Results 1 to 7 of 7

Thread: i have problem to install ubuntu 10.04 LTS

  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Beans
    75

    i have problem to install ubuntu 10.04 LTS

    HI
    i have a new laptop [toshiba satellite (C600-02l) "this is what wrotten on this laptop"
    i want to install any ubuntu version itries with 10.04 LTS but after booting list of message shows up
    acpci .....with adress
    acpci.....
    what i capt is the last message kenel_thread_helper +06....
    igoogled but i fond that this hardware seems to be incompatible with my hardware
    plzz
    one tell me that i'm wrong and this is the solution....
    i really in need

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Beans
    75

    Re: i have problem to install ubuntu 10.04 LTS

    i found the solution of installation
    F6 and make option noapci=off
    this for installation
    but in stated ubuntu a ihave the same problem(same message "thread_helper...")
    i become nut 2day
    i'l keep u informated

  3. #3
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Rawalpindi, Pakistan
    Beans
    5,666
    Distro
    Ubuntu Gnome Development Release

    Re: i have problem to install ubuntu 10.04 LTS

    See this.

    https://help.ubuntu.com/community/Li...Page%20Options

    And once Ubuntu is installed and you need to make that change permanent, edit /etc/default/grub by,

    Code:
    gksudo gedit /etc/default/grub
    And type your desired parameter in between the quotes in this line.

    Code:
    GRUB_CMDLINE_LINUX=""
    Save and close that file and update Grub by,

    Code:
    sudo update-grub
    But remember, the terminology of those commands is either acpi=off or noapic or nolapic. I haven't heard of noapci=off. Make sure you type the correct syntax there.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2009
    Beans
    75

    Re: i have problem to install ubuntu 10.04 LTS

    i have already install ubuntu 10.04
    but when i choos it ² the same problem appears
    "kernel_thread_helper+0x7/0x10
    kernel init +0x0/0xbf
    .....
    and too many message in the sameway

  5. #5
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Rawalpindi, Pakistan
    Beans
    5,666
    Distro
    Ubuntu Gnome Development Release

    Re: i have problem to install ubuntu 10.04 LTS

    OK. Highlighting the first entry in Grub menu, press 'e' to edit it, then navigate to the words "quiet & splash" and type your desired parameter following those 2 words. Press Ctrl + X to boot and see if it can boot successully this time.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2009
    Beans
    75

    Re: i have problem to install ubuntu 10.04 LTS

    Quote Originally Posted by sikander3786 View Post
    OK. Highlighting the first entry in Grub menu, press 'e' to edit it, then navigate to the words "quiet & splash" and type your desired parameter following those 2 words. Press Ctrl + X to boot and see if it can boot successully this time.
    thank u it's run ubuntu and i applied ur tutoriel with the command "acpi=off" but i found that network wire didn't work
    so strange !!!!

  7. #7
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Rawalpindi, Pakistan
    Beans
    5,666
    Distro
    Ubuntu Gnome Development Release

    Re: i have problem to install ubuntu 10.04 LTS

    You are Welcome. Glad to know that it worked

    Regarding the network problem, it requires a new thread under Networking & Wireless sub-forum.

    If your installation issue is solved, you can mark this thread Solved using Thread Tools near the top of this page.

    Happy Ubuntu-ing!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •