Results 1 to 3 of 3

Thread: Really low sound for mythVideo

  1. #1
    Join Date
    Jan 2008
    Beans
    80

    Really low sound for mythVideo

    I'm using onboard audio to feed a 2.1 analog speaker system on 9.10.
    I notice that alsamixer has the master set back at 75-80% after reboot even if I do a:
    sudo alsactl store

    Some other people mention putting -af volnorm on the mplayer command line but it doesn't seem to do anything for the "Internal" plugin.

    So how can I get better volume? Everything is up at 100% and I can barely hear it.

    Also how can I make alsamixer keep the master volume up?

    I'm using ripped DVDs, don't have any liveTV.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Christchurch, NZ
    Beans
    3,239

    Re: Really low sound for mythVideo

    I am not sure why your settings are not sticking, but the PCM setting in alsamixer is also relevant. Make sure its not down low.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Beans
    80

    Re: Really low sound for mythVideo

    I have maxed up the PCM volume as well.

    It seems that other videos have a decent sound level but ripped DVDs have a really low volume. Perhaps it is the DTS soundtrack? As I said I am only use an analog 2 speaker + sub setup and I really can't hear it.

    Is there a way to do volume normalization with the "internal" plugin video player?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •