Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: Sony Vaio E series VPCEB1Z0E

  1. #11
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    40
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Sony Vaio E series VPCEB1Z0E

    How did you go about upgrading alsa?

  2. #12
    Join Date
    Feb 2009
    Beans
    4

    Re: Sony Vaio E series VPCEB1Z0E

    Quote Originally Posted by birdmanuk View Post
    How did you go about upgrading alsa?
    Download the latest alsa driver : <http://alsa-project.org/main/index.php/Download#Latest_Software_Source_Releases>
    Direct link to the tarball that has the fix: <ftp://ftp.alsa-project.org/pub/driver/alsa-driver-1.0.23.tar.bz2>
    Download the tarball and unzip it to a folder. From terminal navigate to the this folder
    Then type
    ./configure
    make
    sudo make install
    alsamixer


  3. #13
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Belgium
    Beans
    299
    Distro
    Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

    Re: Sony Vaio E series VPCEB1Z0E

    Quote Originally Posted by birdmanuk View Post
    Just a quick update, graphics now work in Lucid. Although still having issues with sound. I believe it's being worked on.
    Hi!

    Not trying to hijack your thread here, but did it work out of the box with new updates, or did you do something special?

    Thanks!
    PEBKAC - Problem Exists Between Keyboard And Chair

  4. #14
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    40
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Sony Vaio E series VPCEB1Z0E

    Rackstar,

    I just did a fresh install of 10.04. on reboot, I had a restricted driver pop up. Installed that and all was OK.

    Just no sound. I'm keen to wait for a .deb to get sound working.

  5. #15
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    40
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Sony Vaio E series VPCEB1Z0E

    I compiled alsa, rebooted and got sound at boot, but once I logged in, no sound again

  6. #16
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    London
    Beans
    94
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Sony Vaio E series VPCEB1Z0E

    open a terminal, type "alsamixer" and make sure that none of the levels are at zero

  7. #17
    Join Date
    Jun 2005
    Beans
    12

    Re: Sony Vaio E series VPCEB1Z0E

    Detailed instructions for installing latest alsa can be found at,

    http://monespaceperso.org/blog-en/20...id-lynx-10-04/

    Your laptop may have the ATI HD soundcard for digital out and intel 5 series 3400 or similar soundcard for analog output. It may be the intel soundcard that you will be using for your normal audio from laptop.

  8. #18
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    40
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Sony Vaio E series VPCEB1Z0E

    Digging up this thread again to see if anyone has installed 11.10 in the E series.

    So far it feels like a step backwards Although I have graphics working, it's not as crisp as it was in 10.10, also battery life has been reduced dramatically. I have also enabled scrolling on the touchpad, it doesn't seem to be working though.

    Apart from that it's very fast to boot - (really slow to shutdown), still getting used to Unity.

    Anyone else upgraded (I did fresh install btw)

  9. #19
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Magic City of the Plains
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Xubuntu 14.10 Utopic Unicorn

    Re: Sony Vaio E series VPCEB1Z0E - ATI Mobility Radeon HD 5470

    Closed. Please start a new thread for your question.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •