Results 1 to 3 of 3

Thread: xsane stopped working

  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Glos, UK
    Beans
    289
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    xsane stopped working

    Recently (at some point in the last month) xsane has stopped detecting my MFP (HP Deskjet F2280). My setup has not had any hardware changes and the only software changes in that time have been the periodic Synaptic updates. Before this hiccup all had been well for over a year.

    If I run xsane it thinks a while (10 sec?) and tells me in a little panel no devices were detected.

    If I run lsusb, it finds the device, but after all it is a printer/scanner and the printing function continues to be OK so this is not a surprise - I do not know enough to understand all the lsusb output to know if anything is amiss in the detail.

    What is it that xsane needs so that it detects the device as a scanner? Is there a file or specific stuff in a file which I could get from an old backup or edit (carefully!) by hand?

    I don't need the scanning function often enough to pin down what might have done the mischief.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Glos, UK
    Beans
    289
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: xsane stopped working

    bump

  3. #3
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Glos, UK
    Beans
    289
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: xsane stopped working

    Maybe this belongs under 'Hardware and Laptops' so I've copied it there and marked this one as solved (although at the time of writing it isn't)

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •