Results 1 to 3 of 3

Thread: Wireless suddenly stopped working

  1. #1
    Join Date
    Jul 2010
    Beans
    92
    Distro
    Lubuntu

    Wireless suddenly stopped working

    Hi everyone!

    I'm using Ubuntu 10.04. I was happily connected to internet and surfing some forum, when wireless connection suddenly stopped working.

    Now I can't find any access point, and I'm pretty sure I didn't do anything to justify this behaviour.

    It already happened a month ago, but I had to format my drive, so I didn't really bother to try to solve the problem.

    Anyway. I'm posting here the results of the commands I think I can help with a diagnosis; if something else is needed, please let me know.

    I'm using a different computer to post this thread, so I'm manually writing the output.

    Code:
    sudo iwconfig wlan0
    
    wlan 0     IEEE 802.11bg   ESSID: off/any
               Mode:Managed   Access Point: Not-Associated Tx-Power=20 dBm
               Retry long limit:7  RTS thr:off  Fragment thr:off
               Encryption key:off
               Power Management:off
    
    
    sudo iwlist wlan0 scan
    
    wlan0     No scan results
    Last edited by Odexios; July 24th, 2010 at 07:51 PM.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2010
    Beans
    92
    Distro
    Lubuntu

    Re: Wireless suddenly stopped working

    Ok, I didn't notice the topped thread.

    Here are the additional commands:

    Code:
    lspci
    
    06:00.0 Ethernet Controller [0200]: Atheros Communications Inc. AR5001 Wireless Network Adapter [168c:001c] (rev 01)
    
    sudo lshw -C network
    
     *-network
      description: Wireless interface
      product: Ar5001 Wireless Network Adapter
      vendor: Atheros Communications Inc.
      physical id: 0
      bus info: pci@0000:06:00.0
      logical name: wlan0
      version: 01
      serial: 00:22:43:47:2b:0d
      width: 64 bits
      clock: 3MHz
      capabilities: pm msi pciexpress msix bus_baster cap_list ethernet physical wireless
      configuration: broadcast =yes driver=ath5k latency=0 multicast=yes wireless=IEEE 802.11bg
      resources: irqP19 memory:fe9f0000-fe0fffff
    Hope it can help!

  3. #3
    Join Date
    Jul 2010
    Beans
    92
    Distro
    Lubuntu

    Re: Wireless suddenly stopped working

    Ok, I found the problem; it was the noise floor calibration timeout error linked with Atheros cards (same as here.

    However, I wasn't able to find one single thread with a working solution. The only way I currently have found to make everything work again is to start the system with a previous kernel (.31, I think).

    If anyone has a better idea, I'm all open to suggestions
    Last edited by Odexios; July 24th, 2010 at 10:43 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •