Results 1 to 10 of 10

Thread: Won't Mount Floppy

  1. #1
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Edinburgh, UK
    Beans
    5
    Distro
    Ubuntu Breezy 5.10

    Won't Mount Floppy

    I've just installed Ubuntu and it won't mount floppys.

    I've also requested help on launchpad: this is what I've got so far

    As I'm about to ask them: how do I uncomment something? I've worked out how to edit source.list, but I simply don't know what to type/delete in order to uncomment.
    In addition, does anyone have any other suggestions for what might be causing the problem-I have successfully downloaded the update that was meant to fix th bug, and it hasn't.

    Thanks for any help!

  2. #2
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    England
    Beans
    Hidden!

    Re: Won't Mount Floppy

    Is your floppy drive listed in /media? If not you will need to add it as a folder named floppy0. You will also need to add the following line to /etc/fstab

    /dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto 0 0

    If you've got none of those give it a try and see what happens.

    To uncomment a line in sources.list you need to remove the # sign in front of the text.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Edinburgh, UK
    Beans
    5
    Distro
    Ubuntu Breezy 5.10

    Re: Won't Mount Floppy

    Thanks!

    Unfortunately it still won't mount.

  4. #4
    Join Date
    May 2005
    Location
    Portugal
    Beans
    57
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: Won't Mount Floppy

    you need to update pmount or something like that.
    search these forums for that problem, iirc the thread will point you to a dapper package, just install that and the problem will go away

  5. #5
    Join Date
    Mar 2005
    Beans
    445
    Distro
    Kubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

    Re: Won't Mount Floppy

    Yes, the package you need is pmount from breezy-backports. In other words, the next version of Ubuntu will have this fixed, but if you want to apply the fix now, you can.

    The instructions are here:
    http://www.ubuntuforums.org/showpost...99&postcount=1

  6. #6
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Edinburgh, UK
    Beans
    5
    Distro
    Ubuntu Breezy 5.10

    Re: Won't Mount Floppy

    I reinstalled ubuntu (as I haven't been working with it long it seemed the easiest way of sorting things)

    Then I followed the link and did as it said.

    Still won't mount, still getting the same error message.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2005
    Beans
    445
    Distro
    Kubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

    Re: Won't Mount Floppy

    The common workaround for non-mounting floppies is to do it manually from the command line. Insert the floppy and type this in a terminal:
    Code:
    mount /media/floppy0
    This should mount it and put a floppy icon on the desktop. BEFORE you eject the floppy disk be sure to unmount it by right-clicking the icon and choosing Unmount Volume.

    That should hold you until Dapper is finished.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Spokane, Washington
    Beans
    25
    Distro
    Ubuntu Breezy 5.10

    Re: Won't Mount Floppy

    Try this command;

    sudo mount -t auto /dev/fd0 /media/floppy

    If that doesn't work try replacing auto with msdos or with ntfs.
    This will also work with zip drives. I had to do this on my laptop to get it to mount a swapping floppy/CDROM/zip port.

    Hope this might help!

    Schmidty

  9. #9
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Edinburgh, UK
    Beans
    5
    Distro
    Ubuntu Breezy 5.10

    Re: Won't Mount Floppy

    I'm not having luck with either of those, but I need to play around with them a bit- will report back again once I've done that.

    Any idea when the next version is out???

  10. #10
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Quebec Canada
    Beans
    83
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Won't Mount Floppy

    Did this pmount/floppy/zip/usb problem get solved? I had it resolved but here I am a month later and the problem is back this time it's iomega zip100 drive as well as floppy, strange stuff. This time my pmount is already updated from the last time I fixed it so now I am stumped, I have tried everything from every thread on this and other forums. Does anyone have any new ideas about how to fix this ? No idea is to far out so don't be shy. I guess I'll just use the cd & dvd untill the next version is out. What a p.i.t.a

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •