Results 1 to 4 of 4

Thread: Compiz doesn't work since installing Jaunty

  1. #1
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Bristol, UK
    Beans
    215
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Compiz doesn't work since installing Jaunty

    I've just resurrected an old PC which was running Gutsy. As that release is no longer supported I wiped it off and installed Jaunty. Before I did, Compiz was working perfectly (I had glassy wobbly windows, trasparency, a rotating cube etc).

    Now I've installed Jaunty (on exactly the same hardware) it wont start.

    The graphics are provided by an onboard Intel device, as below:
    Code:
    gavin@wrist:~$ sudo lshw -C video
    [sudo] password for gavin: 
      *-display UNCLAIMED     
           description: VGA compatible controller
           product: 82865G Integrated Graphics Controller
           vendor: Intel Corporation
           physical id: 2
           bus info: pci@0000:00:02.0
           version: 02
           width: 32 bits
           clock: 33MHz
           capabilities: pm bus_master cap_list
           configuration: latency=0
    gavin@wrist:~$
    Have the minimum requirements for Compiz changed?

  2. #2
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Magic City of the Plains
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Xubuntu 14.10 Utopic Unicorn

    Re: Compiz doesn't work since installing Jaunty

    There are issues with Intel video drivers under Jaunty. See http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1130582

  3. #3
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Bristol, UK
    Beans
    215
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Compiz doesn't work since installing Jaunty

    Thanks oldos2er.

    This seems a very backward step as the hardware was fully supported in Gutsy! Looks like it's back to Hardy!

  4. #4
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Bristol, UK
    Beans
    215
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Compiz doesn't work since installing Jaunty

    I followed the steps in http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1130582 but far from improving the situation, it stopped my graphics card working completely.

    Guess I'm going to have to drop back to Hardy or Intrepid.

    Anyone know which release broke these cards?

    EDIT: I've filed Bug #445874. I hope there is a chance of fixing this for Karmic!
    Last edited by yknivag; October 7th, 2009 at 11:59 PM. Reason: Bug Reference.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •