Results 1 to 2 of 2

Thread: Monodevelop 2.4 - run tests remains disabled

  1. #1
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Netherlands
    Beans
    207
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Exclamation Monodevelop 2.4 - run tests remains disabled

    Hi guys,

    I'm pretty puzzled here. I've installed monodevelop, which runs quite nice I must say.

    However, the problem is that I can't get the "run tests" button enabled.

    I've google-d the issue, but apparently I am the only person with this issue. I also gave the monodevelop-list a try, but no response.

    Does anybody has a clue what to do to get this working?

    I have:
    - created a new solution
    - created a test project
    - added the nunit.Core & nunit.Framework references to the test project
    - switched to the unit test view
    - wrote Test class skeletons with [TestFixture]'s and [Test]'s.
    Result: disabled "run tests" button.

    Installed packages:
    - monodevelop
    - monodevelop-nunit

    Hope somebody can get me further.

    Thanks in advance.

    Bas

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Netherlands
    Beans
    207
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Monodevelop 2.4 - run tests remains disabled

    Oh god, found this completely by accident.

    Apparently, if you right click the test-project and select "Run item", it does something (no clue what) and the "run test" button is magically enabled.

    Restarting monodevelop results in a disabled button of course. The "Run item" workaround does the trick again.

    I am still very curious about:
    - if others have this very same issue
    - if there a other solutions for this problem
    - if this is a bug, or if this is some misconfiguration

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •