Results 1 to 9 of 9

Thread: Botting problems

  1. #1
    Join Date
    Mar 2010
    Beans
    5

    Botting problems

    I am an Ubuntu beginner. I am having a problem booting Ubuntu. I installed a webcam yesterday and it worked great, but when I restart Ubuntu it stays/freezes in the log in screen. However when I unplug the webcam from the usb port and turn the computer back on the Ubuntu will boot as usual. How can I fix this problem? Thanks

  2. #2
    Join Date
    Aug 2007
    Beans
    463
    Distro
    Lubuntu Development Release

    Re: Botting problems

    Does everything work if you plug the webcam in and use it after you boot?

    Thanks.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2010
    Beans
    5

    Re: Botting problems

    Yes everything works fine after I plug the camera back in. Thanks

  4. #4
    Join Date
    Jan 2007
    Beans
    6,543
    Distro
    Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: Botting problems

    Check the boot order in your BIOS, make sure USB either isn't in the list, or has a lower priority than your hard drive. Having USB devices plugged in can confuse some motherboards if they're set to boot from USB.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2007
    Beans
    463
    Distro
    Lubuntu Development Release

    Re: Botting problems

    Quote Originally Posted by Paqman View Post
    Check the boot order in your BIOS, make sure USB either isn't in the list, or has a lower priority than your hard drive. Having USB devices plugged in can confuse some motherboards if they're set to boot from USB.
    I would disable it entire if the option is given (after all, he is getting to the login screen before it freezes so it is booting from the HDD).

  6. #6
    Join Date
    Mar 2010
    Beans
    5

    Re: Botting problems

    I disabled the USB booting option in the BIOS and still does the same thing. As soon as the Ubuntu log in starts, the webcam turns on and then it freezes the the system. It does not go beyond this point. Then I turned the computer off and unplug the usb cable for the camera and started normally.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2010
    Beans
    5

    Re: Botting problems

    Is there any way to disable the webcam, so is not set up as an start up application. I think that the problem is there, because once the ubuntu log in comes up, the camera turns on and the booting process freezes up and if I unplug the camera it will continue to boot.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    surrey uk
    Beans
    2,057
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Botting problems

    If you go into system preferences there is a tab start up applications have a look in there for camara then untick it see if that works
    DUAL BOOT XP & Natty, Trying LFS

  9. #9
    Join Date
    Mar 2010
    Beans
    5

    Re: Botting problems

    Thanks for your help. I found one that was referring to the camera. I unchecked it and it worked!

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •