10.852] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi" does not exist.
    [ 10.852] Entry deleted from font path.
    [ 10.852] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi" does not exist.
    [ 10.852] Entry deleted from font path.
    [ 10.852] (WW) The directory "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType" does not exist.
    [ 10.852] Entry deleted from font path.
    [ 10.852] (==) FontPath set to:
    /usr/share/fonts/X11/misc,
    /usr/share/fonts/X11/Type1,
    built-ins
    [ 10.852] (==) ModulePath set to "/usr/lib/x86_64-linux-gnu/xorg/extra-modules,/usr/lib/xorg/extra-modules,/usr/lib/xorg/modules"
    [ 10.852] (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
    If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
    [ 10.852] (II) Loader magic: 0x7f946978cd20
    [ 10.852] (II) Module ABI versions:
    [ 10.852] X.Org ANSI C Emulation: 0.4
    [ 10.852] X.Org Video Driver: 13.1
    [ 10.852] X.Org XInput driver : 18.0
    [ 10.852] X.Org Server Extension : 7.0
    [ 10.854] (--) PCI:*(0:2:0:0) 10de:08a3:106b:00d3 rev 162, Mem @ 0xd2000000/16777216, 0xc0000000/268435456, 0xd0000000/33554432, I/O @ 0x00001000/128, BIOS @ 0x????????/131072
    [ 10.854] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
    [ 10.854] Initializing built-in extension Generic Event Extension
    [ 10.854] Initializing built-in extension SHAPE
    [ 10.854] Initializing built-in extension MIT-SHM
    [ 10.854] Initializing built-in extension XInputExtension
    [ 10.854] Initializing built-in extension XTEST
    [ 10.854] Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
    [ 10.854] Initializing built-in extension SYNC
    [ 10.854] Initializing built-in extension XKEYBOARD
    [ 10.854] Initializing built-in extension XC-MISC
    [ 10.854] Initializing built-in extension SECURITY
    [ 10.854] Initializing built-in extension XINERAMA
    [ 10.854] Initializing built-in extension XFIXES
    [ 10.855] Initializing built-in extension RENDER
    [ 10.855] Initializing built-in extension RANDR
    [ 10.855] Initializing built-in extension COMPOSITE
    [ 10.855] Initializing built-in extension DAMAGE
    [ 10.855] Initializing built-in extension MIT-SCREEN-SAVER
    [ 10.855] Initializing built-in extension DOUBLE-BUFFER
    [ 10.855] Initializing built-in extension RECORD
    [ 10.855] Initializing built-in extension DPMS
    [ 10.855] Initializing built-in extension X-Resource
    [ 10.855] Initializing built-in extension XVideo
    [ 10.855] Initializing built-in extension XVideo-MotionCompensation
    [ 10.855] Initializing built-in extension SELinux
    [ 10.855] Initializing built-in extension XFree86-VidModeExtension
    [ 10.855] Initializing built-in extension XFree86-DGA
    [ 10.855] Initializing built-in extension XFree86-DRI
    [ 10.855] Initializing built-in extension DRI2
    [ 10.855] (II) LoadModule: "glx"
    [ 10.855] (II) Loading /usr/lib/x86_64-linux-gnu/xorg/extra-modules/libglx.so
    [ 10.871] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
    [ 10.871] compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
    [ 10.871] Module class: X.Org Server Extension
    [ 10.871] (II) NVIDIA GLX Module 313.30 Wed Mar 27 15:51:21 PDT 2013
    [ 10.871] Loading extension GLX
    [ 10.871] (II) LoadModule: "vesa"
    [ 10.871] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/vesa_drv.so
    [ 10.872] (II) Module vesa: vendor="X.Org Foundation"
    [ 10.872] compiled for 1.12.99.902, module version = 2.3.2
    [ 10.872] Module class: X.Org Video Driver
    [ 10.872] ABI class: X.Org Video Driver, version 13.0
    [ 10.872] (II) VESA: driver for VESA chipsets: vesa
    [ 10.872] (--) using VT number 8

    [ 10.877] vesa: Ignoring device with a bound kernel driver
    [ 10.877] (WW) Falling back to old probe method for vesa
    [ 10.877] (EE) Screen 0 deleted because of no matching config section.
    [ 10.877] (II) UnloadModule: "vesa"
    [ 10.877] (EE) Device(s) detected, but none match those in the config file.
    [ 10.877] (==) Matched nvidia as autoconfigured driver 0
    [ 10.877] (==) Matched nouveau as autoconfigured driver 1
    [ 10.877] (==) Matched vesa as autoconfigured driver 2
    [ 10.877] (==) Matched modesetting as autoconfigured driver 3
    [ 10.877] (==) Matched fbdev as autoconfigured driver 4
    [ 10.877] (==) Assigned the driver to the xf86ConfigLayout
    [ 10.877] (II) LoadModule: "nvidia"
    [ 10.877] (II) Loading /usr/lib/x86_64-linux-gnu/xorg/extra-modules/nvidia_drv.so
    [ 10.878] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
    [ 10.878] compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
    [ 10.878] Module class: X.Org Video Driver
    [ 10.878] (II) LoadModule: "nouveau"
    [ 10.878] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nouveau_drv.so
    [ 10.878] (II) Module nouveau: vendor="X.Org Foundation"
    [ 10.878] compiled for 1.13.3, module version = 1.0.7
    [ 10.878] Module class: X.Org Video Driver
    [ 10.878] ABI class: X.Org Video Driver, version 13.1
    [ 10.878] (II) LoadModule: "vesa"
    [ 10.879] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/vesa_drv.so
    [ 10.879] (II) Module vesa: vendor="X.Org Foundation"
    [ 10.879] compiled for 1.12.99.902, module version = 2.3.2
    [ 10.879] Module class: X.Org Video Driver
    [ 10.879] ABI class: X.Org Video Driver, version 13.0
    [ 10.879] (II) UnloadModule: "vesa"
    [ 10.879] (II) Unloading vesa
    [ 10.879] (II) Failed to load module "vesa" (already loaded, 32660)
    [ 10.879] (II) LoadModule: "modesetting"
    [ 10.879] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/modesetting_drv.so
    [ 10.879] (II) Module modesetting: vendor="X.Org Foundation"
    [ 10.879] compiled for 1.13.3, module version = 0.7.0
    [ 10.879] Module class: X.Org Video Driver
    [ 10.879] ABI class: X.Org Video Driver, version 13.1
    [ 10.879] (II) LoadModule: "fbdev"
    [ 10.879] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/fbdev_drv.so
    [ 10.879] (II) Module fbdev: vendor="X.Org Foundation"
    [ 10.879] compiled for 1.12.99.902, module version = 0.4.3
    [ 10.879] Module class: X.Org Video Driver
    [ 10.879] ABI class: X.Org Video Driver, version 13.0
    [ 10.879] (II) VESA: driver for VESA chipsets: vesa
    [ 10.879] (II) NVIDIA dlloader X Driver 313.30 Wed Mar 27 15:33:21 PDT 2013
    [ 10.879] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
    [ 10.879] (II) NOUVEAU driver Date: Wed Mar 27 09:50:03 2013 +0100
    [ 10.879] (II) NOUVEAU driver for NVIDIA chipset families :
    [ 10.879] RIVA TNT (NV04)
    [ 10.879] RIVA TNT2 (NV05)
    [ 10.879] GeForce 256 (NV10)
    [ 10.879] GeForce 2 (NV11, NV15)
    [ 10.880] GeForce 4MX (NV17, NV18)
    [ 10.880] GeForce 3 (NV20)
    [ 10.880] GeForce 4Ti (NV25, NV28)
    [ 10.880] GeForce FX (NV3x)
    [ 10.880] GeForce 6 (NV4x)
    [ 10.880] GeForce 7 (G7x)
    [ 10.880] GeForce 8 (G8x)
    [ 10.880] GeForce GTX 200 (NVA0)
    [ 10.880] GeForce GTX 400 (NVC0)
    [ 10.880] (II) modesetting: Driver for Modesetting Kernel Drivers: kms
    [ 10.880] (II) FBDEV: driver for framebuffer: fbdev
    [ 10.880] (++) using VT number 8

    [ 10.880] (WW) xf86OpenConsole: setpgid failed: Operation not permitted
    [ 10.880] (WW) xf86OpenConsole: setsid failed: Operation not permitted
    [ 10.880] vesa: Ignoring device with a bound kernel driver
    [ 10.880] (WW) Falling back to old probe method for vesa
    [ 10.880] (II) Loading sub module "wfb"
    [ 10.880] (II) LoadModule: "wfb"
    [ 10.880] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libwfb.so
    [ 10.880] (II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
    [ 10.880] compiled for 1.13.3, module version = 1.0.0
    [ 10.880] ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
    [ 10.880] (II) Loading sub module "ramdac"
    [ 10.880] (II) LoadModule: "ramdac"
    [ 10.880] (II) Module "ramdac" already built-in
    [ 10.880] (WW) Falling back to old probe method for modesetting
    [ 10.880] (EE) open /dev/dri/card0: No such file or directory
    [ 10.880] (WW) Falling back to old probe method for fbdev
    [ 10.880] (II) Loading sub module "fbdevhw"
    [ 10.880] (II) LoadModule: "fbdevhw"
    [ 10.881] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfbdevhw.so
    [ 10.881] (II) Module fbdevhw: vendor="X.Org Foundation"
    [ 10.881] compiled for 1.13.3, module version = 0.0.2
    [ 10.881] ABI class: X.Org Video Driver, version 13.1
    [ 10.881] (EE) Screen 0 deleted because of no matching config section.
    [ 10.881] (II) UnloadModule: "vesa"
    [ 10.881] (II) NVIDIA(0): Creating default Display subsection in Screen section
    "Default Screen" for depth/fbbpp 24/32
    [ 10.881] (==) NVIDIA(0): Depth 24, (==) framebuffer bpp 32
    [ 10.881] (==) NVIDIA(0): RGB weight 888
    [ 10.881] (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
    [ 10.881] (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
    [ 10.881] (**) NVIDIA(0): Enabling 2D acceleration

    What should i do?

    I would apreciate any help on this. I have been trying to install NVIDIA drivers for a while.

    thanks
    aLe.-

Page 130 of 131 FirstFirst ... 3080120128129130131 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •