Results 1 to 2 of 2

Thread: ATI Mobility M6 LY, broken in Karmic?

  1. #1
    Join Date
    Apr 2006
    Beans
    88

    Cool ATI Mobility M6 LY, broken in Karmic? [SOLVED]

    Well I purposefully never upgraded my laptop (Thinkpad R40, with the card in the topic) mainly because I had the compiz working fine. I decided that I was going to go ahead with the upgrade though, mainly because I am in that kind of a mood, heh.

    Anyway, it seems that the FGLRX drivers are completely broken, and the open-source RADEON drivers enable, but just give me unusable graphical glitches, screen redraw, etc. I have tried doing everything I could think of, scouring the forums. Right now I am running with MESA in 2d, and it's usuable. I miss my compiz though.

    I was surprised to see that xorg.conf is completely not needed now? How is one to change the drivers and settings now? Is it all done via the kernel? I also tried using EnvyNG in text mode, it appeared to installed the FGLRX drivers correctly, but on boot, it goes to a "low graphics mode" and is unusable. Anyone who can help or at least point me in the right direction, that would be greatly appreciated!
    Last edited by J-Rod; March 25th, 2010 at 03:05 PM. Reason: fixed the issue

  2. #2
    Join Date
    Apr 2006
    Beans
    88

    Re: ATI Mobility M6 LY, broken in Karmic?

    Ok, well after trying A LOT of things, including envyng,edgers, downgrading to the old Jaunty and Hardy mesa drivers... and some other stuff I forgot, I finally managed to get compiz working again.

    At the moment, I am still running on the Hardy drivers, mainly because I know that they were the last ones that didn't give me much trouble. The modeset with KMS simply doesnt work with this card, and until I found this page,

    https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...ti/+bug/416001

    I wasn't even able to generate a working xorg.conf, my old one was gone due to my idiocy of not backing it up before a major upgrade. Anyway, working xorg with thinkpad r40, Mobility 7000/M6 LY. Hopefully this will help someone else out that may be having the same issue!

    Code:
    Section "Module"
    	Load	"dri"
    	Load	"GLcore"
    EndSection
    
    Section "Device"
            Identifier "ATI Technologies Inc Radeon Mobility M6 LY"
            Driver "ati"
            BusID "PCI:1:0:0"
            Option "AGPMode" "4"
            Option "AGPSize" "64" # default: 8
            Option "RingSize" "8"
            Option "BufferSize" "2"
            Option "EnablePageFlip" "True"
            Option "EnableDepthMoves" "True"
     Option "SWcursor" "off" #Faster than default (on)
     Option "AccelMethod" "EXA" #or XAA, which is the default and may be more stable
     Option "DynamicClocks" "on"
     Option "BIOSHotkeys" "on"
            Option "RenderAccel" "true" # Enables hardware acceleration
            Option "DynamicClocks" "on" # Adds clock scalability / power management for the video card
    EndSection

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •