Page 3 of 13 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 128

Thread: Ralink 5390 wifi card in Ubuntu 10.10 64 bit

  1. #21
    Join Date
    Dec 2010
    Beans
    10

    Re: Ralink 5390 wifi card in Ubuntu 10.10 64 bit

    Quote Originally Posted by akshay.guleria@gmail.com View Post
    BTW, ralink seems to have a new version of the driver on their website for ra5390 card. I could not compile it but perhaps that will eliminate rest of the pain with this card.
    I'm not sure which version you're referring to, but I've been using what seems to be their latest (v2.4.0.4 released on 12/17/2010) since the beginning. Unfortunately the connection still drops out, but fortunately if the SSID is broadcast, the connection is automatically restored shortly after.

  2. #22

    Re: Ralink 5390 wifi card in Ubuntu 10.10 64 bit

    i am using 2.4.0.2_Beta. Could not compile v2.4.0.4

    Quote Originally Posted by saber850 View Post
    I'm not sure which version you're referring to, but I've been using what seems to be their latest (v2.4.0.4 released on 12/17/2010) since the beginning. Unfortunately the connection still drops out, but fortunately if the SSID is broadcast, the connection is automatically restored shortly after.

  3. #23
    Join Date
    Dec 2010
    Beans
    10

    Re: Ralink 5390 wifi card in Ubuntu 10.10 64 bit

    Quote Originally Posted by akshay.guleria@gmail.com View Post
    i am using 2.4.0.2_Beta. Could not compile v2.4.0.4
    Interesting. 2.4.0.4 built for me w/out a problem by following your instructions.

    I downloaded and installed Ubuntu 10.10, but System->About Ubuntu says I have 11.04, released (note the past tense) in April of 2011! I just checked the downloaded ISO and at least the file name reports 10.10. Whatever my version is, 2.4.0.4 built and installed fine.

  4. #24
    Join Date
    May 2010
    Location
    Florida
    Beans
    2

    Re: Ralink 5390 wifi card in Ubuntu 10.10 64 bit

    Quote Originally Posted by akshay.guleria@gmail.com View Post
    i am using 2.4.0.2_Beta. Could not compile v2.4.0.4
    Can you still get 2.4.0.2_Beta / Anything other than 2.4.0.4 anywhere? because I am attempting this on a friends laptop running Kubuntu 10.10 and it cannot compile, not that I have much experience with compiling things besides Arch Makepkg commands - which don't count at all really... the PKGBUILDS do all the heavy lifting....

    Anyhow -- If I am to be successful in yet another conversion to Linux, This laptop needs WiFi.

    EDIT : I just noticed the Title of this thread states "64bit" and I installed 32bit on the comp in question btw... Usually 32bit is less of a pain than that of 64bit I would imagine so yeah....
    Last edited by StarGater93; January 11th, 2011 at 09:49 PM. Reason: meh...

  5. #25
    Join Date
    May 2010
    Location
    Florida
    Beans
    2

    Re: Ralink 5390 wifi card in Ubuntu 10.10 64 bit

    BUMP -- When you have over 9000 threads being created a second its not hard for a thread thats 2 min old to be buried....

  6. #26
    Join Date
    Dec 2010
    Beans
    10

    Re: Ralink 5390 wifi card in Ubuntu 10.10 64 bit

    Quote Originally Posted by StarGater93 View Post
    Can you still get 2.4.0.2_Beta / Anything other than 2.4.0.4 anywhere? because I am attempting this on a friends laptop running Kubuntu 10.10 and it cannot compile, not that I have much experience with compiling things besides Arch Makepkg commands - which don't count at all really... the PKGBUILDS do all the heavy lifting....

    Anyhow -- If I am to be successful in yet another conversion to Linux, This laptop needs WiFi.

    EDIT : I just noticed the Title of this thread states "64bit" and I installed 32bit on the comp in question btw... Usually 32bit is less of a pain than that of 64bit I would imagine so yeah....
    My laptop is also running the 32-bit build. I didn't have any problems compiling 2.4.0.4. What compiler errors are you getting?

  7. #27
    Join Date
    Dec 2007
    Beans
    344

    Re: Ralink 5390 wifi card in Ubuntu 10.10 64 bit

    I downloaded the drivers from RaLink and installed them as described. When I activate the wireless card (F12 on my Compaq CQ56) the card comes on and the network connections are shown. However out of three routers, I can only connect to one. I have tried with and without WEP security, and all of the settings SEEM the same on the different routers. When trying to connect to two of the three routers, it just sits there trying, but never connects...

    Can someone help with this problem? Any ideas?

  8. #28
    Join Date
    Jan 2011
    Beans
    1

    Re: Ralink 5390 wifi card in Ubuntu 10.10 64 bit

    I have the G62x too.

    lspci reports:
    02:00.0 Network controller: RaLink Device 5390

    I'm having problems with version 2.4.0.4. It compiles without errors. I followed the steps as outlined in the first post.

    NetworkManager shows all of the access points available. When I select mine, it prompts for the key... After I give it my password, it just never connects. It keeps trying but never connects.

    dmesg reports this (constantly):
    Feb 4 20:29:43 mybox2 kernel: [ 63.148834] AsicAdjustTxPower 1314 -> aaaa6666.
    Feb 4 20:29:43 mybox2 kernel: [ 63.148841] AsicAdjustTxPower 1318 -> aaaa6688.
    Feb 4 20:29:43 mybox2 kernel: [ 63.148861] AsicAdjustTxPower 131c -> aaaa6688.
    Feb 4 20:29:43 mybox2 kernel: [ 63.148864] AsicAdjustTxPower 1320 -> aaaa6688.
    Feb 4 20:29:43 mybox2 kernel: [ 63.148868] AsicAdjustTxPower 1324 -> cccc6688.
    Feb 4 20:29:44 mybox2 kernel: [ 64.146338] AsicAdjustTxPower 1314 -> aaaa6666.
    Feb 4 20:29:44 mybox2 kernel: [ 64.146345] AsicAdjustTxPower 1318 -> aaaa6688.
    Feb 4 20:29:44 mybox2 kernel: [ 64.146364] AsicAdjustTxPower 131c -> aaaa6688.
    Feb 4 20:29:44 mybox2 kernel: [ 64.146368] AsicAdjustTxPower 1320 -> aaaa6688.
    Feb 4 20:29:44 mybox2 kernel: [ 64.146372] AsicAdjustTxPower 1324 -> cccc6688.

    I would appreciate any advice and direction on this.

    Does anybody have the older driver source? Maybe there is a problem with 2.4.0.4?

  9. #29
    Join Date
    Oct 2008
    Beans
    21

    Re: Ralink 5390 wifi card in Ubuntu 10.10 64 bit

    Quote Originally Posted by ogretone View Post
    I have the G62x too.

    lspci reports:
    02:00.0 Network controller: RaLink Device 5390

    I'm having problems with version 2.4.0.4. It compiles without errors. I followed the steps as outlined in the first post.

    NetworkManager shows all of the access points available. When I select mine, it prompts for the key... After I give it my password, it just never connects. It keeps trying but never connects.

    dmesg reports this (constantly):
    Feb 4 20:29:43 mybox2 kernel: [ 63.148834] AsicAdjustTxPower 1314 -> aaaa6666.
    Feb 4 20:29:43 mybox2 kernel: [ 63.148841] AsicAdjustTxPower 1318 -> aaaa6688.
    Feb 4 20:29:43 mybox2 kernel: [ 63.148861] AsicAdjustTxPower 131c -> aaaa6688.
    Feb 4 20:29:43 mybox2 kernel: [ 63.148864] AsicAdjustTxPower 1320 -> aaaa6688.
    Feb 4 20:29:43 mybox2 kernel: [ 63.148868] AsicAdjustTxPower 1324 -> cccc6688.
    Feb 4 20:29:44 mybox2 kernel: [ 64.146338] AsicAdjustTxPower 1314 -> aaaa6666.
    Feb 4 20:29:44 mybox2 kernel: [ 64.146345] AsicAdjustTxPower 1318 -> aaaa6688.
    Feb 4 20:29:44 mybox2 kernel: [ 64.146364] AsicAdjustTxPower 131c -> aaaa6688.
    Feb 4 20:29:44 mybox2 kernel: [ 64.146368] AsicAdjustTxPower 1320 -> aaaa6688.
    Feb 4 20:29:44 mybox2 kernel: [ 64.146372] AsicAdjustTxPower 1324 -> cccc6688.

    I would appreciate any advice and direction on this.

    Does anybody have the older driver source? Maybe there is a problem with 2.4.0.4?
    +1

    Bump for the exact problem.

  10. #30
    Join Date
    Feb 2011
    Beans
    3

    Re: Ralink 5390 wifi card in Ubuntu 10.10 64 bit

    Hey everyone I have a hp dm1z series laptop and lspci tells me I have a 539f instead of 5390. Official specs tell me it has a 5390.

    I followed the OP's instructions from beginning to end but here is the problem.

    It can scan and look for network SSID's but the moment I enter the WPA2 password to try and connect, I see the network icon moving and then it hard crashes.
    Can't move mouse and no keyboard commands work.

    Does anyone else with a hp dm1z have this problem , or anyone else have any insight?

    Thanks

Page 3 of 13 FirstFirst 12345 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •