Results 1 to 7 of 7

Thread: Dark background after installation in Intel 845 chipset

  1. #1
    Join Date
    May 2010
    Beans
    11

    Dark background after installation in Intel 845 chipset

    Hello everybody,
    My machine is an Intel 845 chipset family with a P4 2.66Ghz. Processor with 1024Mb RAM.
    I installed Ubuntu 8.10, 8.04 . After complete installation when my PC rebooted I got a logon screen that worked, but only got a dark background and a mouse pointer. The mouse pointer was functional, but no menu items or icons were present.

    Is it a graphics related issue ? How can i resolve it ?
    Or is it not possible to install both the above ubuntu version or hiher version on my above mentioned PC configuration ?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    Hidden!

    Re: Dark background after installation in Intel 845 chipset

    804 is still supported. did you run the live cd without installing to be sure it worked?

  3. #3
    Join Date
    May 2010
    Beans
    11

    Re: Dark background after installation in Intel 845 chipset

    Quote Originally Posted by jerrrys View Post
    804 is still supported. did you run the live cd without installing to be sure it worked?
    No i didnt !
    But i need a clean complete installation !

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UK
    Beans
    1,802
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Dark background after installation in Intel 845 chipset

    10.04 is the new LTS. Give the livecd with that version a try. What graphics chip set do you have - if its a i8xxx then don't use the lts. Suggest stick to karmic 9.10.

  5. #5
    Join Date
    May 2010
    Beans
    11

    Re: Dark background after installation in Intel 845 chipset

    Quote Originally Posted by davidmohammed View Post
    10.04 is the new LTS. Give the livecd with that version a try. What graphics chip set do you have - if its a i8xxx then don't use the lts. Suggest stick to karmic 9.10.
    Even 9.10 is also not running properly !
    dark background with a mouse pointer is what it appears to be after the installation !!!
    How to check what graphics chip i have ?

  6. #6
    Join Date
    May 2010
    Beans
    11

    Re: Dark background after installation in Intel 845 chipset

    I again did a clean install of 8.04 and fortunately 8.04is working well .
    But the problem still remains with later versions ....
    still searching for solutions !
    If any body would like to suggest feel free !

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UK
    Beans
    1,802
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Dark background after installation in Intel 845 chipset

    Quote Originally Posted by cupid View Post
    How to check what graphics chip i have ?
    from a terminal type

    lspci | grep VGA

    if you have an early intel (i8xxx) you will need to boot with

    i915.modeset=1

    or

    i915.modeset=0 in your grub

    if you have other graphics chips you might want to try

    nomodeset
    (press shift on boot to display grub followed by e to edit. Add the above before "quiet splash")

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •