Results 1 to 4 of 4

Thread: glxgears is not working

  1. #1
    Join Date
    Feb 2010
    Beans
    27

    glxgears is not working

    Hope someone can help me. When I run glxgears I get the following message:

    Code:
    dave@dave-laptop:~$ glxgears
    X Error of failed request:  BadRequest (invalid request code or no such operation)
      Major opcode of failed request:  135 (GLX)
      Minor opcode of failed request:  19 (X_GLXQueryServerString)
      Serial number of failed request:  16
      Current serial number in output stream:  16
    I guess this is indicative of an underlying problem with X11. However, I have no idea how to solve this or, indeed, where to start.

    Any help appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    England
    Beans
    Hidden!

    Re: glxgears is not working

    Have a look at your hidden xsession-errors file in home. In a normal install of ubuntu it will be only a few Kb in size, rising fast when errors occur. Mine has never gone above about 1Mb, and that was when a repeating error appeared after trying an impossible task.

    The file can be a bit hard to decode what is meant, and there are often a number of spurious errors shown, which are either unimportant or are not even errors at all, but simply logs of what happened. It may, however, give you a clue about where to start looking.

    You could also try purging, and reinstalling mesa-utils, which is the package containing glxgears.
    Last edited by ajgreeny; February 22nd, 2010 at 05:04 PM.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2010
    Beans
    27

    Re: glxgears is not working

    Thanks for the advice. The .xerror-session file is 6.4 kB in size.

    I suspect that this is related to the fact that I cannot activate the ATI/AMD proprietary FGLRX drivers.

    They seem to be installed:

    [CODEdave@dave-laptop:~$ sudo apt-get install xorg-driver-fglrx
    Reading package lists... Done
    Building dependency tree
    Reading state information... Done
    xorg-driver-fglrx is already the newest version.
    0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.][/CODE]

    I then try to activate the drivers by going to System -> Administration -> Hardware Drivers. Upon pressing the Activate button I get the message
    Sorry, installation of this driver failed. Please have a look at the log file for details: /var/log/jockey.log
    Has anyone else experienced this issue?

  4. #4
    Join Date
    Feb 2010
    Beans
    27

    Re: glxgears is not working

    I was able to solve this problem by trawling through the google search results. The solution, in case you come across this post, can be found at http://nava-azura.blogspot.com/2009/...ary-fglrx.html

    Now I have glxgears working!!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •