Results 1 to 8 of 8

Thread: OpenVPN works, but no traffic !

  1. #1
    Join Date
    Aug 2010
    Beans
    9

    OpenVPN works, but no traffic !

    Hi folks

    This is my first post here and I'm happy to join this awesome forum

    I just started using Ubuntu 10.04 and I do really like it !!

    I'm facing a problem when I establish VPN connections using OpenVPN to Your Freedom Server. " you can see their documentation here ", I've installed OpenVPN from synaptic and I used the client to connect through VPN and it works !! but there is no traffic in FF or any application !!

    I tired to insert some HTTP proxy also belongs to the same server and it works. What really wonders me is that OpenVPN seems to work only when I'm connecting to streams sites "e.g. ustream, justin.tv"

    Is there anyway to force the whole traffic to use OpenVPN "

    I'm using Mobile modem and it works fine with OpenVPN in win7

    hope you could help me ...

  2. #2
    Join Date
    Aug 2010
    Beans
    9

    Re: OpenVPN works, but no traffic !

    any help ...

  3. #3
    Join Date
    Aug 2010
    Beans
    9

    Re: OpenVPN works, but no traffic !

    up

  4. #4
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Porirua, New Zealand
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu

    Re: OpenVPN works, but no traffic !

    Please don't start multiple threads on the same question. And if you bump your thread sooner than 24 hours after the last post, those of us who go looking specifically for threads with no answer might easily miss it.
    Forum DOs and DON'Ts
    Never assume that information you find using a search engine is up-to-date.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Far, far away
    Beans
    2,148
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: OpenVPN works, but no traffic !

    I don't use OpenVPN but you seem to be needing help so I took a look at the openvpn site docs and found this,

    http://openvpn.net/index.php/open-so....html#redirect

    which sounds like what you need to look into for browsing.

    BTW if you are truly needing security I would tend to favour the ssh SOCKS proxy method rather than VPN. On Ubuntu it's easier to use and doesn't depend on SSL Certificates. While SSL is fine for typical cases it is very likely broken as far as surveillance goes and with hundreds of Certificate Authorities (CA) accepted by most software one never can really know who is able to do monitoring unless you use your own CA.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2010
    Beans
    9

    Re: OpenVPN works, but no traffic !

    Quote Originally Posted by lisati View Post
    Please don't start multiple threads on the same question. And if you bump your thread sooner than 24 hours after the last post, those of us who go looking specifically for threads with no answer might easily miss it.
    I appreciate your reply and sorry for bumping the thread.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2010
    Beans
    9

    Re: OpenVPN works, but no traffic !

    Quote Originally Posted by BkkBonaza View Post
    I don't use OpenVPN but you seem to be needing help so I took a look at the openvpn site docs and found this,

    http://openvpn.net/index.php/open-so....html#redirect

    which sounds like what you need to look into for browsing.

    BTW if you are truly needing security I would tend to favour the ssh SOCKS proxy method rather than VPN. On Ubuntu it's easier to use and doesn't depend on SSL Certificates. While SSL is fine for typical cases it is very likely broken as far as surveillance goes and with hundreds of Certificate Authorities (CA) accepted by most software one never can really know who is able to do monitoring unless you use your own CA.
    Thanks for your response

    I read the link you post before but I couldn't find config file for the client

    For ssh Socks it don't see any options for it in the client

    I wish if I can just forward my connection to OpenVPN because the connection is working fine with the server but with no traffic

  8. #8
    Join Date
    Aug 2010
    Beans
    9

    Re: OpenVPN works, but no traffic !

    please help

    I don't want this issue to force me going back to windows 7

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •