Results 1 to 4 of 4

Thread: Prolink PHS 100 can't be configured.

  1. #1
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Sri Lanka
    Beans
    24
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Prolink PHS 100 can't be configured.

    In this blog

    http://nmlaxaman.blogspot.com/2009/0...or-debian.html

    Lakshman has done it with 'Intrepid lbex', but not with Jauty Jakalope.


    my processor is intel dual core - 64 bit processor.
    OS Ubuntu 9.04 Jaunty Jakalope(64 bit).

    When I plugged in my Prolink PHS100 modem, all the mounted drives that are show on desktop were dissapeared and I couldn't open any of the Hard Drive Or Flash Drive folder.
    when I executed
    $ lsusb
    It shows the modem Id just with some characters(No any Vendor etc)
    something like,
    00:f000 -
    for bus 2

    I followed all the related threads and installed many downloaded libraries to configure "wvdial"

    then I had to use "mknod" and add /dev/ttyUSB0, /dev/ttyUSB1 and /dev/ttyUSB2
    Then for "ls -al /dev/ttyUSB*"
    it gave a series as.... s<0>, s<1>,s<2>,s<3> USB0,USB1,USB2

    then displayed that there's no any modem found.

    when I run "sudo wvdial'
    ....................v1.6
    ---->Cannot open /dev/ttyUSB2 no such divice found
    ---->Cannot open /dev/ttyUSB2 no such divice found
    ---->Cannot open /dev/ttyUSB2 no such divice found

    then the modem indicator was turned to green but I couldn't make the internet connection, and had to reinstall windows to my Laptop.

    I am a Ubuntu fan, and that's why I bought this modem as they had provided a manual in PDF format.but it doesn't work.

    in brief

    I tried to connect Prolink PHS 100 modem.
    Then desktop icons are dissapeared.
    I can't access any folder (places).


    Then I uninstalled Ubuntu 9.04.


    I tried again with Live CD boot.
    the same thing happened and...


    Error is given as:
    "nautilus crashed with SIGSEGV in start_thread()"


    how can I get solved this and get connected to internet via 'Prolink PHS100" modem?



    Please help me!!!
    Last edited by mastermind008; August 24th, 2009 at 06:47 AM. Reason: got no any reply

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Sri Lanka
    Beans
    24
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Prolink PHS 100 can't be configured.

    I could configured my PHS 100 modem nicely. I will post all the steps I followed to get it connected.

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Location
    Brunei
    Beans
    75
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Prolink PHS 100 can't be configured.

    Hey Mastermind,

    Any chance to post the steps that you got it connected? I seem to have to get the modem "initialised" in windows first to get to the magenta light .. unplug it and then plug it into ubuntu and wvdial.. then it will work.. if I had disconnected using the windows software.. it will not connect.

    Any ideas?

    Suo

  4. #4
    Join Date
    May 2008
    Location
    Brunei
    Beans
    75
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Prolink PHS 100 can't be configured.

    bump

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •