Results 1 to 1 of 1

Thread: WPA_supplicant vs. WEP ASCII, need help

  1. #1
    Join Date
    Jun 2010
    Beans
    5

    WPA_supplicant vs. WEP ASCII, need help

    OS: Ubuntu 10.04 x64
    Code:
    Linux lubuntu 2.6.32-24-generic #41-Ubuntu SMP Thu Aug 19 01:38:40 UTC 2010 x86_64 GNU/Linux
    WiFi: (Lenovo ThinkPad sl510):
    Code:
     05:00.0 Network controller [0280]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. Device [10ec:8172] (rev 10)

    mywep.conf:
    Code:
    ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant GROUP=wheel
    network={
        ssid="mynet"
        key_mgmt=NONE
        wep_key0="72007"
        wep_tx_keyidx=0
    }
    full log:
    Code:
    sudo wpa_supplicant -iwlan0 -c/etc/mywep.conf -dd
    Initializing interface 'wlan0' conf '/etc/mywep.conf' driver 'default' ctrl_interface 'N/A' bridge 'N/A'
    Configuration file '/etc/mywep.conf' -> '/etc/mywep.conf'
    Reading configuration file '/etc/mywep.conf'
    ctrl_interface='/var/run/wpa_supplicant GROUP=wheel'
    Line: 2 - start of a new network block
    ssid - hexdump_ascii(len=7):
         74 72 61 6e 5f 64 75 mynet
    key_mgmt: 0x4
    wep_key0 - hexdump(len=5): [REMOVED]
    wep_tx_keyidx=0 (0x0)
    Priority group 0
       id=0 ssid='mynet'
    SIOCGIWRANGE: WE(compiled)=22 WE(source)=18 enc_capa=0xf
      capabilities: key_mgmt 0xf enc 0xf flags 0x0
    WEXT: Operstate: linkmode=1, operstate=5
    Own MAC address: 70:1a:04:fc:5c:22
    wpa_driver_wext_set_wpa
    wpa_driver_wext_set_key: alg=0 key_idx=0 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
    wpa_driver_wext_set_key: alg=0 key_idx=1 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
    wpa_driver_wext_set_key: alg=0 key_idx=2 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
    wpa_driver_wext_set_key: alg=0 key_idx=3 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
    wpa_driver_wext_set_countermeasures
    wpa_driver_wext_set_drop_unencrypted
    RSN: flushing PMKID list in the driver
    Setting scan request: 0 sec 100000 usec
    WPS: UUID based on MAC address - hexdump(len=16): 5b d4 8b b8 5c 9e 5f 2b b4 d9 58 24 5d 36 70 25
    WPS: Build Beacon and Probe Response IEs
    WPS: * Version
    WPS: * Wi-Fi Protected Setup State (0)
    WPS: * Version
    WPS: * Wi-Fi Protected Setup State (0)
    WPS: * Response Type (2)
    WPS: * UUID-E
    WPS: * Manufacturer
    WPS: * Model Name
    WPS: * Model Number
    WPS: * Serial Number
    WPS: * Primary Device Type
    WPS: * Device Name
    WPS: * Config Methods (0)
    WPS: * RF Bands (3)
    EAPOL: SUPP_PAE entering state DISCONNECTED
    EAPOL: KEY_RX entering state NO_KEY_RECEIVE
    EAPOL: SUPP_BE entering state INITIALIZE
    EAP: EAP entering state DISABLED
    Added interface wlan0
    RTM_NEWLINK: operstate=0 ifi_flags=0x1003 ([UP])
    RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'wlan0' added
    Wireless event: cmd=0x8b06 len=12
    State: DISCONNECTED -> SCANNING
    Starting AP scan (broadcast SSID)
    Trying to get current scan results first without requesting a new scan to speed up initial association
    Received 0 bytes of scan results (0 BSSes)
    Cached scan results are empty - not posting
    Selecting BSS from priority group 0
    Try to find WPA-enabled AP
    Try to find non-WPA AP
    No suitable AP found.
    Setting scan request: 0 sec 0 usec
    Starting AP scan (broadcast SSID)
    Scan requested (ret=0) - scan timeout 5 seconds
    EAPOL: disable timer tick
    RTM_NEWLINK: operstate=0 ifi_flags=0x1003 ([UP])
    RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'wlan0' added
    Wireless event: cmd=0x8b19 len=16
    Scan results did not fit - trying larger buffer (8192 bytes)
    Received 7704 bytes of scan results (26 BSSes)
    New scan results available
    WPS: attr type=0x104a len=1
    WPS: attr type=0x1044 len=1
    WPS: attr type=0x104a len=1
    WPS: attr type=0x1044 len=1
    WPS-AP-AVAILABLE
    Selecting BSS from priority group 0
    Try to find WPA-enabled AP
    
    19: 40:4a:03:a7:76:fd ssid='mynet' wpa_ie_len=0 rsn_ie_len=0 caps=0x11
       skip - no WPA/RSN IE
    
    19: 40:4a:03:a7:76:fd ssid='mynet' wpa_ie_len=0 rsn_ie_len=0 caps=0x11
       selected non-WPA AP 40:4a:03:a7:76:fd ssid='mynet'
    Trying to associate with 40:4a:03:a7:76:fd (SSID='mynet' freq=2442 MHz)
    Cancelling scan request
    WPA: clearing own WPA/RSN IE
    Automatic auth_alg selection: 0x1
    WPA: clearing AP WPA IE
    WPA: clearing AP RSN IE
    WPA: clearing own WPA/RSN IE
    No keys have been configured - skip key clearing
    wpa_driver_wext_set_key: alg=1 key_idx=0 set_tx=1 seq_len=0 key_len=5
    wpa_driver_wext_set_drop_unencrypted
    State: SCANNING -> ASSOCIATING
    wpa_driver_wext_set_operstate: operstate 0->0 (DORMANT)
    WEXT: Operstate: linkmode=-1, operstate=5
    wpa_driver_wext_associate
    wpa_driver_wext_set_psk
    Association request to the driver failed
    Setting authentication timeout: 5 sec 0 usec
    EAPOL: External notification - EAP success=0
    EAPOL: External notification - EAP fail=0
    EAPOL: External notification - portControl=ForceAuthorized
    RTM_NEWLINK: operstate=0 ifi_flags=0x1003 ([UP])
    RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'wlan0' added
    Wireless event: cmd=0x8b06 len=12
    RTM_NEWLINK: operstate=0 ifi_flags=0x1003 ([UP])
    RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'wlan0' added
    Wireless event: cmd=0x8b04 len=16
    RTM_NEWLINK: operstate=0 ifi_flags=0x1003 ([UP])
    RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'wlan0' added
    Wireless event: cmd=0x8b15 len=24
    Wireless event: new AP: 40:4a:03:a7:76:fd
    State: ASSOCIATING -> ASSOCIATED
    wpa_driver_wext_set_operstate: operstate 0->0 (DORMANT)
    WEXT: Operstate: linkmode=-1, operstate=5
    Associated to a new BSS: BSSID=40:4a:03:a7:76:fd
    Associated with 40:4a:03:a7:76:fd
    WPA: Association event - clear replay counter
    WPA: Clear old PTK
    EAPOL: External notification - portEnabled=0
    EAPOL: External notification - portValid=0
    EAPOL: External notification - portEnabled=1
    EAPOL: SUPP_PAE entering state S_FORCE_AUTH
    EAPOL: SUPP_BE entering state IDLE
    Cancelling authentication timeout
    State: ASSOCIATED -> COMPLETED
    CTRL-EVENT-CONNECTED - Connection to 40:4a:03:a7:76:fd completed (auth) [id=0 id_str=]
    wpa_driver_wext_set_operstate: operstate 0->1 (UP)
    WEXT: Operstate: linkmode=-1, operstate=6
    Cancelling scan request
    RTM_NEWLINK: operstate=1 ifi_flags=0x11003 ([UP][LOWER_UP])
    WEXT: Operstate: linkmode=-1, operstate=6
    RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'wlan0' added
    RTM_NEWLINK: operstate=1 ifi_flags=0x11043 ([UP][RUNNING][LOWER_UP])
    RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'wlan0' added
    ^CCTRL-EVENT-TERMINATING - signal 2 received
    Removing interface wlan0
    State: COMPLETED -> DISCONNECTED
    wpa_driver_wext_set_operstate: operstate 1->0 (DORMANT)
    WEXT: Operstate: linkmode=-1, operstate=5
    wpa_driver_wext_deauthenticate
    ioctl[SIOCSIWAP]: Operation not permitted
    ioctl[SIOCSIWESSID]: Operation not permitted
    wpa_driver_wext_set_key: alg=0 key_idx=0 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
    wpa_driver_wext_set_key: alg=0 key_idx=1 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
    wpa_driver_wext_set_key: alg=0 key_idx=2 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
    wpa_driver_wext_set_key: alg=0 key_idx=3 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
    wpa_driver_wext_set_key: alg=0 key_idx=0 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
    EAPOL: External notification - portEnabled=0
    EAPOL: SUPP_PAE entering state DISCONNECTED
    EAPOL: SUPP_BE entering state INITIALIZE
    EAPOL: External notification - portValid=0
    wpa_driver_wext_set_wpa
    wpa_driver_wext_set_drop_unencrypted
    wpa_driver_wext_set_countermeasures
    No keys have been configured - skip key clearing
    Cancelling scan request
    Cancelling authentication timeout
    ioctl[SIOCSIWAP]: Operation not permitted
    WEXT: Operstate: linkmode=0, operstate=6
    Please, help to locate trouble and fix it...

    PS: sorry for my English
    Last edited by NewUse; October 19th, 2010 at 10:20 AM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •