Results 1 to 10 of 22

Thread: Weird wireless failure...

Threaded View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Beans
    32

    Weird wireless failure...

    I'm unsure what's gone wrong... I've been using the latest Netbook remix on my EEE 901, and yesterday, wireless networking stopped working.

    I assumed that I must have hit function-F2 and turned off wireless - but after various experiments, I found that even with wireless enabled at this level, things were still amiss.

    The network manager applet says "Disconnected" - and doesn't list any Wi-Fi access points in range - and there are loads - one within a meter. When I right click, both Enable Networking and Enable Wireless (and Enable Notifications) are ticked. If I try to 'connect to hidden wireless network' - and supply my local (non-hidden) network - it asks for the password; waits a while then asks again.

    "lspci" gives the relevant line:

    01:00.0 Network Controller: RaLink RT2800 802.11n PCI

    "rfkill list" gives

    0: eeepc-wlan: Wireless LAN
    Soft blocked: no
    Hard blocked: no
    1: eeepc-bluetooth: Bluetooth
    Soft blocked: yes
    Hard blocked: no

    "iwconfig" gives:

    --
    lo no wireless extensions.

    eth0 no wireless extensions

    wlan0 Ralink STA ESSID:"" Nickname:"RT2860STA"
    Mode:Auto Frequency=2.412 GHz Access Point: Not-Associated
    Bit Rate: 1 Mb/s
    RTS thr: off key: off
    Encryption key: off
    Link Quality=10/100 Signal level: 0 dBm Noise level:-98 dBm
    Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
    Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0
    --


    In my syslog, I've various errors reported, for example:



    kernel: [14.037097] Skipping EBID probe due to cached ebid
    NetworkManager[852]: <info> (wlan0): deactivating device (reason 2).
    NetworkManager[852] <error> [1300448368.575258] [nm-device-wifi.c:1542] nm_device_wifi_set_mode(): (wlan0): error setting mode 2
    NetworkManager[852]: supplicant_interface_acquire: assertion 'mgr_state == NM_SUPPLICANT_MANAGER_STATE_IDLE' failed
    kernel: [14.944349] NICLoadFirmware: MCU is not ready
    kernel: [14.944357] ERROR! NICLoadFirmware failed, status[=0x00000001]
    kernel: [14.944365] rt28xx Initiaized fail!

    Later I get a whole slew of errors from the kernel - mostly mentioning "ERROR! H2M_MAILBOX hold by MCU. command fail" or "ERROR! BBP write R"..." fail"


    Is this a hardware failure, or have I been knobbled by an update? Has anyone else had problems with their EEE PC's wireless?
    Last edited by aSteve; March 18th, 2011 at 01:32 PM.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •