Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: VNC - remote desktop does not refresh

  1. #1
    Join Date
    Feb 2007
    Beans
    771
    Distro
    Ubuntu Development Release

    VNC - remote desktop does not refresh

    Hi

    I have just started playing with VNC and after some trial and error I can access the 'remote' machine (actually it is next to the 'local' one). I get to see the display and can move the mouse and 'send' mouse clicks to the remote machine. This has the expected effect on the remote machine but the display on the local machine stays exactly the same. For example, if I click on the icon for google chrome on the desktop of remote machine, chrome starts on that box, but the display on local stays as the desktop. Any Clues?

    TIA
    To err is human, but not uniquely so.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    surrey uk
    Beans
    2,057
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: VNC - remote desktop does not refresh

    Hi not sure what you mean do u expect the program to appear on local machine as well as remote machine?

  3. #3
    Join Date
    Feb 2007
    Beans
    771
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: VNC - remote desktop does not refresh

    I mean I expect changes on the remote machine to appear in the local machine window of the vnc client. What happens is that the display on the local machine does not change from how the remote machine looked at the moment of accessing via VNC (this is happening with both vinagre and xvnc4viewer by the way)
    Last edited by ubername; January 17th, 2010 at 12:16 PM.
    To err is human, but not uniquely so.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    South Africa
    Beans
    143

    Re: VNC - remote desktop does not refresh

    I have a similar problem and made a post http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1383388

    The problem I have is that my remote viewer to Ubuntu doesn't work from my laptop. I am not sure if this is as a result of updating the nvidia drivers. (link to post http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1379251

    I can view remotely but the mouse cursor only works on the ubuntu machine and not my laptop, the screen doesn't change on my laptop once the viewer is loaded in the ubuntu machine so moving the mouse on the laptop moves on the both machines but doesn't control from the laptop.

    Secondly the keypad from my laptop works externally, so I can type on my laptop and it shows on the ubuntu machine.

    Lastly, the screen on my laptop doesn't change with the ubuntu machine.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    UK - Leicestershire
    Beans
    42
    Distro
    Ubuntu

    Re: VNC - remote desktop does not refresh

    Quote Originally Posted by ubername View Post
    Hi

    I have just started playing with VNC and after some trial and error I can access the 'remote' machine (actually it is next to the 'local' one). I get to see the display and can move the mouse and 'send' mouse clicks to the remote machine. This has the expected effect on the remote machine but the display on the local machine stays exactly the same. For example, if I click on the icon for google chrome on the desktop of remote machine, chrome starts on that box, but the display on local stays as the desktop. Any Clues?

    TIA
    I have been experiencing exactly the same problem with a number of releases of Ubuntu. Whether its when I'm using VNC from my iPhone or logging in from another Ubuntu machine. I see no refresh on the client end, but if I watch the machine which I log into I see the mouse move as normal.

    Would be interested if anyone can come up with a fix for this. Very annoying!
    Ubuntu 10.10

  6. #6
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    South Africa
    Beans
    143

    Re: VNC - remote desktop does not refresh

    I got a solution via my post http://ubuntuforums.org/showthread.p...37#post8678737

    Remove the desktop effects via preferences/appearence/visual effects and it sorts the problem out.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2006
    Beans
    19

    Re: VNC - remote desktop does not refresh

    I had the same problem but turning off visual effects on the remote machine did not fix it.

    Both machines are running Ubuntu 9.10.

    I solved it by installing gnome-rdp on the local machine, along with having visual effects on the remote machine turned off.

    I like this viewer better than the default viewer and it seems to be faster.

  8. #8
    Join Date
    Feb 2007
    Beans
    771
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: VNC - remote desktop does not refresh

    Removing Desktop Effects worked for me. Marking as 'Solved'
    To err is human, but not uniquely so.

  9. #9
    Join Date
    May 2008
    Beans
    105

    Re: VNC - remote desktop does not refresh

    Quote Originally Posted by ubername View Post
    Removing Desktop Effects worked for me. Marking as 'Solved'
    Worked for me also.
    Is there any workaround if I still want to have desktop effects enabled? I'm running Ubuntu 9.10 64 and connecting with VNC from my windows xp laptop.

  10. #10
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    New York, NY
    Beans
    152
    Distro
    Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

    Re: VNC - remote desktop does not refresh

    Quote Originally Posted by ubername View Post
    Removing Desktop Effects worked for me. Marking as 'Solved'
    Worked for me as well. Thanks for the tip.

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •