Results 1 to 6 of 6

Thread: Cant connect to the internet

  1. #1
    Join Date
    Mar 2011
    Beans
    3

    Wired connection doesn't work. eth0 : no such device

    hello,
    I'm using HP dv6226 laptop. Installed ubuntu 10.10 inside windows 7, dual boot. My internet works perfectly in windows 7 but doesnt seem to work in ubuntu. I've been searching for a good solution and tried everything I found. These are the outputs for the commands.

    $ lspci

    02:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection (rev 02)
    05:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82573L Gigabit Ethernet Controller

    $ sudo ifup eth0
    SIOCSIFADDR: No such device
    eth0: ERROR while getting interface flags: No such device
    SIOCSIFNETMASK: No such device
    eth0: ERROR while getting interface flags: No such device
    Failed to bring up eth0.


    $lsmod

    e1000e 132956 0

    $ cat /etc/network/interfaces
    auto lo
    iface lo inet loopback

    auto eth0
    iface eth0 inet static
    address xxx.xx.xx.xxx
    netmask 255.255.xxx.0
    gateway xxx.xx.xx.xxx


    $ sudo /etc/init.d/networking restart
    * Reconfiguring network interfaces... SIOCSIFADDR: No such device
    eth0: ERROR while getting interface flags: No such device
    SIOCSIFNETMASK: No such device
    eth0: ERROR while getting interface flags: No such device
    Failed to bring up eth0.



    $ cat /etc/resolv.conf
    nameserver 172.31.1.1
    nameserver 172.31.1.130



    $ mii-tool
    SIOCGMIIPHY on 'eth0' failed: Operation not permitted
    SIOCGMIIPHY on 'eth1' failed: Operation not permitted
    SIOCGMIIPHY on 'eth2' failed: Operation not permitted
    SIOCGMIIPHY on 'eth3' failed: Operation not permitted
    SIOCGMIIPHY on 'eth4' failed: Operation not permitted
    SIOCGMIIPHY on 'eth5' failed: Operation not permitted
    SIOCGMIIPHY on 'eth6' failed: Operation not permitted
    SIOCGMIIPHY on 'eth7' failed: Operation not permitted
    no MII interfaces found

    $ sudo mii-tool
    no MII interfaces found

    $ cat /etc/modules.conf
    alias eth0 e1000e


    $ cat /etc/modprobe.conf
    alias eth0 e1000e

    $ lshw
    *-serial UNCLAIMED
    description: SMBus
    product: N10/ICH 7 Family SMBus Controller
    vendor: Intel Corporation
    physical id: 1f.3
    bus info: pci@0000:00:1f.3
    version: 02
    width: 32 bits
    clock: 33MHz
    configuration: latency=0
    resources: ioport:18c0(size=32)


    *-network UNCLAIMED
    description: Ethernet controller
    product: 82573L Gigabit Ethernet Controller
    vendor: Intel Corporation
    physical id: 0
    bus info: pci@0000:05:00.0
    version: 00
    width: 32 bits
    clock: 33MHz
    capabilities: cap_list
    configuration: latency=0
    resources: memory:da000000-da01ffff ioport:4000(size=32)

    $ ifconfig

    only loopback shows up here.. no eth0 or anything else

    Downloaded and installed e1000e manually (after installing ethtool) and then loaded module with sudo modprobe e1000e

    but still there seems to be no eth0

    then I uninstalled network-manager-gnome and also tried wicd... nothing seems to be working.

    any help to get my internet working will be appreciated. Thank you.
    Last edited by spddheeraj; March 19th, 2011 at 02:56 PM.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2006
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Cant connect to the internet

    Check if you have the wireless module, iwl3945, loaded, and if not, try loading it with "sudo modprobe iwl3945".

  3. #3
    Join Date
    Mar 2011
    Beans
    3

    Re: Cant connect to the internet

    Thank you for the reply, yes it is loaded... though I'm trying to connect with wired connection. I do not have a wireless network.

    edit: still waiting for some assistance...
    Last edited by spddheeraj; March 19th, 2011 at 02:36 PM.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2011
    Beans
    3

    Re: Cant connect to the internet

    hello again... I solved the problem, I just had to reset my network adapter's configuration using preboot in DOS environment.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2011
    Beans
    3

    Re: Cant connect to the internet

    i am having the same problem and i am brand new to ubuntu so please avoid fancy words... can u explain what u exactly did? thanks in advance

  6. #6
    Join Date
    Oct 2012
    Beans
    1

    Re: Cant connect to the internet

    Quote Originally Posted by spddheeraj View Post
    hello again... I solved the problem, I just had to reset my network adapter's configuration using preboot in DOS environment.
    hello! how have you configuring your network by using preboot in DOS

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •