Results 1 to 6 of 6

Thread: Arghh...Dont make me install windows, please!

  1. #1
    Join Date
    Jan 2010
    Beans
    2

    Angry Arghh...Dont make me install windows, please!

    So, here it is. Skype+Logitech Quickcam=no video. Lsusb shows webcam, other linux apps can use it, but skype cant. i checked in the skype>options and made sure to set vid settings correct, turned on, etc. im running KK, this is my first adventure into linux in 13years. please help, i really was enjoying being microsoft free.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Bullet Hell
    Beans
    Hidden!

    Re: Arghh...Dont make me install windows, please!

    There are a TON of quickcam models. what is yours?

    Also, did you check this?

    https://wiki.ubuntu.com/SkypeWebCams

  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Ireland
    Beans
    362
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Arghh...Dont make me install windows, please!

    Can you tell us if it works in Cheese?

  4. #4
    Join Date
    Sep 2009
    Beans
    2,330

    Re: Arghh...Dont make me install windows, please!

    open a terminal type ( gstreamer-properties ) click enter
    click video try v4l1 or v4l2
    now get a program to use it with
    is a lot of programs to use a webcam with

    cheese wxcam xawtv to name a few


    just think

    to use windows
    open 2 doors
    1 to bring in new computer
    2 to get rid of old computer
    all windows to get rid of all the disk you paid for enjoy

  5. #5
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    NYC
    Beans
    2,179
    Distro
    Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Arghh...Dont make me install windows, please!

    If you find the webcam works in Cheese, then follow this tutorial for Skype
    If the only reason you think your software is better is because it's FOSS, you need to write better software

  6. #6
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Thailand
    Beans
    1,667
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Wink Re: Arghh...Dont make me install windows, please!

    I have had a problem with Karmic not recognizing my Logitech Quickcam for Notebooks Pro.

    It has worked flawlessly in previous releases.

    I have discovered if you plug-in the camera before booting-up my PC it works fine.

    May be worth you trying the same if you haven't previously done so.

    I realize that this is just a work-around, but it may suffice, until a permanent fix comes out.

    Regards,
    Roger
    There are only two things in life that are mandatory.
    Birth and Death.
    Everything else is optional.
    Ubuntu User #10495

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •