Results 1 to 5 of 5

Thread: Videos are not playing properly

  1. #1
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Singapore
    Beans
    35
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Unhappy Videos are not playing properly

    Hi folks,

    I have been using Ubuntu for quite a long time already and never had this problem before.

    Right now I am on my new laptop, Dell Inspiron 1440. The graphic card is ATI Radeon. The resolution is 1366 x 768 (16:9) as the LCD screen of the laptop is an HD (16:9) one.

    What happen is, whenever I play movies or any videos, using the default media player or VLC, the videos won't play properly. It won't show entirely on the screen, and I can't move the slider to skip forward or backward, and whenever I did, it will either slow down, and will take some time to move to the point I want to.

    If I try full screen, either the X Windows crash and I got a command line screen, or the player would just crash.

    I have restricted extras plugins installed and believe me, I've tried like everything I know. Nothing works right now.

    I have XP installed on VirtualBox. And when I play the movies on VLC player on my guest OS XP, it just works. No errors.

    Help me out with this please, guys.

    -- Samuel Faith

  2. #2
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    India
    Beans
    1,023
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Arrow Re: Videos are not playing properly

    In vlc tools > preferences > Video > Output options change to x11 if it is not worked Try one after one form that menu.........
    --- I am what I am because of what we all are ----

  3. #3
    Join Date
    Oct 2008
    Beans
    58

    Re: Videos are not playing properly

    libdvdread3 refuses to install,
    Video player insists that libdvdread3 must be installed
    libdvdread4 is "locked by another application"
    Gxine doesn't appear anywhere but the app menu, so can't open dvd with it....

    Nvidia 512 agp ubuntu 9.04

  4. #4
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Singapore
    Beans
    35
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Videos are not playing properly

    Quote Originally Posted by vinutux View Post
    In vlc tools > preferences > Video > Output options change to x11 if it is not worked Try one after one form that menu.........
    Thanks a lot! It works like charm

  5. #5
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    India
    Beans
    1,023
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Arrow Re: Videos are not playing properly

    OK...plz....Mark thread SOLVED under thread tools right top
    --- I am what I am because of what we all are ----

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •