Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 38

Thread: "Waiting for sound system to respond" problem, Ubuntu 10.04

  1. #11
    Join Date
    Jun 2007
    Beans
    19

    Re: "Waiting for sound system to respond" problem, Ubuntu 10.04

    I would add that I have purged pulseaudio. However, when I try to delete the ".pulse" directory it simply reappears. It's very strange. I don't have a chance to reboot to see if it works because it reappears too quickly.

  2. #12
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Philadelphia
    Beans
    49
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Talking Re: "Waiting for sound system to respond" problem, Ubuntu 10.04

    i too was having the same problem when loggong into my defaut user, and after trying a million different things i found this thread, and i am glad i did! i too went into the home folder, viewed hidden files, and deleted ".pulse" and restarted. the problem seems to be completely solved and the .pulse folder is back where it was before i deleted it. thank you for the help. thanks everybody. i LOVE ubuntu... had this been a Windows problem they likely would have tried to con us into buying something.

  3. #13
    Join Date
    May 2010
    Beans
    107
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: "Waiting for sound system to respond" problem, Ubuntu 10.04

    thanks I screw something in it too

    and got that message that couldn't get repaired back

    but as I deleted hardware wasn't as it should be so ( luckily I backed up files ) files that needed to be deleted were:

    70c36bbaf3b9fb67504ec28b4ce2dc1c-default-sink
    70c36bbaf3b9fb67504ec28b4ce2dc1c-default-source
    70c36bbaf3b9fb67504ec28b4ce2dc1c-stream-volumes.tdb

    other files were from equaliser and others I don't know this files reproduce itself again very fast so deleting this files isn't that bas I just think so not

    if it helps anyone

    thanks for helpers --> (delete .pulse)
    19.9.2012 moved from noob distro to Fedora after 3 years
    thank you all in learning Linux expirience

  4. #14
    Join Date
    May 2010
    Beans
    107
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: "Waiting for sound system to respond" problem, Ubuntu 10.04

    Quote Originally Posted by rottenart View Post
    I would add that I have purged pulseaudio. However, when I try to delete the ".pulse" directory it simply reappears. It's very strange. I don't have a chance to reboot to see if it works because it reappears too quickly.
    yes but not same files so if you screw anything up and delete that files as I did you loose data that screw things
    19.9.2012 moved from noob distro to Fedora after 3 years
    thank you all in learning Linux expirience

  5. #15
    Join Date
    Mar 2011
    Beans
    1

    Smile Re: "Waiting for sound system to respond" problem, Ubuntu 10.04

    worked fine for me thanks......

  6. #16
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Mexico
    Beans
    74
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: "Waiting for sound system to respond" problem, Ubuntu 10.04

    Sorry dudes im using 10.10 but when I delete that folder it suddenly reappears. I purged pulseaudio, should I do something like "sudo apt-get uninstall pulseaudio"? Or what? I followed the "Decently removing pulse" guide but the folder still reappears. Thanks

  7. #17
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Maize, KS USA
    Beans
    55
    Distro
    Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

    Re: "Waiting for sound system to respond" problem, Ubuntu 10.04

    Wow! From May 2010 to March 2011 and we are still having trouble with something as fundamental as sound. That problem fell on me out of the clear blue sky, (if you don't count doing updates as something that would screw up a supposedly bullet proof operating system). I could hear audio on You Tube one day and zip the next, plus my display kept going gray and would not respond to mouse clicks. I followed the suggestion to add to the startup programs as shown early in this seed but it did not work. Then I followed the suggestion to delete .pulse and things were back to normal after I got into Sound Preferences and redid the settings that had gone off into la-la land. Mark one down for Ubuntu, mark one up for the Forums.

  8. #18
    Join Date
    Aug 2008
    Beans
    89
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: "Waiting for sound system to respond" problem, Ubuntu 10.04

    Same issue. The trouble started after moving my home folder from a 10.04 box to a 10.10 install. Renaming ~/.pulse and rebooting worked for me. I suspect a reboot is not necessary, but I had to reboot anyway...

  9. #19
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    11

    Re: "Waiting for sound system to respond" problem, Ubuntu 10.04

    Using Ubuntu 10.10

    Purging/deleting the .pulse folder from my home directory did the job.

  10. #20
    Join Date
    Mar 2011
    Beans
    4
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: "Waiting for sound system to respond" problem, Ubuntu 10.04

    Quote Originally Posted by Ubuk2008 View Post
    Unfortunately, this method did not help me. What helped me was the following:

    1. Go to 'Home' folder by clicking the 'Places' menu
    2. press Ctrl + H to reveal hidden folders
    3. delete the '.pulse' folder
    4. restart

    Hope this helps someone

    thanks for the methods, it's resolve my problem

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •