Results 1 to 2 of 2

Thread: High CPU usage but no processes using it?

  1. #1
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    8
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    High CPU usage but no processes using it?

    Hi


    I have recently installed ubuntu on my laptop (Toshiba A300D, Dual AMD Turion, 64bit 9.10 ).

    All is well but after a seemingly random period of time the CPU usage will shoot up, usually settling between 70 and 100% usage.

    The weird thing is when I go to any of the process viewers, nothing is using that much CPU!

    Even in top, the highest any of the processes are using is normally about 5%

    Memory useage stays low, no swapping and no hard drive activity.

    It's really annoying as the laptop will start fine then after a while this CPU usage bug kicks in and it slows the laptop down. The only way I can stop it is to reboot.

    I've looked in the system logs and nothing is being reported there.


    Does anyone know what is causing the CPU usage to sky rocket and how I can stop it?

    I'm guessing it might be some sort of stuck IRQs or other hardware calls, as no single process is using this much resource.


    Any suggestions welcomed!


    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    2

    Re: High CPU usage but no processes using it?

    I have been having this problem on my desktop. I have noticed the same about no processes show that high of usage. Something else is when I go to reboot firefox is running and needs to force quit. However, the program does not show running in sys monitor or on desktop. Reboot and I am good for awhile. I am gonna try not running firefox and see if it starts bogging down.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •