Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: still can't get mbl broadband to work

  1. #1
    Join Date
    Apr 2010
    Beans
    11

    still can't get mbl broadband to work

    Hi there. I have followed your advice on this forum re getting Optus prepaid Mobile Broadband to work & still no go. I use Ubuntu 10.04 & can't get a network connection although signal strength is strong. Anything I may be overlooking? (it's like the modem is not recognized by the laptop) Thanks in advance. DDog
    Last edited by dingo dog; March 15th, 2011 at 12:59 PM.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2011
    Beans
    35
    Distro
    Ubuntu Studio 10.10 Maverick Meerkat

    Re: still can't get mbl broadband to work

    dingo dog,

    I have 3 Pre Paid Mobile Broadband and it works good.

    Did you go to the network connection on the task bar to setup your connection ?

    Right click on it and click on edit connections, then up top click on mobile broadband then add ?
    Last edited by aussielinuxguy; March 15th, 2011 at 01:02 PM. Reason: more words

  3. #3
    Join Date
    Apr 2010
    Beans
    11

    Re: still can't get mbl broadband to work

    Yep, same as other forum users advice. I typed in my username/password for my current ISP. Do I tick the mPPe box anyone?
    Last edited by dingo dog; March 15th, 2011 at 01:07 PM.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2011
    Beans
    35
    Distro
    Ubuntu Studio 10.10 Maverick Meerkat

    Re: still can't get mbl broadband to work

    If you are using a optus broadband dongle, your laptop should see it.

    Maybe one of the experts might be able to help you out.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Wales
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: still can't get mbl broadband to work

    I'm not an expert but it sounds like the wireless device is being recognised as a mass storage device. Can you open a terminal (CTRL+ALT+T) and post the output of
    Code:
    lsusb
    with the dongle plugged in. Remove the dongle, put it back in and post the results of
    Code:
    dmesg | tail
    to varify if this is the case
    Perseverance will succeed (usually)
    ubuntu user -32597 - linux user - 526569
    Wireless Info Script
    Blog

  6. #6
    Join Date
    Apr 2010
    Beans
    11

    Re: still can't get mbl broadband to work

    Plugged In

    Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 003 Device 002: ID 03f0:171d Hewlett-Packard Wireless (Bluetooth + WLAN) Interface [Integrated Module]
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 002 Device 005: ID 12d1:1446 Huawei Technologies Co., Ltd.
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

    plugged in/taken out & plugged back in


    [ 0.573339] ACPI: Thermal Zone [CPUZ] (55 C)
    [ 0.577749] thermal LNXTHERM:03: registered as thermal_zone2
    [ 0.577757] ACPI: Thermal Zone [SKNZ] (45 C)
    [ 0.591079] thermal LNXTHERM:04: registered as thermal_zone3
    [ 0.591086] ACPI: Thermal Zone [BATZ] (28 C)
    [ 0.597459] thermal LNXTHERM:05: registered as thermal_zone4
    [ 0.597467] ACPI: Thermal Zone [FDTZ] (20 C)
    [ 0.598995] Linux agpgart interface v0.103
    [ 0.599032] Serial: 8250/16550 driver, 4 ports, IRQ sharing enabled
    [ 0.600362] brd: module loaded
    [ 0.600853] loop: module loaded
    [ 0.600937] input: Macintosh mouse button emulation as /devices/virtual/input/input3
    [ 0.601397] Fixed MDIO Bus: probed
    [ 0.601431] PPP generic driver version 2.4.2
    [ 0.601461] tun: Universal TUN/TAP device driver, 1.6
    [ 0.601463] tun: (C) 1999-2004 Max Krasnyansky <maxk@qualcomm.com>
    [ 0.601540] ehci_hcd: USB 2.0 'Enhanced' Host Controller (EHCI) Driver
    [ 0.601564] alloc irq_desc for 19 on node -1
    [ 0.601566] alloc kstat_irqs on node -1
    [ 0.601572] ehci_hcd 0000:00:1a.7: PCI INT D -> GSI 19 (level, low) -> IRQ 19
    [ 0.601585] ehci_hcd 0000:00:1a.7: setting latency timer to 64
    [ 0.601589] ehci_hcd 0000:00:1a.7: EHCI Host Controller
    [ 0.601622] ehci_hcd 0000:00:1a.7: new USB bus registered, assigned bus number 1
    [ 0.601664] ehci_hcd 0000:00:1a.7: debug port 1
    [ 0.605537] ehci_hcd 0000:00:1a.7: cache line size of 32 is not supported
    [ 0.605552] ehci_hcd 0000:00:1a.7: irq 19, io mem 0x98904c00
    [ 0.620017] ehci_hcd 0000:00:1a.7: USB 2.0 started, EHCI 1.00
    [ 0.620109] usb usb1: configuration #1 chosen from 1 choice
    [ 0.620137] hub 1-0:1.0: USB hub found
    [ 0.620144] hub 1-0:1.0: 6 ports detected
    [ 0.620209] alloc irq_desc for 20 on node -1
    [ 0.620210] alloc kstat_irqs on node -1
    [ 0.620215] ehci_hcd 0000:00:1d.7: PCI INT D -> GSI 20 (level, low) -> IRQ 20
    [ 0.620226] ehci_hcd 0000:00:1d.7: setting latency timer to 64
    [ 0.620229] ehci_hcd 0000:00:1d.7: EHCI Host Controller
    [ 0.620260] ehci_hcd 0000:00:1d.7: new USB bus registered, assigned bus number 2
    [ 0.620290] ehci_hcd 0000:00:1d.7: debug port 1
    [ 0.624182] ehci_hcd 0000:00:1d.7: cache line size of 32 is not supported
    [ 0.624197] ehci_hcd 0000:00:1d.7: irq 20, io mem 0x98904800
    [ 0.640021] ehci_hcd 0000:00:1d.7: USB 2.0 started, EHCI 1.00
    [ 0.640091] usb usb2: configuration #1 chosen from 1 choice
    [ 0.640120] hub 2-0:1.0: USB hub found
    [ 0.640127] hub 2-0:1.0: 6 ports detected
    [ 0.640184] ohci_hcd: USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver
    [ 0.640198] uhci_hcd: USB Universal Host Controller Interface driver
    [ 0.640221] uhci_hcd 0000:00:1a.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
    [ 0.640228] uhci_hcd 0000:00:1a.0: setting latency timer to 64
    [ 0.640232] uhci_hcd 0000:00:1a.0: UHCI Host Controller
    [ 0.640265] uhci_hcd 0000:00:1a.0: new USB bus registered, assigned bus number 3
    [ 0.640302] uhci_hcd 0000:00:1a.0: irq 16, io base 0x000070c0
    [ 0.640391] usb usb3: configuration #1 chosen from 1 choice
    [ 0.640417] hub 3-0:1.0: USB hub found
    [ 0.640423] hub 3-0:1.0: 2 ports detected
    [ 0.640469] uhci_hcd 0000:00:1a.1: PCI INT B -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
    [ 0.640475] uhci_hcd 0000:00:1a.1: setting latency timer to 64
    [ 0.640479] uhci_hcd 0000:00:1a.1: UHCI Host Controller
    [ 0.640519] uhci_hcd 0000:00:1a.1: new USB bus registered, assigned bus number 4
    [ 0.640558] uhci_hcd 0000:00:1a.1: irq 17, io base 0x000070a0
    [ 0.640652] usb usb4: configuration #1 chosen from 1 choice
    [ 0.640717] hub 4-0:1.0: USB hub found
    [ 0.640724] hub 4-0:1.0: 2 ports detected
    [ 0.640770] uhci_hcd 0000:00:1a.2: PCI INT C -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
    [ 0.640776] uhci_hcd 0000:00:1a.2: setting latency timer to 64
    [ 0.640780] uhci_hcd 0000:00:1a.2: UHCI Host Controller
    [ 0.640814] uhci_hcd 0000:00:1a.2: new USB bus registered, assigned bus number 5
    [ 0.640850] uhci_hcd 0000:00:1a.2: irq 18, io base 0x00007080
    [ 0.640942] usb usb5: configuration #1 chosen from 1 choice
    [ 0.640968] hub 5-0:1.0: USB hub found
    [ 0.640975] hub 5-0:1.0: 2 ports detected
    [ 0.641024] uhci_hcd 0000:00:1d.0: PCI INT A -> GSI 20 (level, low) -> IRQ 20
    [ 0.641030] uhci_hcd 0000:00:1d.0: setting latency timer to 64
    [ 0.641034] uhci_hcd 0000:00:1d.0: UHCI Host Controller
    [ 0.641063] uhci_hcd 0000:00:1d.0: new USB bus registered, assigned bus number 6
    [ 0.641093] uhci_hcd 0000:00:1d.0: irq 20, io base 0x00007060
    [ 0.641181] usb usb6: configuration #1 chosen from 1 choice
    [ 0.641208] hub 6-0:1.0: USB hub found
    [ 0.641215] hub 6-0:1.0: 2 ports detected
    [ 0.641264] alloc irq_desc for 22 on node -1
    [ 0.641266] alloc kstat_irqs on node -1
    [ 0.641270] uhci_hcd 0000:00:1d.1: PCI INT B -> GSI 22 (level, low) -> IRQ 22
    [ 0.641277] uhci_hcd 0000:00:1d.1: setting latency timer to 64
    [ 0.641280] uhci_hcd 0000:00:1d.1: UHCI Host Controller
    [ 0.641310] uhci_hcd 0000:00:1d.1: new USB bus registered, assigned bus number 7
    [ 0.641346] uhci_hcd 0000:00:1d.1: irq 22, io base 0x00007040
    [ 0.641436] usb usb7: configuration #1 chosen from 1 choice
    [ 0.641461] hub 7-0:1.0: USB hub found
    [ 0.641467] hub 7-0:1.0: 2 ports detected
    [ 0.641515] uhci_hcd 0000:00:1d.2: PCI INT C -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
    [ 0.641522] uhci_hcd 0000:00:1d.2: setting latency timer to 64
    [ 0.641525] uhci_hcd 0000:00:1d.2: UHCI Host Controller
    [ 0.641554] uhci_hcd 0000:00:1d.2: new USB bus registered, assigned bus number 8
    [ 0.641582] uhci_hcd 0000:00:1d.2: irq 18, io base 0x00007020
    [ 0.641670] usb usb8: configuration #1 chosen from 1 choice
    [ 0.641695] hub 8-0:1.0: USB hub found
    [ 0.641701] hub 8-0:1.0: 2 ports detected
    [ 0.641806] PNP: PS/2 Controller [PNP0303S2K,PNP0f13S2M] at 0x60,0x64 irq 1,12
    [ 0.643383] i8042.c: Detected active multiplexing controller, rev 1.1.
    [ 0.644150] serio: i8042 KBD port at 0x60,0x64 irq 1
    [ 0.644156] serio: i8042 AUX0 port at 0x60,0x64 irq 12
    [ 0.644159] serio: i8042 AUX1 port at 0x60,0x64 irq 12
    [ 0.644162] serio: i8042 AUX2 port at 0x60,0x64 irq 12
    [ 0.644165] serio: i8042 AUX3 port at 0x60,0x64 irq 12
    [ 0.644245] mice: PS/2 mouse device common for all mice
    [ 0.644374] rtc_cmos 00:08: RTC can wake from S4
    [ 0.644412] rtc_cmos 00:08: rtc core: registered rtc_cmos as rtc0
    [ 0.644443] rtc0: alarms up to one month, y3k, 242 bytes nvram, hpet irqs
    [ 0.644562] device-mapper: uevent: version 1.0.3
    [ 0.644683] device-mapper: ioctl: 4.15.0-ioctl (2009-04-01) initialised: dm-devel@redhat.com
    [ 0.644774] device-mapper: multipath: version 1.1.0 loaded
    [ 0.644777] device-mapper: multipath round-robin: version 1.0.0 loaded
    [ 0.645024] cpuidle: using governor ladder
    [ 0.645160] cpuidle: using governor menu
    [ 0.645499] TCP cubic registered
    [ 0.645635] NET: Registered protocol family 10
    [ 0.646094] lo: Disabled Privacy Extensions
    [ 0.646353] NET: Registered protocol family 17
    [ 0.647241] PM: Resume from disk failed.
    [ 0.647255] registered taskstats version 1
    [ 0.647970] Magic number: 3:856:531
    [ 0.648096] rtc_cmos 00:08: setting system clock to 2011-03-15 12:30:18 UTC (1300192218)
    [ 0.648099] BIOS EDD facility v0.16 2004-Jun-25, 0 devices found
    [ 0.648101] EDD information not available.
    [ 0.668696] Freeing unused kernel memory: 880k freed
    [ 0.669045] Write protecting the kernel read-only data: 7700k
    [ 0.669113] ACPI: Battery Slot [BAT0] (battery present)
    [ 0.672987] input: AT Translated Set 2 keyboard as /devices/platform/i8042/serio0/input/input4
    [ 0.685070] udev: starting version 151
    [ 0.776092] ahci 0000:00:1f.2: version 3.0
    [ 0.776115] alloc irq_desc for 21 on node -1
    [ 0.776117] alloc kstat_irqs on node -1
    [ 0.776124] ahci 0000:00:1f.2: PCI INT A -> GSI 21 (level, low) -> IRQ 21
    [ 0.776170] alloc irq_desc for 29 on node -1
    [ 0.776171] alloc kstat_irqs on node -1
    [ 0.776182] ahci 0000:00:1f.2: irq 29 for MSI/MSI-X
    [ 0.776244] ahci: SSS flag set, parallel bus scan disabled
    [ 0.776278] ahci 0000:00:1f.2: AHCI 0001.0200 32 slots 4 ports 3 Gbps 0x23 impl SATA mode
    [ 0.776282] ahci 0000:00:1f.2: flags: 64bit ncq sntf stag pm led clo pio slum part ccc ems
    [ 0.776288] ahci 0000:00:1f.2: setting latency timer to 64
    [ 0.806655] sky2 driver version 1.25
    [ 0.806745] sky2 0000:85:00.0: PCI INT A -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
    [ 0.806796] sky2 0000:85:00.0: setting latency timer to 64
    [ 0.806906] sky2 0000:85:00.0: Yukon-2 FE+ chip revision 0
    [ 0.807451] alloc irq_desc for 30 on node -1
    [ 0.807454] alloc kstat_irqs on node -1
    [ 0.807533] sky2 0000:85:00.0: irq 30 for MSI/MSI-X
    [ 0.831695] sky2 eth0: addr 00:24:81:4b:bb:d6
    [ 0.840241] scsi0 : ahci
    [ 0.840382] scsi1 : ahci
    [ 0.840442] scsi2 : ahci
    [ 0.840503] scsi3 : ahci
    [ 0.840575] scsi4 : ahci
    [ 0.840633] scsi5 : ahci
    [ 0.840885] ata1: SATA max UDMA/133 abar m2048@0x98904000 port 0x98904100 irq 29
    [ 0.840889] ata2: SATA max UDMA/133 abar m2048@0x98904000 port 0x98904180 irq 29
    [ 0.840891] ata3: DUMMY
    [ 0.840892] ata4: DUMMY
    [ 0.840893] ata5: DUMMY
    [ 0.840896] ata6: SATA max UDMA/133 abar m2048@0x98904000 port 0x98904380 irq 29
    [ 1.060215] usb 2-6: new high speed USB device using ehci_hcd and address 2
    [ 1.190059] ata1: SATA link up 3.0 Gbps (SStatus 123 SControl 300)
    [ 1.191080] ata1.00: ACPI cmd ef/10:03:00:00:00:a0 (SET FEATURES) filtered out
    [ 1.191299] ata1.00: ATA-8: Hitachi HTS543216L9A300, FB2OC40F, max UDMA/100
    [ 1.191302] ata1.00: 312581808 sectors, multi 16: LBA48 NCQ (depth 31/32), AA
    [ 1.192508] ata1.00: ACPI cmd ef/10:03:00:00:00:a0 (SET FEATURES) filtered out
    [ 1.192749] ata1.00: configured for UDMA/100
    [ 1.210665] scsi 0:0:0:0: Direct-Access ATA Hitachi HTS54321 FB2O PQ: 0 ANSI: 5
    [ 1.210862] sd 0:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
    [ 1.210940] sd 0:0:0:0: [sda] 312581808 512-byte logical blocks: (160 GB/149 GiB)
    [ 1.210987] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
    [ 1.210990] sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 00 3a 00 00
    [ 1.211014] sd 0:0:0:0: [sda] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
    [ 1.211144] sda:
    [ 1.212513] usb 2-6: configuration #1 chosen from 1 choice
    [ 1.219265] Initializing USB Mass Storage driver...
    [ 1.219393] scsi6 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
    [ 1.219541] usb-storage: device found at 2
    [ 1.219543] usb-storage: waiting for device to settle before scanning
    [ 1.219571] scsi7 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
    [ 1.219647] usbcore: registered new interface driver usb-storage
    [ 1.219649] USB Mass Storage support registered.
    [ 1.219655] usb-storage: device found at 2
    [ 1.219656] usb-storage: waiting for device to settle before scanning
    [ 1.233605] sda1 sda2 < sda5 >
    [ 1.255133] sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk
    [ 1.491460] usb 3-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 2
    [ 1.665555] usb 3-1: configuration #1 chosen from 1 choice
    [ 1.960210] ata2: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 300)
    [ 1.973239] ata2.00: ACPI cmd ef/10:03:00:00:00:a0 (SET FEATURES) filtered out
    [ 1.973243] ata2.00: ATAPI: Optiarc DVD RW AD-7561S, AH03, max UDMA/100
    [ 1.987179] ata2.00: ACPI cmd ef/10:03:00:00:00:a0 (SET FEATURES) filtered out
    [ 1.987194] ata2.00: configured for UDMA/100
    [ 2.001272] scsi 1:0:0:0: CD-ROM Optiarc DVD RW AD-7561S AH03 PQ: 0 ANSI: 5
    [ 2.006994] sr0: scsi3-mmc drive: 24x/24x writer dvd-ram cd/rw xa/form2 cdda tray
    [ 2.006998] Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
    [ 2.007173] sr 1:0:0:0: Attached scsi CD-ROM sr0
    [ 2.007261] sr 1:0:0:0: Attached scsi generic sg1 type 5
    [ 2.351469] ata6: SATA link down (SStatus 0 SControl 300)
    [ 2.651973] kjournald starting. Commit interval 5 seconds
    [ 2.651999] EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
    [ 6.210688] usb-storage: device scan complete
    [ 6.210988] usb-storage: device scan complete
    [ 6.211753] scsi 6:0:0:0: CD-ROM HUAWEI Mass Storage 2.31 PQ: 0 ANSI: 2
    [ 6.211964] scsi 7:0:0:0: Direct-Access HUAWEI SD Storage 2.31 PQ: 0 ANSI: 2
    [ 6.215831] sr1: scsi-1 drive
    [ 6.215941] sr 6:0:0:0: Attached scsi CD-ROM sr1
    [ 6.215998] sr 6:0:0:0: Attached scsi generic sg2 type 5
    [ 6.216176] sd 7:0:0:0: Attached scsi generic sg3 type 0
    [ 6.217827] sd 7:0:0:0: [sdb] Attached SCSI removable disk
    [ 23.522307] Adding 5743196k swap on /dev/sda5. Priority:-1 extents:1 across:5743196k
    [ 23.527902] udev: starting version 151
    [ 23.541056] lp: driver loaded but no devices found
    [ 23.622268] agpgart-intel 0000:00:00.0: Intel Mobile Intel® GM45 Express Chipset
    [ 23.622863] agpgart-intel 0000:00:00.0: detected 65532K stolen memory
    [ 23.757552] EXT3 FS on sda1, internal journal
    [ 23.828932] [drm] Initialized drm 1.1.0 20060810
    [ 23.847258] lis3lv02d: hardware type NC653x found.
    [ 23.848058] lis3lv02d: 1-byte sensor found
    [ 23.853474] Bluetooth: Core ver 2.15
    [ 23.857575] NET: Registered protocol family 31
    [ 23.857578] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
    [ 23.857581] Bluetooth: HCI socket layer initialized
    [ 23.859328] Bluetooth: Generic Bluetooth USB driver ver 0.6
    [ 23.859484] usbcore: registered new interface driver btusb
    [ 23.861056] cfg80211: Calling CRDA to update world regulatory domain
    [ 23.887572] input: ST LIS3LV02DL Accelerometer as /devices/platform/lis3lv02d/input/input5
    [ 23.887684] Registered led device: hp::hddprotect
    [ 23.887712] lis3lv02d driver loaded.
    [ 23.892420] agpgart-intel 0000:00:00.0: AGP aperture is 256M @ 0x80000000
    [ 23.925564] cfg80211: World regulatory domain updated:
    [ 23.925568] (start_freq - end_freq @ bandwidth), (max_antenna_gain, max_eirp)
    [ 23.925571] (2402000 KHz - 2472000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
    [ 23.925574] (2457000 KHz - 2482000 KHz @ 20000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
    [ 23.925577] (2474000 KHz - 2494000 KHz @ 20000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
    [ 23.925579] (5170000 KHz - 5250000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
    [ 23.925582] (5735000 KHz - 5835000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
    [ 23.941802] iwlagn: Intel(R) Wireless WiFi Link AGN driver for Linux, 1.3.27k
    [ 23.941806] iwlagn: Copyright(c) 2003-2009 Intel Corporation
    [ 23.941929] iwlagn 0000:02:00.0: PCI INT A -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
    [ 23.941959] iwlagn 0000:02:00.0: setting latency timer to 64
    [ 23.942023] iwlagn 0000:02:00.0: Detected Intel Wireless WiFi Link 5100AGN REV=0x54
    [ 23.949151] type=1505 audit(1300192241.793:2): operation="profile_load" pid=793 name="/sbin/dhclient3"
    [ 23.949879] type=1505 audit(1300192241.793:3): operation="profile_load" pid=793 name="/usr/lib/NetworkManager/nm-dhcp-client.action"
    [ 23.950284] type=1505 audit(1300192241.793:4): operation="profile_load" pid=793 name="/usr/lib/connman/scripts/dhclient-script"
    [ 23.951774] type=1505 audit(1300192241.803:5): operation="profile_replace" pid=813 name="/sbin/dhclient3"
    [ 23.952505] type=1505 audit(1300192241.803:6): operation="profile_replace" pid=813 name="/usr/lib/NetworkManager/nm-dhcp-client.action"
    [ 23.952909] type=1505 audit(1300192241.803:7): operation="profile_replace" pid=813 name="/usr/lib/connman/scripts/dhclient-script"
    [ 23.963307] type=1505 audit(1300192241.813:8): operation="profile_load" pid=823 name="/usr/sbin/ntpd"
    [ 23.966317] type=1505 audit(1300192241.813:9): operation="profile_replace" pid=822 name="/usr/sbin/ntpd"
    [ 23.982361] iwlagn 0000:02:00.0: Tunable channels: 13 802.11bg, 24 802.11a channels
    [ 23.982519] alloc irq_desc for 31 on node -1
    [ 23.982521] alloc kstat_irqs on node -1
    [ 23.982542] iwlagn 0000:02:00.0: irq 31 for MSI/MSI-X
    [ 23.993377] i915 0000:00:02.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
    [ 23.993384] i915 0000:00:02.0: setting latency timer to 64
    [ 24.009334] phy0: Selected rate control algorithm 'iwl-agn-rs'
    [ 24.021721] alloc irq_desc for 32 on node -1
    [ 24.021724] alloc kstat_irqs on node -1
    [ 24.021734] i915 0000:00:02.0: irq 32 for MSI/MSI-X
    [ 24.021742] [drm] set up 63M of stolen space
    [ 24.521505] Synaptics Touchpad, model: 1, fw: 6.3, id: 0x1a0b1, caps: 0xa04711/0x200000
    [ 24.561619] input: SynPS/2 Synaptics TouchPad as /devices/platform/i8042/serio4/input/input6
    [ 24.579287] type=1505 audit(1300192242.423:10): operation="profile_load" pid=972 name="/usr/share/gdm/guest-session/Xsession"
    [ 24.579500] type=1505 audit(1300192242.423:11): operation="profile_replace" pid=973 name="/sbin/dhclient3"
    [ 24.651516] iwlagn 0000:02:00.0: firmware: requesting iwlwifi-5000-2.ucode
    [ 24.738329] iwlagn 0000:02:00.0: loaded firmware version 8.24.2.12
    [ 24.802406] Bluetooth: L2CAP ver 2.14
    [ 24.802412] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
    [ 24.808661] Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3
    [ 24.808664] Bluetooth: BNEP filters: protocol multicast
    [ 24.815114] Bridge firewalling registered
    [ 24.865735] fb0: inteldrmfb frame buffer device
    [ 24.865739] registered panic notifier
    [ 24.872313] acpi device:03: registered as cooling_device7
    [ 24.873498] input: Video Bus as /devices/LNXSYSTM:00/LNXSYBUS:00/PNP0A08:00/LNXVIDEO:00/input/input7
    [ 24.873635] ACPI: Video Device [GFX0] (multi-head: yes rom: no post: no)
    [ 24.873973] [drm] Initialized i915 1.6.0 20080730 for 0000:00:02.0 on minor 0
    [ 24.877189] vga16fb: initializing
    [ 24.877194] vga16fb: mapped to 0xffff8800000a0000
    [ 24.877197] vga16fb: not registering due to another framebuffer present
    [ 24.883917] HDA Intel 0000:00:1b.0: power state changed by ACPI to D0
    [ 24.883979] HDA Intel 0000:00:1b.0: power state changed by ACPI to D0
    [ 24.883990] HDA Intel 0000:00:1b.0: PCI INT A -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
    [ 24.884033] HDA Intel 0000:00:1b.0: setting latency timer to 64
    [ 24.893861] ppdev: user-space parallel port driver
    [ 24.897850] Registered led device: iwl-phy0::radio
    [ 24.898573] Registered led device: iwl-phy0::assoc
    [ 24.899254] Registered led device: iwl-phy0::RX
    [ 24.899921] Registered led device: iwl-phy0::TX
    [ 24.920669] ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
    [ 24.926380] sky2 eth0: enabling interface
    [ 24.926696] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
    [ 24.968665] Bluetooth: SCO (Voice Link) ver 0.6
    [ 24.968668] Bluetooth: SCO socket layer initialized
    [ 25.083607] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
    [ 25.083612] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
    [ 25.083614] Bluetooth: RFCOMM ver 1.11
    [ 25.203127] Console: switching to colour frame buffer device 160x50
    [ 25.407484] input: HDA Digital PCBeep as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/input/input8
    [ 25.478079] CPU0 attaching NULL sched-domain.
    [ 25.478085] CPU1 attaching NULL sched-domain.
    [ 25.530251] CPU0 attaching sched-domain:
    [ 25.530257] domain 0: span 0-1 level MC
    [ 25.530260] groups: 0 1
    [ 25.530266] CPU1 attaching sched-domain:
    [ 25.530268] domain 0: span 0-1 level MC
    [ 25.530270] groups: 1 0
    [ 30.916902] CPU0 attaching NULL sched-domain.
    [ 30.916908] CPU1 attaching NULL sched-domain.
    [ 30.971408] CPU0 attaching sched-domain:
    [ 30.971417] domain 0: span 0-1 level MC
    [ 30.971421] groups: 0 1
    [ 30.971431] CPU1 attaching sched-domain:
    [ 30.971434] domain 0: span 0-1 level MC
    [ 30.971438] groups: 1 0
    [ 57.173216] ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 1
    [ 57.211098] ISOFS: changing to secondary root
    [ 58.916070] wlan0: deauthenticating from 94:44:52:aa:28:d8 by local choice (reason=3)
    [ 58.916162] wlan0: direct probe to AP 94:44:52:aa:28:d8 (try 1)
    [ 59.111284] wlan0: direct probe to AP 94:44:52:aa:28:d8 (try 2)
    [ 59.114884] wlan0: direct probe responded
    [ 59.114891] wlan0: authenticate with AP 94:44:52:aa:28:d8 (try 1)
    [ 59.123510] wlan0: authenticated
    [ 59.123558] wlan0: associate with AP 94:44:52:aa:28:d8 (try 1)
    [ 59.140374] wlan0: RX AssocResp from 94:44:52:aa:28:d8 (capab=0x411 status=0 aid=4)
    [ 59.140379] wlan0: associated
    [ 59.142189] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): wlan0: link becomes ready
    [ 59.205625] Intel AES-NI instructions are not detected.
    [ 59.241431] padlock: VIA PadLock not detected.
    [ 69.260019] wlan0: no IPv6 routers present
    [ 76.019874] cfg80211: Found new beacon on frequency: 5220 MHz (Ch 44) on phy0
    [ 386.494382] usb 2-6: USB disconnect, address 2
    [ 386.548785] scsi 6:0:0:0: rejecting I/O to dead device
    [ 400.590273] usb 2-6: new high speed USB device using ehci_hcd and address 3
    [ 400.743855] usb 2-6: configuration #1 chosen from 1 choice
    [ 400.757602] scsi8 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
    [ 400.759802] usb-storage: device found at 3
    [ 400.759806] usb-storage: waiting for device to settle before scanning
    [ 400.762429] scsi9 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
    [ 400.764492] usb-storage: device found at 3
    [ 400.764496] usb-storage: waiting for device to settle before scanning
    [ 405.751059] usb-storage: device scan complete
    [ 405.752035] scsi 8:0:0:0: CD-ROM HUAWEI Mass Storage 2.31 PQ: 0 ANSI: 2
    [ 405.760449] sr1: scsi-1 drive
    [ 405.760877] sr 8:0:0:0: Attached scsi CD-ROM sr1
    [ 405.761079] sr 8:0:0:0: Attached scsi generic sg2 type 5
    [ 405.761256] usb-storage: device scan complete
    [ 405.761965] scsi 9:0:0:0: Direct-Access HUAWEI SD Storage 2.31 PQ: 0 ANSI: 2
    [ 405.762899] sd 9:0:0:0: Attached scsi generic sg3 type 0
    [ 405.772660] sd 9:0:0:0: [sdb] Attached SCSI removable disk
    [ 418.080898] ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 1
    [ 418.081783] ISOFS: changing to secondary root
    [ 1507.638221] __ratelimit: 30 callbacks suppressed
    [ 1507.638229] type=1503 audit(1300193725.683:22): operation="open" pid=2280 parent=1 profile="/usr/bin/evince" requested_mask="r::" denied_mask="r::" fsuid=1001 ouid=1001 name=2F6D656469612F4F70747573204D6F62696C652F53746 1727475702E69636F
    [ 1507.647462] type=1503 audit(1300193725.693:23): operation="open" pid=2280 parent=1 profile="/usr/bin/evince" requested_mask="r::" denied_mask="r::" fsuid=1001 ouid=1001 name=2F6D656469612F4F70747573204D6F62696C652F53746 1727475702E69636F
    [ 1507.676610] type=1503 audit(1300193725.723:24): operation="open" pid=2280 parent=1 profile="/usr/bin/evince" requested_mask="r::" denied_mask="r::" fsuid=1001 ouid=1001 name=2F6D656469612F4F70747573204D6F62696C652F53746 1727475702E69636F
    [ 1507.695369] type=1503 audit(1300193725.743:25): operation="open" pid=2280 parent=1 profile="/usr/bin/evince" requested_mask="r::" denied_mask="r::" fsuid=1001 ouid=1001 name=2F6D656469612F4F70747573204D6F62696C652F53746 1727475702E69636F
    [ 1507.720777] type=1503 audit(1300193725.773:26): operation="open" pid=2280 parent=1 profile="/usr/bin/evince" requested_mask="r::" denied_mask="r::" fsuid=1001 ouid=1001 name=2F6D656469612F4F70747573204D6F62696C652F53746 1727475702E69636F
    [ 1765.382324] usb 2-6: USB disconnect, address 3
    [ 1775.180142] usb 2-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 4
    [ 1775.334189] usb 2-2: configuration #1 chosen from 1 choice
    [ 1775.336169] scsi10 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
    [ 1775.336689] usb-storage: device found at 4
    [ 1775.336694] usb-storage: waiting for device to settle before scanning
    [ 1775.336765] scsi11 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
    [ 1775.337108] usb-storage: device found at 4
    [ 1775.337113] usb-storage: waiting for device to settle before scanning
    [ 1780.331345] usb-storage: device scan complete
    [ 1780.331512] usb-storage: device scan complete
    [ 1780.332659] scsi 10:0:0:0: CD-ROM HUAWEI Mass Storage 2.31 PQ: 0 ANSI: 2
    [ 1780.332872] scsi 11:0:0:0: Direct-Access HUAWEI SD Storage 2.31 PQ: 0 ANSI: 2
    [ 1780.341114] sr1: scsi-1 drive
    [ 1780.343024] sr 10:0:0:0: Attached scsi CD-ROM sr1
    [ 1780.344622] sr 10:0:0:0: Attached scsi generic sg2 type 5
    [ 1780.345201] sd 11:0:0:0: Attached scsi generic sg3 type 0
    [ 1780.354566] sd 11:0:0:0: [sdb] Attached SCSI removable disk
    [ 1790.221610] wlan0: deauthenticating from 94:44:52:aa:28:d8 by local choice (reason=3)
    [ 1791.092631] ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 1
    [ 1791.093498] ISOFS: changing to secondary root
    [ 2012.161509] sky2 eth0: disabling interface
    [ 2016.227956] Registered led device: iwl-phy0::radio
    [ 2016.228003] Registered led device: iwl-phy0::assoc
    [ 2016.228061] Registered led device: iwl-phy0::RX
    [ 2016.228104] Registered led device: iwl-phy0::TX
    [ 2016.263107] ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
    [ 2016.270968] sky2 eth0: enabling interface
    [ 2016.271875] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
    [ 2019.517797] wlan0: deauthenticating from 94:44:52:aa:28:d8 by local choice (reason=3)
    [ 2019.556379] wlan0: direct probe to AP 94:44:52:aa:28:d8 (try 1)
    [ 2019.560210] wlan0: direct probe responded
    [ 2019.560220] wlan0: authenticate with AP 94:44:52:aa:28:d8 (try 1)
    [ 2019.562029] wlan0: authenticated
    [ 2019.562107] wlan0: associate with AP 94:44:52:aa:28:d8 (try 1)
    [ 2019.565932] wlan0: RX AssocResp from 94:44:52:aa:28:d8 (capab=0x411 status=0 aid=4)
    [ 2019.565940] wlan0: associated
    [ 2019.571741] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): wlan0: link becomes ready
    [ 2030.390185] wlan0: no IPv6 routers present
    [ 2094.478130] usb 2-2: USB disconnect, address 4
    [ 2094.539452] scsi 10:0:0:0: rejecting I/O to dead device
    [ 2108.960241] usb 2-5: new high speed USB device using ehci_hcd and address 5
    [ 2109.114819] usb 2-5: configuration #1 chosen from 1 choice
    [ 2109.116904] scsi12 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
    [ 2109.117438] usb-storage: device found at 5
    [ 2109.117443] usb-storage: waiting for device to settle before scanning
    [ 2109.117518] scsi13 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
    [ 2109.118476] usb-storage: device found at 5
    [ 2109.118483] usb-storage: waiting for device to settle before scanning
    [ 2114.111131] usb-storage: device scan complete
    [ 2114.111473] usb-storage: device scan complete
    [ 2114.112428] scsi 12:0:0:0: CD-ROM HUAWEI Mass Storage 2.31 PQ: 0 ANSI: 2
    [ 2114.112786] scsi 13:0:0:0: Direct-Access HUAWEI SD Storage 2.31 PQ: 0 ANSI: 2
    [ 2114.122116] sr1: scsi-1 drive
    [ 2114.122448] sr 12:0:0:0: Attached scsi CD-ROM sr1
    [ 2114.123374] sr 12:0:0:0: Attached scsi generic sg2 type 5
    [ 2114.125105] sd 13:0:0:0: Attached scsi generic sg3 type 0
    [ 2114.131810] sd 13:0:0:0: [sdb] Attached SCSI removable disk
    [ 2125.103482] ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 1
    [ 2125.104356] ISOFS: changing to secondary root
    [ 2437.322162] usb 2-5: USB disconnect, address 5
    [ 2437.354417] scsi 12:0:0:0: rejecting I/O to dead device
    [ 2556.940224] usb 2-6: new high speed USB device using ehci_hcd and address 6
    [ 2557.094593] usb 2-6: configuration #1 chosen from 1 choice
    [ 2557.096535] scsi14 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
    [ 2557.097047] usb-storage: device found at 6
    [ 2557.097052] usb-storage: waiting for device to settle before scanning
    [ 2557.097120] scsi15 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
    [ 2557.097474] usb-storage: device found at 6
    [ 2557.097479] usb-storage: waiting for device to settle before scanning
    [ 2562.091168] usb-storage: device scan complete
    [ 2562.091445] usb-storage: device scan complete
    [ 2562.092867] scsi 14:0:0:0: CD-ROM HUAWEI Mass Storage 2.31 PQ: 0 ANSI: 2
    [ 2562.092936] scsi 15:0:0:0: Direct-Access HUAWEI SD Storage 2.31 PQ: 0 ANSI: 2
    [ 2562.103122] sr1: scsi-1 drive
    [ 2562.103439] sr 14:0:0:0: Attached scsi CD-ROM sr1
    [ 2562.107419] sr 14:0:0:0: Attached scsi generic sg2 type 5
    [ 2562.119617] sd 15:0:0:0: Attached scsi generic sg3 type 0
    [ 2562.124478] sd 15:0:0:0: [sdb] Attached SCSI removable disk
    [ 2574.099161] ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 1
    [ 2574.100127] ISOFS: changing to secondary root

  7. #7
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Wales
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: still can't get mbl broadband to work

    This is seems to be the same problem we're having here My last post (18 might be of some use to you too.
    Last edited by Hippytaff; March 15th, 2011 at 02:29 PM.
    Perseverance will succeed (usually)
    ubuntu user -32597 - linux user - 526569
    Wireless Info Script
    Blog

  8. #8
    Join Date
    Apr 2010
    Beans
    11

    Re: still can't get mbl broadband to work

    Many thanks, I'll check it out tomorrow, enough for tonight. Thanks again!

  9. #9
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Wales
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: still can't get mbl broadband to work

    Your welcome...let me know how it goes
    Perseverance will succeed (usually)
    ubuntu user -32597 - linux user - 526569
    Wireless Info Script
    Blog

  10. #10
    Join Date
    Apr 2010
    Beans
    11

    Re: still can't get mbl broadband to work

    I downloaded the the libsub & modeswitch tar & data. How do i get it to work. Very new at this! Thanks in advance

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •