Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: 10.04 low graphics mode after update

  1. #1
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    6

    10.04 low graphics mode after update

    I installed 10.04 fresh on a system, and it worked fine, graphics loaded correctly, X was happy.

    After running apt-get update, apt-get dist-upgrade, it still seemed to work, but after a few reboots it goes into "Low Graphics Mode" and refuses to come out.

    None of the choices offered actually do anything useful; all I can get is a command prompt.

    root@clientdisplay0018:~# service gdm restart
    restart: Unknown instance:

    doesn't do anything. startx runs, but seems to use fb. My video card is a simple 82G35:

    root@clientdisplay0018:~# lspci
    00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82G35 Express DRAM Controller (rev 03)
    00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82G35 Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
    00:02.1 Display controller: Intel Corporation 82G35 Express Integrated Graphics Controller (rev 03)

    The same exact hardware works fine in 8.04, and works with 10.04 right after install from the ISO. I'm not sure what is making X think it has to go into failsafe mode; as far as I can tell there are no logs on when it decides to do that.

    I reported this similar bug here:

    https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...au/+bug/563191

    but this is not an NVidia system, it's a simple Intel one. Perhaps the problem is elsewhere?

  2. #2
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Rawalpindi, Pakistan
    Beans
    5,666
    Distro
    Ubuntu Gnome Development Release

    Re: 10.04 low graphics mode after update

    Hi.

    I am having the same problem. Posted it a couple of days ago on forums but still got no answer. Disappointing.....

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1482841

  3. #3
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sweden
    Beans
    24
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: 10.04 low graphics mode after update

    Same problem here, except i updated from 9.10 to 10.04 and i never got to high resolution on 10.04, i had all working fine on 9.10 and older.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Kolkata
    Beans
    285
    Distro
    Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn

    Re: 10.04 low graphics mode after update

    Same Problem. I'm also getting low-graphics mode error.

    I tried

    sudo dpkg -reconfigure -phigh xserver.xorg

    But didn't worked

    using the command startx seems that it initialized KDE but didn't get any results.
    kIlL pIrAcY....................sTeAl OrIgInAl Cd's

  5. #5
    wojox is offline I Ubuntu, Therefore, I Am
    Join Date
    Apr 2009
    Beans
    8,630

    Re: 10.04 low graphics mode after update

    Is everyone using Intel?

  6. #6
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sweden
    Beans
    24
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: 10.04 low graphics mode after update

    I have Ati Radeon, cant remember what its name was but its not so new.

  7. #7
    wojox is offline I Ubuntu, Therefore, I Am
    Join Date
    Apr 2009
    Beans
    8,630

    Re: 10.04 low graphics mode after update

    Quote Originally Posted by Otu View Post
    I have Ati Radeon, cant remember what its name was but its not so new.
    Sorry Otu, I have nvidia and I just reinstalled the driver after the last kernel upgrade broke the video driver I downloaded and installed from their site.

    I have no Ati experience.

  8. #8
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sweden
    Beans
    24
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: 10.04 low graphics mode after update

    Also seems like ubuntu is failing to recognize my monitor.. i have LG Flatron w1934s and its saying i have Goldstar Company 19", maybe thats nothing as i really do have 19" monitor, well i hope this gets solved fast.

  9. #9
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Kolkata
    Beans
    285
    Distro
    Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn

    Re: 10.04 low graphics mode after update

    I'm using NVIDIA 9500GT.

    Thread by me for same problem http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1487915
    Last edited by krishnandu.sarkar; May 19th, 2010 at 07:31 PM.
    kIlL pIrAcY....................sTeAl OrIgInAl Cd's

  10. #10
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sweden
    Beans
    24
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: 10.04 low graphics mode after update

    System testing is telling me this:
    Code:
    This display is using the following resolution:
    
    ERROR: xrandr -q should return a single line with '*'
    
    Is this acceptable for your display?
    help anyone?

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •