Results 1 to 1 of 1

Thread: Intel DG43NB motherboard and sensors config

  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Auckland, New Zealand
    Beans
    6
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Intel DG43NB motherboard and sensors config

    Hi all,

    OS: Karmic 64 Bit

    I am trying to setup lm-sensors on my pc. It is working (of sorts) and I am getting readings, however I am unable to get the "_min" and "_max" settings in /etc/sensors3.conf to work.

    my /etc/default/sensors looks like this (Removed comment lines):
    Code:
    SYSLOG_FACILITY=daemon
    # Libsensors config file to use
    CONFIG_FILE=/etc/sensors3.conf
    Relevant portion of /etc/modules:
    Code:
    # Generated by sensors-detect on Wed Nov 11 09:49:49 2009
    # Chip drivers
    w83627ehf
    coretemp
    Output from sensors:
    Code:
    w83627dhg-isa-0290
    Adapter: ISA adapter
    VCore:       +2.04 V  (min =  +2.04 V, max =  +2.04 V)   ALARM
    in1:        +13.46 V  (min = +13.46 V, max = +13.46 V)   ALARM
    AVCC:        +4.08 V  (min =  +4.08 V, max =  +4.08 V)   ALARM
    3VCC:        +4.08 V  (min =  +4.08 V, max =  +4.08 V)   ALARM
    in4:         +2.04 V  (min =  +2.04 V, max =  +2.04 V)   ALARM
    in5:         +2.04 V  (min =  +2.04 V, max =  +2.04 V)   ALARM
    in6:         +6.53 V  (min =  +6.53 V, max =  +6.53 V)   ALARM
    VSB:         +4.08 V  (min =  +4.08 V, max =  +4.08 V)   ALARM
    VBAT:        +4.08 V  (min =  +4.08 V, max =  +4.08 V)   ALARM
    Sys Temp:     -1.0°C  (high =  -1.0°C, hyst =  -1.0°C)  ALARM  sensor = diode
    CPU Temp:     +0.0°C  (high =  +0.0°C, hyst =  +0.0°C)  ALARM  sensor = diode
    AUX Temp:     +0.0°C  (high =  +0.0°C, hyst =  +0.0°C)  ALARM  sensor = diode
    cpu0_vid:   +2.050 V
    
    coretemp-isa-0000
    Adapter: ISA adapter
    Core 0:      +41.0°C  (high = +78.0°C, crit = +100.0°C)
    
    coretemp-isa-0001
    Adapter: ISA adapter
    Core 1:      +41.0°C  (high = +78.0°C, crit = +100.0°C)
    As you can see for example the in1 has a min of 13.46 and a max of 13.46, and will be alarming every time it is checked.

    I have tried setting the min/max in /etc/sensors3.conf:
    Code:
    chip "w83627ehf-*" "w83627dhg-*"
    
        label in0 "VCore"
        label in2 "AVCC"
        label in3 "3VCC"
        label in7 "VSB"
        label in8 "VBAT"
    
    # +12V is in1 and +5V is in6 as recommended by datasheet
        compute in1 @*(1+(56/10)),  @/(1+(56/10))
        compute in6 @*(1+(22/10)),  @/(1+(22/10))
        set in1_min   10
        set in1_max   15
    Sensors still reports a min and max of 13.46.
    Code:
    root@thismachine:~# sensors -s; sensors
    w83627dhg-isa-0290
    Adapter: ISA adapter
    VCore:       +2.04 V  (min =  +2.04 V, max =  +2.04 V)   ALARM
    in1:        +13.46 V  (min = +13.46 V, max = +13.46 V)   ALARM
    .
    .
    .

    Any ideas/help would be really appreciated.

    P.S. I have another pc, with a P5K Deluxe motherboard, but which uses the same chipset within the /etc/sensors3.conf. On this one I have just changed the min/max values and it seems to work fine.
    Code:
    w83627dhg-isa-0290
    Adapter: ISA adapter
    VCore:       +1.13 V  (min =  +0.00 V, max =  +1.74 V)
    in1:        +11.35 V  (min =  +7.50 V, max = +12.09 V)
    AVCC:        +3.30 V  (min =  +3.14 V, max =  +3.47 V)
    3VCC:        +3.30 V  (min =  +3.14 V, max =  +3.47 V)
    in4:         +1.56 V  (min =  +1.10 V, max =  +2.04 V)
    in5:         +1.70 V  (min =  +1.02 V, max =  +2.04 V)
    in6:         +5.09 V  (min =  +4.76 V, max =  +5.25 V)
    VSB:         +3.30 V  (min =  +3.14 V, max =  +3.47 V)
    VBAT:        +3.28 V  (min =  +3.14 V, max =  +3.47 V)
    Last edited by clivelr; November 11th, 2009 at 01:36 AM.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •