Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: WUBI not working!

  1. #1
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    9

    Exclamation WUBI not working!

    Hey guys (and girls)!
    WUBI isn't working at me - I really don't know what can be wrong - it has worked before, but after i removed ubuntu and I now want it again, WUBI just isnt working. I get this error message:



    Which does mean on english:
    There is no disc in the disc-drive. Insert a disc in \Device\Harddisk1\DR1.

    I really don't understand what's wrong, and to close that window i need to go into the task manager and close pyrun.exe.
    I have my Ubuntu 9.10 with WUBI on a CD disc, so it can't be that?

    Uhm, I hope someone can help me - I would really appreciate it

    Oh, by the way, my OS is : Windows Vista 64-bit.

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    9

    Re: WUBI not working!

    Bump

  3. #3
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Phoenix
    Beans
    991
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: WUBI not working!

    MrDanielson,

    If you install Wubi from here: http://wubi-installer.org/ there is no need to use a CD.

    This doesn't answer why it is not working the way you are trying, but it does install Wubi for you. You do, of course, need to defrag a couple of times before you install Wubi.

    Here is some more information: https://wiki.ubuntu.com/WubiGuide and: http://wubi-installer.org/faq.php

    It's been a while since I used Wubi, but these instructions seem to be correct- #'s 3 & 4 here inparticularly (for installing from CD): http://seogadget.co.uk/the-ubuntu-installation-guide/. (Of course if your CD is not being recognized,they don't really matter.)

    Edit: More information
    Last edited by jmszr; February 27th, 2010 at 06:56 PM.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SW Forida
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: WUBI not working!

    After you install it you will want to run this fix.

    Fix for grub2 problem with wubi
    http://sourceforge.net/apps/mediawik...lems:Wubi_9.10
    For more info on UEFI boot install & repair - Regularly Updated :
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2147295
    Please use Thread Tools above first post to change to [Solved] when/if answered completely.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    9

    Re: WUBI not working!

    Hmm, I tried all you guys wrote but didn't work. Oh well at least it started the installation this time but crashes after some time and says:


    I dont know if i should upload the file?

  6. #6
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Porirua, New Zealand
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu

    Re: WUBI not working!

    Edit: accidental double post.
    Last edited by lisati; February 28th, 2010 at 06:06 PM.
    Forum DOs and DON'Ts
    Never assume that information you find using a search engine is up-to-date.
    Please use CODE tags.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Porirua, New Zealand
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu

    Re: WUBI not working!

    Quote Originally Posted by MrDanielson View Post
    Hey guys (and girls)!
    WUBI isn't working at me - I really don't know what can be wrong - it has worked before, but after i removed ubuntu and I now want it again, WUBI just isnt working. I get this error message:



    Which does mean on english:
    There is no disc in the disc-drive. Insert a disc in \Device\Harddisk1\DR1.

    I really don't understand what's wrong, and to close that window i need to go into the task manager and close pyrun.exe.
    I have my Ubuntu 9.10 with WUBI on a CD disc, so it can't be that?

    Uhm, I hope someone can help me - I would really appreciate it

    Oh, by the way, my OS is : Windows Vista 64-bit.

    Thanks
    The error could be related to this: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/365881
    Forum DOs and DON'Ts
    Never assume that information you find using a search engine is up-to-date.
    Please use CODE tags.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    9

    Re: WUBI not working!

    Quote Originally Posted by lisati View Post
    The error could be related to this: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/365881
    Thanks, but it didn't help

  9. #9
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    9

    Re: WUBI not working!

    bump 8)

  10. #10
    Join Date
    Mar 2010
    Beans
    3

    Smile Re: WUBI not working!

    Quote Originally Posted by MrDanielson View Post
    Hmm, I tried all you guys wrote but didn't work. Oh well at least it started the installation this time but crashes after some time and says:


    I dont know if i should upload the file?
    The same error message appeared to me and i solved it cleaning up the registry and everything with CCleaner and running Wubi as the Administrator.
    Hope it work for you too!

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •