Page 1 of 19 12311 ... LastLast
Results 1 to 10 of 184

Thread: Tevii S660 DVB-S2 USB

  1. #1
    Join Date
    Jan 2010
    Beans
    2

    Tevii S660 DVB-S2 USB

    Hi,

    I have problem to get my Tevii S660 to work with Mythbuntu. I have downloaded the linux driver from tevii's support site. I think I have installed them correct (I'm a newbiw on linux). I copy the .fw files to /lib/firmware and the I run make && make install

    When I run mythtv-setup I can't se my tuner under "Capture cards"

    Anyone who has get this work with S660? Any idea of what I'm doing wrong?

    BR,
    Micke

  2. #2
    Join Date
    Dec 2007
    Beans
    1

    Re: Tevii S660 DVB-S2 USB

    Hi Mickie,

    I managed to install this OK the other day with MythBuntu, the only thing that almost tripped me up was I needed to run the make commands as root, this failed as the second command isn't run as root:

    Code:
    sudo make && make install
    I ran it as two separate lines like this which worked:

    Code:
    sudo make
    sudo make install
    HTH
    Simon

  3. #3
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Ireland
    Beans
    12
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Tevii S660 DVB-S2 USB

    I did this and it all compiled and installed correctly I think.

    No /dev/dvb* and dmesg reports:

    Code:
    [  107.540029] usb 1-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 1
    [  107.672963] usb 1-2: configuration #1 chosen from 1 choice
    [  107.673312] dvb-usb: found a 'TEVII S660 DVBS2 USB2.0' in cold state, will y to load a firmware
    [  107.673326] usb 1-2: firmware: requesting dvb-usb-teviis660.fw
    [  107.695867] dvb-usb: downloading firmware from file 'dvb-usb-teviis660.fw'
    [  107.695881] usb 1-2: firmware: requesting dvb-usb-teviis660.fw
    [  107.732673] teviis660: start downloading TEVIIS660 firmware
    [  107.832233] teviis660: error while transferring firmware
    [  107.832244] teviis660: could not restart the USB controller CPU.
    [  107.832249] teviis660: could not restart the USB controller CPU.
    [  107.937710] usb 1-2: USB disconnect, address 113

  4. #4
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Ireland
    Beans
    12
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Tevii S660 DVB-S2 USB

    Looking at syslog and it seems to be some problem with loading firmware and vmap and vmalloc.

    Can anybody help with this?

    Code:
    Jan 29 08:50:59 AOK-mythtv kernel: [52241.668035] usb 1-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 55
    Jan 29 08:50:59 AOK-mythtv kernel: [52241.804401] usb 1-2: configuration #1 chosen from 1 choice
    Jan 29 08:50:59 AOK-mythtv kernel: [52241.805268] dvb-usb: found a 'TEVII S660 DVBS2 USB2.0' in cold state, will try to load a firmware
    Jan 29 08:50:59 AOK-mythtv kernel: [52241.805282] usb 1-2: firmware: requesting dvb-usb-teviis660.fw
    Jan 29 08:50:59 AOK-mythtv kernel: [52241.832918] dvb-usb: downloading firmware from file 'dvb-usb-teviis660.fw'
    Jan 29 08:50:59 AOK-mythtv kernel: [52241.832932] usb 1-2: firmware: requesting dvb-usb-teviis660.fw
    Jan 29 08:50:59 AOK-mythtv kernel: [52241.873490] vmap allocation for size 12288 failed: use vmalloc=<size> to increase size.
    Jan 29 08:50:59 AOK-mythtv kernel: [52241.873507] firmware 1-2: firmware_loading_store: vmap() failed
    Jan 29 08:50:59 AOK-mythtv kernel: [52241.874244] teviis660: did not find the firmware file. (dvb-usb-teviis660.fw) Please see linux/Documentation/dvb/ for more details on firmware-problems.
    Jan 29 08:50:59 AOK-mythtv kernel: [52242.323270] usb 1-2: USB disconnect, address 55

  5. #5
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    UK
    Beans
    241

    Re: Tevii S660 DVB-S2 USB

    Quote Originally Posted by fuzzydunlop View Post
    Looking at syslog and it seems to be some problem with loading firmware and vmap and vmalloc.


    Jan 29 08:50:59 AOK-mythtv kernel: [52241.874244] teviis660: did not find the firmware file. (dvb-usb-teviis660.fw)
    Do you have the firmware file 'dvb-usb-teviis660.fw' in /lib/firmware

    Looking at http://de.gentoo-wiki.com/wiki/TeVii_S660_DVB-S2_USB the card needs two firmware files that can installed using

    Code:
    wget http://www.tevii.com/linux_tevii_ds3000.rar 
    unrar e linux_tevii_ds3000.rar
    sudo cp -p dvb-usb-teviis660.fw /lib/firmware
    sudo cp -p dvb-fe-ds3000.fw /lib/firmware
    (from your log it looks like 'dvb-usb-teviis660.fw' is being requested so I've modified the instructions not to change the name to 'dvb-usb-s630.fw')

  6. #6
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Ireland
    Beans
    12
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Tevii S660 DVB-S2 USB

    Yes. I copied the two fw files you mentioned to /lib/firmware.

    I've just checked and reinstalled but still getting the same errors.

  7. #7
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    UK
    Beans
    241

    Re: Tevii S660 DVB-S2 USB

    This might be a long shot but there's another two files in the rar archive
    dvb-fe-cx24116.fw
    dvb-usb-s630.fw

    Have these been copied to /lib/firmware as well? For the dvb-fe-cx24116.fw if it already exists overwrite with the one in the archive (the version in the Ubuntu packages is corrupt)

  8. #8
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Ireland
    Beans
    12
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Tevii S660 DVB-S2 USB

    Yup...they are there.

    Copied them in again just now, reinstalled the tevii drivers and still the same.

    So now I have installed the tevii and the v4l sources and neither one is working for me. This is driving me nuts.

    I wonder if it is related to 'Module ehci_hcd not found'. When i lsmod | grep hcd there is nothing.
    Last edited by fuzzydunlop; January 29th, 2010 at 11:48 PM.

  9. #9
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Ireland
    Beans
    12
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Tevii S660 DVB-S2 USB

    Has nobody else have a problem with this device?

  10. #10
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    UK
    Beans
    241

    Re: Tevii S660 DVB-S2 USB

    Quote Originally Posted by fuzzydunlop View Post
    ...

    I wonder if it is related to 'Module ehci_hcd not found'. When i lsmod | grep hcd there is nothing.
    That suggests that USB 2.0 isn't working which may cause the problems that you're seeing.

Page 1 of 19 12311 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •