Results 1 to 2 of 2

Thread: Removed pulsaudio to install esound -> gnome-volume-control won start

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Beans
    10

    Removed pulsaudio to install esound -> gnome-volume-control won start

    I was having problems with ubuntu's overall speed so i decided to look for optimization threads here and i've found this. From there i've followed the link to How to Remove Pulse Audio Ubuntu 8.10 (Intrepid Ibex) and decided to give it a try even though it's for 8.10... which obviously was a mistake. I guess you could say i've successfully uninstalled pulseaudio in order to install esound, now everything works faster but i can't seem to open gnome-volume-control (waiting for the sound system to respond)
    $ gnome-volume-control

    ** (gnome-volume-control:6114): WARNING **: Connection failed, reconnecting...

    ** (gnome-volume-control:6114): WARNING **: Connection failed, reconnecting...
    So i guess i should change some line in some file that thinks i'm still using pulseaudio. Would you tell me how to do that?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2007
    Beans
    11,122

    Re: Removed pulsaudio to install esound -> gnome-volume-control won start

    If you're using Karmic/9.10, use this PPA: https://launchpad.net/~dtl131/+archive/ppa (Lucid versions coming soon)
    You want the gnome packages from it. Don't install the (lib)canberra stuff or the portaudio packages, as they're intended for OSS4 users.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •